Kvällsjobb och måndagsdrömmar

2017Man kan väl säga att jag tjuvstartade veckans jobb lite igår med en söndagkväll på jobb, alternativt avslutade förra veckans... Eftersom jag var ledig fredag-lördag känns det dock mer som tjuvstart på denna veckan. Men nog om det.
 
Som sagt väntar ytterligare ett kvällspass idag innan några mornar. Har en sån där riktigt tung vecka framför mig med endast en dags ledighet och 6 dagars jobb. Det känns dock lite lättare att veta att detta lär bli sista 6-dagarsveckan på läääänge då jag från och med februari äntligen ska gå ner lite i tid på jobb. Till en början kändes det nästan pinsamt och jobbigt att erkänna för sig själv, och andra att jag, 24 år gammal som borde vara ung och pigg inte orkar jobba 100 % när så många andra gör det. Men efter att ha hört mig runt bland personalen och pratat med min chef var det tydligen ett rimligt beslut att inte jobba 100 % på en intensivvårdsavdelning, och ännu mindre när det är för pyttesmå barn och deras krisande föräldrar. Denna avdelning går inte att jämföra med en "vanlig" vårdavdelning har jag insett nu och ser fram emot mina 90 procentiga arbetsveckor vilket för mig innebär ett pass mindre varannan vecka, underbart! Hoppas på att min magkatarr som kommer på besök då och då ska dra sig undan!
 
Detta blir även sista veckan jag jobbar helg på 3 veckor vilket också det känns som en dröm. Helgerna har på något sätt klumpat ihop sig för mig vilket resulterade i att jag bara varit ledig 1 helg på 6 veckor... knasigt! Kort och gott kan man säga att jag jobbmässigt förhoppningsvis går mot lite lugnare tider.
 
Senaste tiden har jag också fått tillbaka suget efter att fortsätta plugga vidare till en specialistutbildning. Sen jag var liten har jag varit fullt inställd på att plugga vidare till barnmorska. När jag tog examen för snart 1 år sedan var jag dock inställd på att skaffa mig massa erfarenhet och jobba måååånga år innan dess, kanske till och med skaffa barn innan. Men nu har jag börjat tänka om och börjat kika runt på alternativen. Det visade sig dock ganska snabbt att barnmorskeprogrammet i Stockholm inte är det lättaste att komma in på då de här går på antal år man arbetat medan Lund går på högskolepoäng... Fick tänka om utterligare en gång och nu lutar det åt barnsjuksköterska. Jag har lyxen att genom jobbet få utbildningen betald vilket innebär att man pluggar på halvfart i 1,5 år i 10-veckorsintervaller och varvar detta med jobb på avdelningen. Detta var jag väldigt anti innan då jag inte var särskilt sugen på att "låsa" mig till en avdelning i 2,5 år totalt, men som S sa igår, jag måste ju jobba någonstans, så varför inte här. Jag tycker ju trots allt att mitt jobb är fantastiskt (kanske med undantag för när det går en hel dag utan att man hinner äta eller gå på toaletten...). Så ja, det ska bli spännande att se vart detta slutar, idag ska jag försöka få tag på chefen och luska fram lite mer vad det innebär med detta pluggande.
 
Dags att hoppa i kläder och packa matkassen, håller tumarna för en bra jobbkväll!
 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?