När man minst anar det...

2017... så är vintern tillbaka igen. Tregradigt utomhus och små flingor som faller från himlen. Hoppas verkligen att detta bara är kortvarigt och att våren är tillbaka väldigt snart! Passande nog hämtade jag ut vårens sneakers på posten, men det verkar som att de får vänta i lådan ett tag till...


Nåja, onsdag idag vilket innebär ledighet för mig då jag jobbat sedan i lördags. Somnade i ett nafs igår och vaknade yrvaket upp 9 timmar senare och fick väcka S i ett ryck, tydligen hade han glömt ställa klockan. Hade kunnat sova ytterligare något men bestämde mig istället för att gå upp och få saker gjorda och förhoppningsvis få lika bra sömn inatt igen.

Startade projekt frosta av frysen vilket egentligen behövt göras för lääängesen men inte blivit av, det är ju sååå tråkigt och så har frysen bara fyllts på med ny mat varje vecka... men Idag passade jag på innan veckans storhandling och vilken skön känsla nu i efterhand! Bara det att kunna öppna lådorna utan några centimeter tjock is som tar emot... dagens första projekt är därmed avklarat!

Har som mål att försöka röra på mig minst 30 minuter varje dag och såg framför mig hur jag idag efter projekt frysen skulle ta en mysig promenad genom Hagaparken i vårsolen som värmer... vädret verkar ju ha andra planer men det ska inte stoppa mig, får bara se till att rota fram mössan och vantarna ur garderoben innan jag ger mig ut och gå i extra snabbt tempo!

Antar att det är lika bra att ge sig ut innan jag ångrar mig och snöandet tilltar!
Länge leve våren!

2017Ja, det kändes verkligen som att våren äntligen var här i helgen, strålande solsken och äntligen lite varmare temperatur i luften. Och jag hade lyckats passa in att jag var ledig från jobbet, vilken tur va! 
Jag och S bestämde oss för att utnyttja vädret maximalt och lördagen bjöd på en tur ute på stan, strosande runt i lite butiker och slutligen en god lunch. I söndags bestämde vi oss för att gå på lägenhetsvisning på en lägenhet som på bild såg ut att vara en dröm! Rätt del av stan, balkong i rätt läge, så gott som allt man kan önska sig. Tyvärr visade det sig att den i verkligheten inte riktigt nådde upp till förväntningarna och våra krav.. Letandet fortsätter men vi fick åtminstone en underbar promenad i solen. Efter visningen bestämde vi oss för att leta upp ett fik med uteservering, detta var dock lättare än sagt än gjort. Istället slutade det med att vi köpte med fikabullar hem och slog oss ner framför slutspel i hockeyn (inte mitt val)....
 
Det har på senaste tiden varit extremt ansträngt läge på jobb med personalbrist, sjukskrivningar och fler och fler patienter och det är många dagar jag känt mig så otroligt maktlös och varit sugen på att sätta mig ner på golvet och ge upp, lämna in uppsägning hos chefen. Jag har verkligen känt mig heeeeelt slutkörd och gör det väl fortfarande. Sömnen blir lidande och S blir lidande för att jag är trött. Som tur var hade jag ledigt även igår vilket inte hör till vanligheterna med 3 dagars ledighet, men den var välbehövd den här extra dagen. Jag känner mig väl fortfarande inte på topp och jobbet som till en början var mitt drömjobb har nu snarare blivit något jag fasar för att gå till. Hoppas att det lättar så småningom och att kanske även vädret bidrar till att jag känner mig piggare och gladare. Som tur är har jag en veckas ledighet att se fram emot i påsk då det bär av till Skellefteå. Förhoppningsvis blir det även lite ändringar i höst på jobbfronten, har jag tur blir min största dröm karriärmässigt sann, HOPPAS!!
 
Nog om bitterhet och istället vad veckan har att erbjuda!
 
Måndag: Bjöd som sagt på ledighet. Städning, en promenad och lite "småpillande" här hemma. Städade undan vinterskor och letade fram förra årets favoritskor. Nu gäller det att vintern håller sig undan! På kvällen lyckades S övertala mig till ett Core-pass på gymmet, vilket i efterhand kändes skönt att ha kommit iväg på!
Tisdag: Liten sovmorgon och frukost i lugn och ro innan ett kvällspass väntar. Förhoppningsvis ett lite mindre stressigt än senaste tidens pass, men jag antar att det ska ganska mycket till för att det lugnat sig över 3 dagar.. Snabbt hem för att ladda upp för...
Onsdag: ...morgonpass! Ugh... Antagligen med alldeles för lite sömn i kroppen men precis som alla andra gånger ska jag nog klara av att ta mig igeom det denna gången också. På kvällen kommer en kompis till mig och S från Lund och ska sova över för arbetsintervju på torsdag.
Torsdag: Ytterligare ett dagpass men som tur är veckans sista. Då mitt passerkort även bestämde sig för att lägga av förra jobbhelgen ska jag försöka komma iväg för att fotograferas för ett nytt!
Fredag: Ledig dag och uppladdning inför helgens pass. På kvällen ska jag och S ha datenight och gå på teater, kanske också passa på att äta ute någonstans för att verkligen slå på stort, återstår att se!
Lördag och söndag: Ja, det lär inte hända så mycket mer spännande än att dessa dagar går att slå ihop. Både lördag och söndag kväll på jobb. Det positiva är åtminstone att jag får sovmorgon båda dagarna och kan njuta av långfrukost med S. Sen är ytterligare en vecka avklarad vilket innebär en vecka närmre sommar!