Slut i rutan

2015



Sitter nu på bussen hem efter en extremt lång dag på jobb. Mycket folk nästan hela tiden sen jag började klockan 10 i morse...

Ska bli skönt med en lite kortare jobbdag imorgon så jag hinner hem i rimlig tid och hinna ta igen helgens plugg som inte blivit av. Hade tänkte sitta en stund ikväll men tydligen hade mamma och pappa andra planer (passade på att hälsa på denna helgen också). Ikväll blir det premiär för grillat hos mina kusiner, förhoppningsvis vill de titta på Melodifestivalen med mig också hehe...

På tal om något helt annat, sjukt att det redan är mars imorgon?! Det om något borde väl vara ett tydligt tecken på att våren är på väg!

Nu ska jag njuta av lugnet resterande tiden av bussresan innan det blir fullt ös hos kusinerna igen.


Morgonstund har guld i mun

2015



Vaknade för första gången på hela veckan upp och kände mig relativt utvilad vilket är superskönt!

Planen var till en början att gå till gymmet men jag tror faktiskt att jag hoppar över det, istället ska jag ligga kvar i sängen och unna mig en lugn morgon, packa ihop saker inför jobbhelgen och lite sånt tror jag. Äta en lugn frukost, ta det lugnt helt enkelt!

Senare idag blir det en tur ner till stan med Gabbsan och såklart ska jag även hinna klämma in lite plugg,

Dags att ta tag i dagen!


Från 0 till 100...

2015



...en väldigt bra beskrivning av denna vecka.. Långa dagar i skolan och kvällar jag inte vet vart de tagit vägen. 

I måndags var det heldag i skolan, efter det begav jag mig hemåt för stt snabbt röra ihop lite panikmatlådor innan det blev lite plugg och sedan snabbt iväg till gymmet. Jag trodde inte mina ben kunde bli tröttare än sist jag tränade ben, men det kunde de tydligen. Stupade i säng ganska så direkt efter det kan jag säga.
Tisdagen bjöd även den på en tur till skolan, uthämtning av 2 böcker som jag lyckats sälja samt lite andra ärenden. 

Detta är väl också ungefär mina dagar sett ut, kaos, skola, kaos, träna, sova. Imorgon till idag hade jag dock min syster på besök vilket var sååååå mysigt, igårkväll stod hon i baren med mig på nationen och idag tog vi en tur till stan med Gabbsan, Norah och Fredrik.

Och idag, examination i  skolan, underbar eftermiddag i stan och kvällsplugg nere hos Gabbsan. Nu är jag helt slut som människa och har precis grävt ner mig i sängen. Imorgon väntar en ledig dag och jag hoppas på att få veckans sista måsten avklarade.

Lite bilder från veckan!

Fick agera tvättcoach till Fredrik som ganska så nyligen precis lärt sig tvätta...

Då jag har 2 par urbanears var det dags att dessa åker, uppe på tradera och förhoppningsvis blir de köpa!

Gårkvällens cocktailbar

Vår poster inför dagens presentation i skolan

Första fikan för året utomhus och Lund levererade solsken och vårfeelings











Drömhelg och selfiestick

2015



Har precis landat i sängen efter en supermysig helg hemma bestående av massa mat och den efterlängtade semlan!

Jag känner mig sprängfylld av mat men kunde ändå inte låta bli att trycka i mig lite citronsorbet precis, typiskt mig att inte förrän efteråt inse att jag är proppmätt. Oh well..

Tillbaka till helgen, god mat, melodifestival och massa tid med familjen. Passade även på att sova ut lite extra så jag är redo för veckan som kommer. En promenad till stranden hade jag planer på men så blev inte fallet, får bli en annan gång istället.

Johanna hade införskaffat en selfiestick så den var jag självklart också tvungen att testa. Och betyget? Betydligt roligare än jag trodde, känner ett sug efter en växa inom mig, typ att jag själv måste införskaffa en...

Några av alla bilder jag knäppte med pinnen!




Nu väntar en stund framför tvn och planering inför kommande vecka!





För vi ska ta en groupie

2015



Det blev en minst sagt lyckad kväll igår och jag stupade i säng klockan 3 inatt. Vi började med att ta några öl på fredagspuben vi har här på nationen, supertrevligt och en bra start på helgen. Sedan började fixandet inför festen och lite fjantande såklart, Fredrik hittade nya ögon till exempel! Igår var det äntligen dags för vår efterlängtade discoschlampe-kväll. Kanske ett random tema för utomstående men kort beskrivet kan man väl säga att det är tung tysk techno och slampigt rent ut sagt... haha. Kul är det i alla fall!

Fina vänner, Fredrik och Gabbsan

Insåg när jag vaknade i morse att jag är lika bra som vanligt på att ta bilder. Men en bild lyckades jag åtminstone få till, därav namnet på rubriken...

 
Nu ska jag snart bege mig mot Malmö, ska möta upp pappa i stan en runda innan jag beger mig hemåt för att umgås med familjen framför Melodifestivalen, ska bli mysigt!

Inviger nya blusen helgen till ära!


 
 


Kickstart

2015



Det blev en trevlig runda i stan igår med systern min som sedan avslutades med scones och te. Då hon var förkyld åkte hon hem istället för att stanna över och jag bjöd istället upp Gabbsan på te, popcorn och apelsiner, smarrigt! Vi pratade om allt mellan himmel och jord, lite som en catch-up. Innan kändes det som en evighet sen jag såg Gabbsan trots att det bara var någon dag sen eller så... men det är väl det som kallas vänskap? 1 dag utan att man träffar sin vän känns som 10.
 
I morse jagade jag upp mig själv ur sängen klockan 06.40, japp ni läste rätt. Hade bestämt med mitt träningssälskap att vi skulle ta träningen ett steg längre med morgonträning klockan 7. Tyvärr lyckades han snooza lite för mycket och jag fick bege mig till gymmet själv, men det gick bra det med. Nu efter en lång dusch, frukost och undanplock sitter jag och samlar kraft inför resten av dagens åtaganden. En snabb runda ner i stan, lite plugg innan fredagens första öl ska påbörjas.
 
Men som sagt, först lite saker på listan att checka av!


Shoppingsug

2015



Dagarna rullar på i samma snabba tempo och snart är det helg igen. Jag har gett mig själv ledigt i skolan för resten av veckan. Idag var det en föreläsning som jag inte direkt tror att jag skulle få ut så värst mycket av och imorgon är det resurstillfälle i läkemedelsberäkning. Kanske kan vara bra att gå på men i många fall tycker jag det känns som att lärarna bara gör en ännu mer förvirrad. Jag har aldrig tidigare haft problem med matte och tror inte jag har problem med det nu heller. Istället för skola blir det däremot en del hemmaplugg som ska röjas undan. Har inga planer på att öppna böckerna i helgen nämligen. 
 
Annars då? Jorå, fick en chans till revansh i Mariokart igår med killen som tidigare vann med 1 poäng över mig...kan väl inte påstå att det gick mycket bättre igår utan jag får nog tyvärr se mig som besegrad. Sedan blev det en kväll framför tvn med Greys anatomy och sedan en Shopaholics bekännelser. Skönt med en lugn kväll med tanke på träningsvärken som fortfarande värker i hela kroppen...
 
Idag har jag lyckats locka in min kära syster till att gå på shoppingtur när hon slutat i skolan för dagen. Råkade klicka mig in på H&Ms hemsida häromdagen och såg sååååå mycket nytt som kommit in. Hoppas på att det är så även i butik. Förhoppningsvis stannar Johanna även över inatt så att vi hinner ha en myskväll, var alldeles för längesen vi hade det sist!
 
Dessa 2 blusar och kjolen hoppas jag finns ute i butik, kärlek vid första ögonkastet blev det på hemsidan åtminstone!
 


Träning som belöning

2015



Nyduschad och nermyst i sängen som nästan är renbäddad (sen i söndags). Dagens måsten blev avklarade, fick till och med mycket plugg gjort och tog tag i läkemedelsberäkningen som jag skjutit upp ett tag! Även nagellacket som suttit på alldeles för länge besegrades. 

Som belöning för dagens effektivitet begav jag mig till gymmet med min nyfunna träningspartner. Tvekade ett tag på om jag skulle bege mig dit, har haft extrem träningsvärk sen sist... Den har varit så brutal att den inte varit skön (som jag brukar tycka träningsvärk är...). Men jag bytte om och kom iväg, väl där gick det mycket lättare och jag undvek de ställen där jag har träningsvärk, viktigt att låta kroppen och musklerna vila! Hur som helst är det kul stt ha hittat en kompis att träna med som verkligen får en att ge ditt yttersta, som det ska vara!

En liten stund till framför tvn, sen är det nog dags att knoppa in. Godnatt! 

Fick förresten ett helt galet sug efter New York igen, måste dit, och det SNART!!




Fettisdagen

2015



Precis hemkommen från en snabb tur till skolan. Skönt med korta dagar när man har gott om tid till att bocka av annat som måste göras. Ja jag är en sån som måste skriva listor för att få saker gjorda, står det inte på listan finns det inte en chans att jag gör det... främst för att jag inte kommer ihåg det hehe. Som ett exempel kan jag avslöja att måla naglarna för tillfället står med på listan, hur illa?
 
Nog om det, jag har ett ännu större problem. Ett riktigt stort sug efter SEMLOR!!! Överväger att köpa med min ingredienser till att göra egna när jag ändå ska gå till ica men jag behöver liksom inte 4 bullar och en hel förpackning grädde, jag nöjer mig med en. Men det är kanske ett av de i-landsproblem man möter som laktosintolerant, finns inga genvägar när suget slår till. Fortsättning på problemet följer...
 
För tillfället sitter jag mest och väntar på att klockan ska slå lunch, och är det någon gång tiden går långsamt så är det precis innan lunch, har passat på att avverka lite plugg redan och hoppas att jag blir klar med dagens dos relativt snart, hade varit göttigt att bocka av allt på listan som byggts upp senaste veckan. Bland annat så förökar sig dammråttorna under sängen i ett skrämmande tempo *ryser*. Efter jag har gottat ner mig i mat och fått matkoma som jag förhoppningsvis övervinner utan att somna ska råttorna jagas bort och kylen fyllas, juicegalningen har inte ens juice hemma, i-landsproblem nummer 2!!
 
Nej, nu står jag inte ut längre, lunch it is!

Listor, listor <3


 
 


Alla hjärtans dag och favoriten

2015



Ja, gårdagens alla hjärtans dag kan jag väl inte påstå var särskilt spännande. Började jobba kl 10 och cirka 8,5 timmar senare var jag färdigjobbad och helt slutkörd. Melodifestivalen härjade i Malmö igår och då jag jobbar på köpcentrat bredvid arenan kan jag säga att det var en del att göra... fullt med folk från början till slut.
 
Efter jobb köpte jag med mig lite gott att äta och avslutade kvällen framför melodifestivalen med en kompis i korridoren. Kan verka en aningen deppigt men vad ska man göra, ingen pojkvän, kompisarna festade. Jag fick åtminstone en skön natts sömn.
 
Dagen började med ett riktigt tungt gympass imorse tillsammans med en kompis på huset. Kan säga att det var längesedan jag var så trött i kroppen som efter passet i morse. Han körde verkligen slut på mig, men på köpet lärde jag mig ett gäng bra övningar jag ska försöka komma ihåg. Skönt att vara igång med träningen efter 2 veckors förkylning.
 
Har helt fastnat för en av låtarna som är med i fifty shades of Grey filmen (ja jag tjatar om filmen men den var ju SÅÅÅÅÅÅ bra). Denna har gått liiiite för många gånger på repeat hos mig...
 
 
Nu ska jag försöka leta reda på min självdisciplin, den verkar ha försvunnit förra veckan...Förhoppningsvis får jag lite plugg gjort idag.


Fifty shades of Grey

2015



Vilken film!! Och vilken mysig kväll jag hade igår!

Precis som resten av Sveriges kvinnliga befolkning var jag bara TVUNGEN efter att ha förälskat mig i böckerna. Jag skulle kunna berätta hur mycket som helst om filmen men jag vet inte vart jag skulle börja och för att inte spoila allt för mycket får jag helt enkelt låta bli. Vad jag dock kan berätta är att det finns inga ord som beskriver filmen på ett rättvist sätt, fantastisk, underbar, bästa kärleksfilmer som gjorts osv, räcker helt enkelt inte till. Jag är störtförälskad i Mr. Grey (minus de lite extremare delarna kanske)
Jag tycker det är fel av de som attackerar filmen och säger att han utnyttjar henne, detta intryck får man inte alls när man ser filmen. I filmen får åtminstone jag intrycket av att 2 person faller för varandra och försöker lära sig att acceptera den andres sidor, både bra och dåliga.

Kort och gott är det en fantastisk film om kärlek och för er som inte tänkt se den på grund av alla rykten om att han utnyttjar henne, strunta i ryktena och SE DEN!! Jag längtar redan tills 2an och 3an kommer ut, Tills dess får jag nöja mig med att drömma mig bort till soundtracket. Det är nästan så att jag funderar på att se den ännu en gång...

Efter filmen hade jag och Gabbsan beställt sushi som vi avnjöt i sällskap av Norah och Fredrik och en mysig kväll framför tvn.

En i korridoren hade stor födelsedagsfest igår så jag kan väl säga att jag inte sovit toppenbra då de festade in på småtimmarna men vad gör det, 8 timmar på jobb och jag lever fortfarande på förälskelsekänslan som filmen gav och sen får jag njuta av ännu en lugn kväll i mitt eget sällskap och Melodifestivalen!







Check!

2015



Ytterligare ett seminarie kan bockas av och för en gångs skull verkade läraren också vilja få det överstökat så snabbt som möjligt. Hade planer på att ta en promenad idag också men jag känner inte alls för det så det får vänta tills imorgon kanske... eller söndag.
 
Istället tänkte jag sätta mig och plugga lite, smida medan järnet är varmt så att säga haha. Har man ändå varit i skolan kan man lika bra offra någon timme till på plugg. Ikväll ska vi även åka och hämta en ny soffa till korridoren, föhoppningsvis är den fräschare än den ena vi har nu! Ska även passa på att laga lite matlådor så jag klarar mig oc slipper laga mat under helgen, alltid skönt!
 
Men först pluggmode...


 


Promenad

2015



Redan torsdag vilket snart innebär helg. För min del innebär helgen bio, närmre bestämt 50 shades of Grey som jag ska se med Gabbsan imorgon förhoppningsvis följt av sushi och på lördag ska jag jobba hela dagen. Många vänner hetsar med att de måste ha något att göra på lördag för att slippa sitta själv på alla hjärtandsdag. För mig spelar det ingen större roll utan jag satsar på en kväll framför Melodifestivalen när jag slutat jobba!
 
Gårdagen bjöd på ledighet, en lång skön promenad som råkade bli 1,5 timme lång. Vågar inte gå till gymmet riktigt än, denna gången tänker jag bli av med förkylningen helt innan jag går och tränar med förhoppningen att jag slipper dra på mig ännu en förkylning...På kvällen var jag på bio och såg Kingsman vilket visade sig vara en riktigt bra film. Blir mycket bio denna veckan, både igår och imorgon, men så länge det är med olika sällskap är det okej, right? Vanligtvis är jag väldigt anti actionfilmer men denna var över förväntan, kan verkligen rekommendera den.
 
Idag ska ajg bege mig till skolan i eftermiddag för att ha ett seminarie, ännu ett av de totalt onödiga så det gäller väl mest att ta sig igenom det. Ser fram emot en lugn kväll framför tvn och skolböckerna sen.

 Bild från måndagens promenad, underbart väder!


 


Visdomsord

2015



 


Ny energi

2015



Tänk vad en intressant föreläsning kan göra för humöret och suget att fortsätta kämpa på i skolan. Hade idag föreläsning i akutsjukvård vilket faktiskt var riktigt roligt. 7 timmar föreläsning var piece of cake och snabbt gick det innan dagen var avklarad. Nu väntar en dags ledighet innan det är dags för skola igen, funderar på att ta och fräscha upp minnet med medicinska och kirurgiska sjukdomar, lär behövas om man ska klara av akutsjukvården känns det som. Annars har jag också en väntande tenta i läkemedelsberäkning som det också skulle vara bra att ta tag i.
 
Verkar åtminstone inte som att jag kommer gå sysslolös imorgon...
 
Snart ska jag bege mig ner på nationen för städdag. Något som alla förmän (engagerade) måste göra en gång på terminen och jag tänker att det är lika bra att ta tag i det direkt istället för att skjuta upp det. Skönt att ha ännu en sak ur världen! Tills dess passar jag på att ta det lugnt framför tv:n, känns i huvudet att jag inte är van vid heldagar i skolan...


Uppe med tuppen

2015



Efter att nästan ha varit tröttare när jag vaknat än somnat hela veckan vaknade jag för en stund sedan och kände mig piggare än på länge, kanske ett tecken på att förkylningen börjar försvinna? Snuvan är också betydligt bättre och förhoppningsvis är hostan på väg bort.
 
Idag har jag riktiga vårfeelings och det rycker i benen. Solen skiner för tillfället så jag får hoppas att det håller i sig ett tag till så jag hinner ut på en promenad. Annars ska jag bara fixa lite saker och planera inför kommande vecka idag, ta det lugnt sista dagen helt enkelt.
 
men först frukost!


Dagen

2015



Har haft ytterligare en lugn dag i hopp om att förkylningen ska ge sig. Det var tänkt att jag skulle jobba idag men tyvärr fick jag sjukanmäla mig. Energin finns inte där plus stt jag inte ville smitta ner kunder och medarbetare.

Unnade mig åtminstone en god frukost i sängen i morse bestående av ägg, mannagrynsgröt och juice. Sedan dess har jag inte gjort mycket, tittat på tv och så fick jag ta en snabb runda med dammsugaren, råkade vända en chipspåse som skulle slängas upp och ner så att alla smulor åkte ner på golvet...kan åtminstone säga att jag tydligt märkte här att jag jnte är på topp, efter turen med dammsugaren blev det en "liten" tupplur på 2 timmar..

Mysfrukost i sängen

Jättekul...


Nu känner jag mig åtminstone bättre och hoppas på att vara helt fri från förkylningen på måndag när jag börjar ny kurs! Hittade förresten min bok till en kommande kursen i brevlådan idag också, verkar bli en spännande kurs! (Men man kanske inte ska säga för mycket)

Nu ska jag återgå till tv:n, der vankas Melodifestival i sällskap av chips! Jag måste säga att jag börjar bli bra på det här med lugna, ensamma kvällar istället för fest varje helg!

Med marginalerna på rätt sida

2015



Befinner mig fortfarande på samma ställe som i morse, i sängen under en filt men jag känner mig åtminstone lite bättre. Nu kan jag åtminstone få lite luft genom näsan och jag har även lyckats sova lite.

Begav mig till skolan efter lunch när jag var som mest fylld med energi för stt hämta ut en tenta. Har tidigare inte riktigt varit vän med tentorna utan det har slutat med omtentor i många fall. Däremot lyckades jag komma ikapp och innan jul var jag fri från omtentor. Så jag kan säga att jag var riktigt nojjig efter denna tentan. Tyckte inte alls att den gick bra och var stensäker på att jag kuggade. Men tänka sig, med ett poäng över godkändgränsen klarade jag mig och slipper därmed skriva omtenta!! 

Kan ju också tillägga att vi behöver 70% (i detta fall 65% och 100% rätt vid läkemedelsberäkning) på tentorna för stt få godkänt, det är hårt att bli sjuksköterska!


Nu ska jag försöka boosta mig själv genom att måla naglarna och peela ansiktet i hopp om att det ska skrämma förkylningen!

Snörvlar som aldrig förr

2015



Ja förkylningen verkar inte vilka ge med sig utan verkar ha ännu mer att ge... Halsen har kliat hela natten och näsan varit igentäpp, tröttheten ska vi inte snacka om...

Tur i oturen så är jag ju ledig och slipper ångest över att jag missar något viktigt i skolan. Samtidigt hade jag gärna gjort något roligare än legat i sängen och snörvlat under mina lediga dagar...

Idag blir det alltså sängliggande läge med tvn och böcker som sällskap. Har dock en tenta som jag gärna hade velat veta resultatet på så jag får hoppas att jag är tillräckligt pigg i eftermiddag för att gå och hämta ut den. Skulle egentligen fikat med några tjejkompisar ikväll men det får jag skjuta upp, vill inte riskera att smitta ner andra med förkylningen!

Dagens utsikt




Förkylning...

2015



...Nummer 3 i ordningen och inom loppet av en månad! Lite lagom kul att varje förkylning inträffar de gånger jag även är ledig från skolan.
 
Menmen, finns inte jättemycket att göra åt saken mer än vila, vila och lite te på det. Som tur är fick jag även tag i sladden så nu kan jag även roa mig med tv-spel! Hade en kompis igår som jag utmanade på Mariokart vilket slutade med att han vann med ett poäng och fick en bitter Frida på köpet, jag är inte världens bästa förlorare kan jag säga...
 
Innan nederlaget i Mariokart såg jag till att få lite ärenden gjorda, bytte ett par skor coh sålde några skolböcker. Det var verkligen ett helt underbart väder igår, lagom vinterkallt i luften, lite snö på marken(hade gärna fått vara mer) och solen som sken. Efter att ha gått runt hela Lund i 3 timmar kan jag dock säga att jag vvar ganska mör i kroppen, kanske på grund av förkylningen.
 
Idag ska jag försöka vila bort förkylningen innan jag beger mig ner för att jobba coktailbar på nationen, inte världens bästa tajming men bara att bita ihop!

underbara väder

Sträckläste också ut denna bok igår, helt fantastisk men med ett extremt tråkigt och sorgligt slut...




Gamecube

2015



Precis landad i Lund efter en superskön helg hemma. Perfekt avslappning som jag var i behov av!
 
Hittade ett gammalt Gamecube som inte använts hemma så jag passade på att "låna" med mig det till Lund ett tag och spela hela veckan. MEN! nu när jag skulle koppla in det inser jag att det saknas en liiiiten liiiiten adapter för att jag ska kunna spela spelet på min tv, så idag efter lunch kan ni ju gissa vem som beger sig direkt ner mot stan? helt rätt, JAG!
 
Tills dess får jag nöja mig med att titta på tv och Johanna som har belamrat mitt skrivbord med sina ekonomiböcker!


Februari?!?

2015



Det känns helt sjukt att skriva det, februari redan alltså... Får nog bli en karamell att suga på ett tag för att inse det.

Vad jag vet är däremot att jag tycker om februari mycket mer än januari. Januari känns hopplöst och mörkt medan februari känns som typisk vinter för oss här i Skåne, får vi någon snö så är det i februari vi brukar ha turen! Alla vet ju också att efter februari kommer mars vilket skvallrar om att våren är på gång. 

Hur som helst, begav mig mot sydligare breddgrader igår och mot en helg med familjen. Först shopping på emporia och sedan en god middag och film på kvällen. Idag ska jag inte göra mer än att läsa en bok som faktiskt inte är en kursbok och njuta av ledighet! Tror jag passar på att stanna här hemma tills imorgon. Har blivit allt bättre på att uppskatta familjehelger och får jag välja tar jag för tillfället en helg med familjen framför fest (tecken på att man börjar bli vuxen kanske?).

Nu är det i alla fall dags för frukost; magen kurrar! 

Bjuder på en bild på fredagens skosnören och Sebastians typiska 90-talsfrisyr med spikes!


Kass bildkvalitet behöver jag väl inte ens nämna? Haha