Gym och 90-talet

2015



Har precis avverkat fredagens träningspass och nu sitter jag här med mitt lunchsällskap (lillasyster) och väntar på att klockan ska slå lunch. Alltid trevligt att slippa sitta ensam i det stora korridorsköket och tugga torrt på en matlåda direkt från frysen. 
 
Ikväll vankas det sittning, jag är egentligen sjukt osugen och väldigt otaggad men tänker att det blir väl bra så småningom. Festen efter sittningen är jag däremot desto mer taggad på, bara massa gamla 90-talsdängor. Mitt stora problem är väl däremot vad tar man på sig?! Vad hade man egentligen på sig på 90-talet? Efter elite googlande har jag insett att det är mycket mage, jszztights och flanell, inte helt omöjligt kanske men fortfarande en aning klurigt...
 
Dags att läsa igenom gårdagens 1700 skrivna ord inför ännu en hemtenta. Hoppas på att det idag inte framstår som lika rörigt jag tyckte det var igår, håll tummarna!


Frihet

2015



Sådär ja, sista seminariet för kursen är klart och nu är jag alltså ledig ett bra tag vilket är en DRÖM!!
 
Dock insåg jag att jag måste skriva klart en hemtenta tills på måndag då lånetiden på en bok går ut men det är väl lika bra det, då får man det gjort ju. Ikväll tror jag dock däremot inte att det blir något plugg, ska unna mig en lugn kväll framför tvn, det är jag värd!
 
Imorgon ska jag om jag kommer upp i rimlig tid försöka ta mig till gymmet, gäller att passa på när det är så lite folk som möjligt på gymmet. Hoppas bara att den brutala träningsvärken från förra gympasset hinner släppa lite mer först hehe... Har jag tur får jag även fint sällskap vid lunch i form av Johanna som tydligen slutar skolan lagom till lunch, inte fel det! 


Längtan och väntan

2015



Igår fyllde en kompis på huset, Norah år vilket så klart skulle firas. Först middag på huset och sedan lite festligheter. Tanken var att vi skulle bege oss ut på en nation och fortsätta festandet där, men kön var för lång så vi gick tillbak till huset och fortsatte hänga där. Vid 01 trillade jag i säng, extremt trött tjej som somnade med telefonen i handen, det ni! En lyckad kväll kort och gott, idag är jag däremot lite seg och trött, har en tendens att aldrig sova längre än 8 hur sent jag än går och lägger mig...
 
Idag är sista dagen jag behöver vara i skolan förräns det är upprop för en ny kurs den 9 februari, 10 dagar där jag i princip helt fritt kan få bestämma vad jag vill göra av dagarna. Nästa gång jag sitter och kämpar med en uppgift ska jag tänka tillbaka till detta ögonblick då jag faktiskt blev klar med en uppgift nästan 2 veckor i förtid och fick massa ledig tid! Men som sagt, först ett obligatoriskt seminarie kvar kl.13-16 sedan ska jag hem och N-J-U-T-A (och sova). Väntan på att ta sig till skolan när man egentligen bara vill bli klar med något är nästan den jobbigaste...
 
 


Samling

2015



Har aldrig varit en person som samlat på en viss samling muggar, figurer eller liknande. Men nu har det drastiskt ändrats, fick syn på en av dessa muggarna på Hemtex och blev lite kär. Då visste jag dock inte att det var en hel samling av Elsa Beskow-muggar. Kort och gott är detta definitivt något som åker rakt in på önskelistan!
 
Muggarna kommer alltså från Hemtex (hint till mamma och pappa).
 
För övrigt rullar allt på, sista grupparbetet i en kurs blev klart idag och imorgon ska det redovisas. Sedan väntar äntligen min veckas ledighet som jag ser väldigt mycket fram emot!! SKa även försöka hinna med 2 till uppgifter innan denna vecka är slut så jag verkligen blir HELT LEDIG!


Pysselsugen

2015



Såg dessa fantastiska burkar när jag klickade in på blogg.se tidigare idag och kan utan tvekan säga att jag blev sugen på att själva göra några sådana godingar. Särskilt svårt verkar det inte heller vara vilket är en förutsättning när jag är i farten då jag snabbt tappar tålamodet.
 
Får kanske bli ett projekt nästa vecka då jag är ledig?
HÄR kan man klicka för att komma in på bloggen, såg förresten att hon har massa andra pysseltips nu, underbart!
 
Allt man behöver är tydligen gamla glasburkar, leksaksdjur i plast, lim och sprayfärg, helt klart överkomliga saker att fixa, särskilt dyrt kan det väl inte heller bli?
 
 


Lat tisdag

2015



Vaknade upp till ett grått och tråkigt Lund med en huvudvärk som ligger och gnager lite smått precis som att den hotar att komma fram. Lagom roligt kan jag säga...
 
I eftermiddag har jag egentligen föreläsning igen men då den verkar ganska tråkig och orelevant plus att jag redan är klar med hemtentan i kursen bestämde jag mig för att jag helt enkelt hoppar över den. Förbättrningskunskap låter INTE som något jag vill syssla med en tisdag eftermiddag. Istället tror jag att det blir lunch om en stund och sedan en tur till gymmet, då kan jag åtminstone säga att jag varit lite produktiv idag!
 
Fick förresten tag i den fantastiska korgen jag spanat in från Åhlens igår och nu står den så fint bredvid min fåtölj fylld med tidningar. Insåg förresten när jag skulle flytta över tidningarna från min andra tidningshållare att de flesta tidningar är från cirka 2010, kanske dags att uppdatera utbudet? Hur som helst, ska försöka komma ihåg att ta en bild sen på hur det blev, jag är åtminstone supernöjd!
 
Nu ska jag lägga mig framför TVn en stund och samla energi inför gymmet!


Ny vecka, nya mål

2015



Tycker alltid att måndagarna springer förbi extremt fort men för min del brukar de innebära att jag får väldigt mycket gjort och så även idag. Klockan har bara slagit lunchdags och jag har redan hunnit en tur till skolan, betalat räkningar (tråkigaste vuxensysslan), bäddat rent sängen och ätit lunch!
 
Om ett tag hoppas jag på ett sms frå Gabbsan som snart slutar skolan så jag kan bege mig ner till stan. Vi ska köpa present till en kompis som fyller år om några dagar plus att jag tänkte spana in en trådkorg som kommer passa väldigt bra till mina tidningar från Åhlens hemsida. Som jag tidigare nämnt försöker jag ju undvika att köpa allt jag vill ha på en gång utan delar upp det. Denna månad ska det bli trådkorgen så håll tummarna för att den finns i butiken!
 
Idag tror jag också att det sista av julen ska ut, närmre bestämt min fina stjärna jag har i fönstret. Men med tanke på att det är februari snart så är det väl på tiden. Har också en granliknande ljusslinga ute på balkongen, tror däremot den kan få stanna veckan ut åtminstone!
 
Lite småplock innan jag beger mig ner mot stan alltså, hoppas det har slutat regna tills det är dags att bege sig...


Mattan i mina vildaste fantasier

2015



Satt och klickade runt på internet i jakt på lite nya kuddar som jag tidigare nämnt. Då råkade jag klicka in på IKEAs hemsida (ovanligt) och blev fullkomligt kär i denna matta.
 
Dock har ju mattor en tendens att vara svindyra rent ut sagt, så denna hamnar väl på listan över saker jag får fortsätta drömma vidare om ett tag!
 
bild HÄR
 
För er som blev lika kära som mig heter mattan stockholm och kostar så mycket som 1795 riksdaler, SOM HITTAT!
 
För övrigt så skulle jag inte heller säga nej till denna goding-matta, också från IKEA och lite mer behagliga priset 995.
bilden hittade jag HÄR


Idag hände det..

2015



Jag visste att dagen skulle komma förr eller senare, men kanske inte riiiiiktigt redan. Nej det är inget allvarligt, verkligen inte. Men idag kom ångesten över att jag klippt av mig håret...Satt och letade efter ett recept på telefonen och såg massa fina bilder på mitt långa hårsvall och inser hur långt håret faktiskt var.
 
För att utöka ångesten har jag en riktig skitdag med håret, kommer ihåg när jag var liten och hade håret på utväxt, liknande längd som nu och det bara var kaos, frisören kallade det för julgran och det är väl ungefär den nivån jag känner att det är på idag. Platt fall uppe på huvudet och sen superflygigt i topparna.
 
idag är en bad hairday där jag önskar att mitt hår växer så snabbt som min frisör säger att det gör,
 
En vecka sen, blont hårsvall
 
 
Idag, ej samarbetande page?

För er som är uppmärksamma kan man också se de fina "köldfinnarna" som placerat sig på min haka. Dyker alltid upp när temperaturen dyker neråt, som ett brev på posten!

/ Frida som drar lite extra i resterna av hårmassakern
 
 
 


Drömmen

2015



Jag har i så många är jag kan minnas önskat mig en kamera i julklapp, födelsedagspresent och alla möjliga tillfällen när man får presenter. Tror faktiskt till och med att jag önskade mig en kamera när jag konfirmerades, och det är en EVIGHET sedan.
 
Dock har min dröm inte ruppfyllts än (trots att min lillasyster kammat hem en i födelsedagspresent). Så nu har jag insett att en kamera i present antagligen aldrig lär inträffa vilket ledde till att jag kom på den fantastiska iden att jag helt enkelt får köpa en själv. Får bli en sommarpresent till mig själv när sommarjobbslönen trillar in i augusti.
 
Just denna har jag tittat in mig på vääääldigt länge, lagom stor, inte allt för komplicerad men tar bra bilder, om några månader (eller många) hoppas jag denna godbit är min, tills dess får jag hålla till godo med mobilkameran...
 
 
 
Canon G16. Bilden hittade jag HÄR
 


Lördagsmys

2015



Kvällen igår var superlyckad, fantastiskt bra sällskap och det var nog längesen jag skrattade så mycket att tårarna rann nästan hela kvällen! Det var fest lite överallt på huset så jag och Christofer gled runt och njöt av alla partysugna människor. Gabbsan var med en stund men droppade av vid någon tidpunkt...

Idag sitter jag på jobb och är en aning sliten, längtar hem till popcorn, tända ljus och myskläder. Ikväll blir det en myskväll i sällskap av mig själv vilket jag faktiskt ser fram emot. Måla naglar, slötitta på en film och kanske till och med somna i tid, låter inte helt illa!

Men innan dess har jag 3 timmar kvar på jobb som idag är cirka 1000 gånger mer högljutt då de bestämt sig för att ställa en scen vid kassorna där folk uppträder i princip hela dagen, KUL! Kunderna tittar lite medgivande på en för en stund innan de rusar ifrån oljudet medan jag sitter kvar i kassan...

Precis som vanligt är jag usel på att ta bilder på vad jag gör... Men en bild på hur den korta frisyren blev med lockar lyckades jag knäppa åtminstone!
Behöver jag säga att jag fullkomligt ÄLSKAR mitt korta hår?!




Inspirerande

2015



Denna termin känns det lite som att de flesta av mina vänner i Lund åkt iväg på utbyte, praktik och andra trevligheter runt om i världen! Jag själv tror att jag är lite för mesig för att våga göra något sånt, tänk ett helt halvår/år utan vänner och familj i närheten, skrämmande!
 
Därför är jag sjukt imponerad av dessa 2 av mina fina vänner som vågat sig på utbyte och praktik på andra sidan jordklotet.
 
Den ena av de, min före detta mitt emot granne Nicky är på praktik i Sri Lanka för någon sorts organisation om jag har förstått det rätt. Vågar inte skriva för mycket om hon kikar in på bloggen och skulle läsa detta hehe...Men jag kan garantera er många fantastiska bilder om ni klickar in på hennes blogg som ni hittar HÄR
 
 
Den andra vännen till mig, Elin befinner sig på utbyte i SIngapore, raka motsatsen till bloggen ovan kan jag tänka mig. Skyskrapor (riktigt höga) och studentliv i Singapore. Klicka in HÄR om ni vill läsa hennes blogg!¨
 
Och jag sitter vid mitt skrivbord i för tillfället extremt gråa och tråkiga Sverige. Väntar för tillfället in 2 kompisar som snällt nog ska följa med mig ner på nationspuben och ta en öl för att fira att mitt seminarie är över och att det är fredag, 2 flugor i en smäll, KACHING!
 
Nu är det banne mig fredag på riktigt!


Solsken och fredag

2015



Solen är så sakta på väg upp och förhoppningsvis tränger den förbi molnen som ligger och lurar och det är FREDAG!! Kanske inte för att det gör någon större skillnad för mig då jag ändå varit ledig de 2 senaste dagarna...men det är ändå något speciellt med fredagar, den där helgkänslan som infinner sig i kroppen är härlig.
 
Har en lugn förmiddag framför mig då jag tänkte fortsätta på min hemtenta vilken jag kom långt på igår, 900 av 1500 ord skrivna så den blir förhoppningsvis klar i dagarna. I eftermiddag blir det obligatoriskt seminarie vilket jag precis som vanligt fasar för. Jag tycker absolut inte om seminarium, dels för att vår grupp inte alls fungerar tillsammans vilket jag sagt tidigare men också för att jag inte direkt känner att seminarium ger mig något mer än att jag sitter av tiden de kräver att vi ska vara där. Förhoppningsvis är det snabbt gjort och kväll blir det nog lite festligheter!
 
Gabbsan är precis som vanligt sugen på fest och sen får vi se om vi lyckas övertala någon mer. Får dock bli en relativt lugn kväll, lite av förkylningen sitter fortfarande i och imorgon ska jag jobba!


Förändring

2015



Jag har ju som tidigare nämnt varit sugen på förändrin men inte riktigt vetat på vilket sätt. Sen såg jag förra veckan att H&M hade fri frakt plus att jag hittade en rabattkod vilket inte kunde komma mer lägligt. Har suttit och trånat efter rosa kuddar i sammet som de har på sin hemsida, så det blev en beställning och nu pryder de min säng så fint!
 
Passade på att ta en bild innan jag intog sänge med dator och böcker!
 
Jag är fortfarande lite sugen på fler nya kuddar, men det får bli när jag hittar några! 


Torsdag

2015



Vetekatten var denna vecka tagit vägen men helt plötsligt är det torsdag vilket snart innebär helg. Jag fortsätter att snora vidare här hemma och tackar schemaläggarna för att vi fått ytterligare en ledig dag just idag. Imorgon måste jag däremot till skolan för ett obligatoriskt seminarie...
 
Ett plus i kanten är åtminstone att mina kära mandlar är lite mindre svullna och förkylningen börjar gå mot rätt håll! Därför ska jag fira detta idag med att försöka få lite plugg gjort så att jag får den efterlängtade lediga veckan i början av februari. Läste på ganska bra igår så förhoppningsvis flyter det på bra idag. Passade också på att slänga in några maskiner tvätt, hemskt när man ser att underklädeshögen börjar sina...
 
Vid lunch väntar jag trevligt sällskap av Johanna som förhoppningsvis har bra nyheter plus att jag får sällskap under lunchen, hur bra är inte det?! Sen är det ju favoritprogrammet ikväll också, L-Ä-N-G-T-A-R!!
 
Nu ska jag ta tag i pluggandet innan jag måste rusa ner till tvätten,
 
Simma lugnt!
 
 


Plus minus noll

2015



Jag har idag fått en ny kompis, vi kan kalla den Charlie, mest för att inte sätta ett kön på en satans förkylning. Min andra nya kompis (förkylning) för detta året som hittils bara pågått i 21 dagar. Har idag under den korta tiden jag träffat folk fått höra ett antal gånger att min tidigare nästintill obegripliga skånska nu med min förkylning är väldigt nära obegriplig vilket jag faktiskt kan förstå.
 
Har ett pyttelitet problem med mina mandlar förstår ni, eller det kanske ska kallas ett stort problem med tanke på mina mandlars enorma storlek de intagit sedan jag för cirka 1 år sedan fick halsfluss som läkarna på vårdcentralen missade. Jag som då var sjuksköterskestudent i termin 2 hade full koll på att halsfluss inte ger utslag på ett halsprov förrän tidigast 2 dagar, det hade tyvärr inte läkaren. Kort och gott låg jag en vecka med en hals så svullen att jag inte ens kunde dricka och knappt svälja ner min saliv utan penicillin för att "Frida har inte halsfluss" Fräscht med andra ord. Men guess what, Frida hade väldigt mycket halsfluss... Nu till poängen med det hela, svullnaden på mandlarna har inte gått tillbaka vilket innebär att varje gång jag blir det minsta förkyld täpps halsen till totalt --> min röst får en väldigt grötig ton och orden som kommer ur min mun låter som mummel.
 
Och slutligen problemet, jag är skitskraj för att opereras. Japp snart färdiga sjuksköterskan är livrädd för att själv hamna på bordet i operationssalen sövd och helt väck. Detta gör alltså att jag istället härdar ut och lever vidare med mina gigantiska mandlar istället för att söka hjälp. Och ja, jag inser väl att det så småningom kommer krisa och leda till att jag tar tag i problemet. Men tills dess är det jag och mina mandlar tillsammans mot förkylningar!
 
Utöver min nya kompis har jag fått väldigt roliga besked och om allt går vägen har jag på helt egen hand sett till att min sommar förhoppningsvis kommer bli VÄLDIGT BRA!! Det är ju aldrig bra att ta ut saker i förskott men en liten hint kan vara att det har med min utbildning att göra!
 
Nu ska jag fortsätta snörvla vidare och förhoppningsvis vakna upp piggare och bättre imorgon, jag vill ju komma igång med träningen igen!!
 
 


Det kunde visst bli värre

2015



Utöver mitt usla humör i morse har jag nu även lyckats dra på mig frossa, extrem trötthet i hela kroppen och en påsmygande snuva, fattades väl bara det!
 
Lite typiskt med tanke på att jag nästan precis blivit av med en envis snuva jag fick precis efter nyår men vad finns det att göra, det är förkylningstider så bara att rida ut vågen. Hoppas bara att det håller sig som det är nu och inte blir värre. i helgen vankas det mer jobb vilket jag inte har råd att missa...
 
Finns väl inte mer att göra än klunka te, vira in sig i mjukaste filten och hoppas på bättre tider. Unnar mig en vetenskaplig artikel för nöjes skull (naaat).

Tezippar'n


 


Idag är en sån dag...

2015



Ja idag är verkligen en sån dag när ingenting riktigt stämmer. Vaknade klarvaken vid 5 och lyckades inte somna om förrän vid 7 och sov sedan ytterligare en timme. Vaknade med en gnagande huvudvärk och på fruktansvärt dåligt humör. Och med tanke på huvudvärken vågar jag inte gå utan glasögonen jag verkligen avskyr...
 
Ingen snö är det heller ute vilket jag hade hoppats på då det igår var 90% chans för snö under natten. För er som inte har koll så kan jag berätta att jag är som ett litet barn när det snöar, skuttar och hoppar runt och nästan ylar av glädje. Jag har även en sådan dum föreläsning som börjar klockan 12 och inte verkar ett dugg rolig. Som grädden på moset ska vi även ha grupparbete efter föreläsningen.... 
 
Utan att dra ner er allt för mycket i gropen idag så kan man kort och gott bara konstatera att denna dag har inte riktigt potential att bli en av topp 10 dagarna i mitt liv.
 
Nu ska jag gräva ner mig lite innan jag beger mig till den frutkade föreläsningen och grupparbetet,
 
Låter bilden tala för sig själv...
 


Nu var det klippt!

2015



Introduktionen gick bra och nu är skolan igång igen. Fick reda på att jag om 3 veckor ska lämna in en hemtenta och redan på fredag har ett seminarie, ingen mjukstart här inte!
 
Efter skolan begav jag mig ner mot stan, behövde köpa lite skolprylar och leta upp en bok på biblioteket, jackpot på båda, fick tag i 2 böcker och slipper därmed förhoppningsvis köpa någon bok för denna kurs. Väl i stan insåg jag även att det var ett tag sedan jag klippte mig och har även levt med ett extremt risigt hår på senaste tiden och tyckte därför jag kunde unna mig ett frisörbesök. Sagt och gjort, travade in hos min frisör och visst hade hon tid!
 
Så nu sitter jag här, ska strax börja kolla igenom uppgifterna i skolan och med 1 dm kortare hår, det är ju lika bra att klippa ordentligt när man väl är där!
 
Bild: Frida med mycket mindre hår och en tumme som ömmar efter att ha klämt den i dörren
 
Och nedan ett minne blott!
 
 


Terminsstart

2015



Ja, det känns lite konstigt att tänka så, jag har ju varit igång med pluggandet sedan det nya året startade... Men det var höstterminen som sträckte sig tills i fredags, avslutades med tenta och gav mig en skolfri helg som tack. En helg som fylldes av många timmars jobb men som avslutades med bästa myset - systermys. Johanna följde med mig hem och kvällen slutade med att vi somnade framför en film med chips och dipp.
 
Gårdagen bjöd på träning, scones och mys hela dagen lång tills det var dags för henne att bege sig hemåt igen.Jag somnade nöjd och redo för ännu en termin.
 
Men idag alltså, näst sista terminen på sjukskötereska drar igång och jag är SÅ laddad!! 3 veckor av en kurs som är så tråkig att den till och med slår sömntabletters effekt och grupparbete med en grupp där jag och en medlem definitivt inte har samma tankar och ryker ihop jämt. Men som sagt, 3 veckor sen är det klart! Efter det blir det en kurs i Akutsjukvård som jag L-Ä-N-G-T-A-R efter. En kandidatuppsats senare och jag är framme vid sommarlov.
 
På tal om sommarlov börjar jag bli lite halvstressad gällande sommarjobb. Jag vet att ett jobb är ett jobb och det har jag på ICA men jag vill SÅÅÅÅ gärna ha ett jobb på någon avdelning på sjukhuset, Förlossningen/BB är en dröm men en kirurgiavdelning går det med, DET mina vänner hade gjort mig till världens lyckligaste person!
 
Nu ska jag njuta lite av snön som vräker ner innan jag beger mig mot skolan och upprop inför termin 5, fortfarande svårt att smälta!


Pengar rullar in

2015



Sitter just nu på tåget mot jobb. Har en heldag på ICA framför mig. Känns väl lite lagom bittert med tanke på att solen äntligen bekräftar sin existens idag... Fick stå och suga in solstrålarna den lilla stund jag väntade på tåget.

Ikväll får jag besök av min kära syster vilket ska bli supermysigt! Förhoppningsvis gör det att dagen blir lite mer hanterbar...

För övrigt är den helvetiska tentaperioden över och på måndag börjar jag mitt sista år på sjuksköterska vilket är HELT GALET men underbart!

Underbara sol




Slutspurten

2015



Sista dagen innan tenta vilket alltså innebär slutspurtsplugg och om man vill kalla det ångestplugg. För min del vet jag inte riktigt vilket av det jag satsar på. Känner mig inte stressad över tentan, men ändå känner jag inte samtidigt att jag har koll på innehållet. Men det hoppas jag att dagens plugg råder bot på.
 
Igårkväll blev det förresten sen kvällsträning. Träffade på en kompis som skulle träna vid 9 vilket gav mig inspiration, visserligen blev det ensamtur till gymmet i vilket fall som, men jag kom åtminstone dit. Mina prestationer där var nog däremot skrattretande, tror att blodgivningen från i måndags forfarande hänger kvar i kroppen och jag kände mig fruktansvärt SVAG. Men jag gick åtminstone dit och kvitterade ut ett nytt gymkort, gjorde några övningar innan jag släpade mig hemåt igen. Denna gång blev det till och med ett årskort som visar sig räcka lagom tills min examen stundar, 
 
Gårdagen alltså, pluggpluggplugg, gym och 1800 kr fattigare, att det ska vara så satans dyrt att vara nyttig!
 
Nu har mina skolböcker abstinens för mig!
 
So long!


Bäst före

2015



Nästan 2 veckor senare jag firade in det nya året med att köpa tulpaner till mig själv har de nu fått åka i soptunnan, tänk att  snittblommor kan pigga upp så mycket som de faktiskt gör.

Tror banne mig det blir en ny bukett nästa gång jag har vägarna förbi ICA! Hörde jag beroendeframkallande?

Friska och fräscha!

Idag - Trista och torra!






Livsviktigt

2015



Gårdagen gick i ett och jag tror nästan inte att jag satt ner utan att göra något annat samtidigt ens för 10 minuter. Men jag fick mycket gjort vilket alltid är skönt! Det blev en runda till Malmö för att fixa en sak, plugg och en liten paus i pluggandet då jag och Gabbsan begav oss till blodcentralen.
 
Läste igår på internet att det råder blidbrist på Skåne, och säkert resten av landet nu efter massa julhelger och lediga dagar så då kändes det som att det var dags. Jag har tidigare bara gjort det en gång tidigare så detta var andra grejen. Och jag kan väl direkt säga att nej, det är absolut inget skönt att få en ganska så stor nål instucken i armvecket och pumpa på en boll medans en påse på 4,5 dl fylls med mitt blod. Men med tanke på att det tar så lite som 10 minuter man får stå ut med den lite osköna känslan och ställer det i relation till att man räddar någon (oftast flera då man separerar blodet på de olika delarna) så tycker åtminstone jag att det är värt det! Under tiden man ger blod kan man passa på att titta på tv, dricka juice eller bara ta det lugnt och hela besöket avslutas med att man får fika, PERFEKT!
 
Så, vad jag vill säga är att sålänge du är fullt frisk, GÖR DET! du får tillbaka blodet du förlorat inom 3-4 veckor och känner dig återställd efter cirka 2 dagar. Det enda jag har märkt efter mina 2 gånger är att jag är ganska trött en dag efteråt men inget mer!
 
Vill du läsa mer så gå in på geblods hemsida HÄRDär står allt man kan vilja veta, hur man går tillväga och lite tips på vägen (typ att man ska äta ordentligt innan och försöka boosta med vätska!
 
Bilden nedan är kanske inget för känsliga, men så ser det ut åtminstone!
Och så juledition på bandaget efteråt! Fint!



 
 


Trötta tantben

2015



Gårdagen var supertrevig och jag hade roligt! Även om nationen vi var ute på inte spelade musik som jag vanligtvis lyssnar på, (HIPHOP) så gick det ändå vägen. Dock märktes det i fötterna att det ändå var ett tag sedan jag var ute dansade, haha tantvarning ungefär!

Precis som de senaste dagarna har jag idag en dejt inbokad med skolböckerna. Däremot ska jag även försöka få till någon form av förändring i rummet. Nu har jag haft det likadant väldigt länge och känner att det är dags för förändring. Har väl inte några direkta ideer om hur jag vill ha det, men något ska jag nog lyckas komma på! Om inte annat så blir det en ordentlig runda med dammsugaren, börjar se lite sunkigt ut här hemma...
 
Nu ska jag sätta igång med pluggandet på riktigt så jag får något vettigt gjort idag!
 
 


Pluggpaus och fynd

2015



Gårdagen blev betydligt bättre än planerat vilket väl är tur det!
 
Förmiddagen bjöd precis som jag skrev igår på maratonplugg i snabbt tempo. Lagom till lunch var Johanna klar med sin tenta så hon tog sit hit och jag bjöd på lasagne till lunch. Fick även beröm för min lasagne (!?!) Kan tillägga att denna person i många fall är kräsen när det gäller mat så jag blev nästan lite chockad.
 
Efter lunchen blev det en liten shoppingrunda där jag hör och häpna köpte en klänning. Kan då tilläggas att jag tidigare aldrig varit en person som trivs i klänning. Men nu så, på sernare tiden har jag fått ett sug efter att ha några fina klänningar att variera mina jeans med. Lyckades även fynda halsbandet nedan för ynka 40 kronor, det är lycka det!




 
Idag fortsätter jag på samma spår med plugg nu på förmiddagen och sedan blir det förhoppningsvis en runda ner till stan med Gabbsan innan det ikväll vankas festligheter! 
 
Men först, plugg!
 
 


Skyfall och fokus

2015



Vaknade i morse av att vaktmästaren stod utanför redo att komma in och plocka ner min persienn som varit sönder sedan innan jul. Så det var bar att hoppa ur sängen och snabbt i första bästa kläder som låg framme. Jag som hade tänkt ligga kvar och dra mig läääänge i sängen idag... Oh well. Upp kom jag, vaktmästaren plockade ner persiennen och jag kom igång med pluggandet tidigare än planerat vilket så klart är bra!
 
Tänkte försöka hinna klart med dagens pluggmål innan min syster som skriver tenta idag är färdig. Hade varit mysigt att parera så vi båda tar en tur i lite butiker tillsammans! Att döma av vädret blir det nog en tur till ett köpcentrum istället för att gå nere i stan, regnet verkligen ÖSER ner utanför...
 
Programmet jag satt bänkad framför igår var för övrigt helt underbart och jag är nu mer taggad än på länge att verkligen bli klar med min utbildning så att jag också får uppleva så häftiga saker! HÄR kan man klicka in för att komma direkt till programmet. 
 
Nu ska jag återgå till min ledarskapsbok innan jag förhoppningsvis får ett sms om att min kära syster är klar med sin tenta!


TV-nörd

2015



Ja här sitter jag, bänkad framför tvn, spänd på att klockan ska slå 21.00 så jag kan slå över till SVT. Ikväll har nämligen ett program premiär som jag tycker ska bli väldigt spännande. Programmet heter Rakt in i hjärtat och är inspelat från Barnhjärtcentrum i Lund. Ett ställe som jag i framtiden hoppas kunna jobba på vilket gör mig superspänd på att se programmet.
 
Annars då, jodå! Har hunnit med allt förutom det jag skulle göra idag. Baka kladdkaka som tyvärr inte blev så kladdig, får nog mixtra lite med receptet. I morse blev det en tur till gymmet, lite matlådor med favoriten lasagne har tillagats och nu sitter jag med nymålade naglar. Har definitivt hittat ett nytt favoritlack som jag av en tillfällighet hittade på julens rea.
 
Imorgon blir det förhoppningsvis nya tag med tentaplugget och om jag har tid en liten tur ner till stan. Motion och luft skadar aldrig!
 
Nu väntar lite undanplock på rummet innan jag bänkar mig stenhårt framtor TVn!
 
HAAAA DEEEEEE!


Nyhetens behag

2015



Julsakerna flög ut igår, eller rättare sagt tryckes ner i en låda och hamnade ovanpå garderoben och direkt när detta är gjort kommer suget efter förändring. Möblera om, köpa soffa istället för fåtölj, köpa nya kuddar, göra något oväntat helt enkelt. 
 
Däremot har jag ju det "lilla" problemet med begränsningen att jag bor på de där 20 kvm och har få möbleringsmöjligheter. Men jag har gjort det förr så även denna gång ska jag nog lyckas klura ut något roligt sätt att flytta runt och förnya på.
 
Drömmen är en ljus och fin sekelskiftslägenhet men gamla trägolv, stora fönster och högt till tak där man blandar gammalt med nya inslag och verkligen gör den personlig. Ungefär som bilden nedan.
 
Bild hittad här
 
 
Men eftersom det får fortsätta vara en dröm ett tag har jag istället drömt mig iväg till inredning och möbler. Jag skulle inte bli direkt ledsen om detta av någon oförklarlig anledning stod utanför min dörr en dag till exempel!
 
 


Soffpotatisen som blev träningsälskare

2015



Jag trodde aldrig att det var något som skulle hända mig, har tidigare bara haft åsikten att träning är onödigt ont (även fast jag vet om att det gör bra för kroppen) och verkligen fått tvinga mig till träning. Väl där har jag inte heller känt någon större glädje över att vara där vilket har gjort att träningen blivit lite halvt(helt) bortprioriterad. 
 
Men plötsligt händer det som man brukar säga, plötsligt har jag börjat förstå de som måste träna för att må bra och verkligen känner suget att behöva komma iväg till gymmet. Äntligen är jag också där! Jag är inte direkt den som är stamgäst på gymmet men jag har som mål att träna 2 gånger i veckan vilket för mig är relaistiskt. Ibland blir det 2 pass i veckan, ibland 3 och ibland bara ett. Huvudsaken för mig är att jag åtminstone ser till att jag ger mig själv tiden att gå till gymmet även om det innebär att jag pluggar 1 timme kortare just den dagen.
 
Det svåraste för mig är att ta steget och byta om från jeansen och tröjan till träningskläder, att ta mig ur min fåtölj och göra det. Men när det väl är gjort går det utan problem.
 
Jag hoppas verkligen att detta ska bli en rutin som följer med mig 2015 och att jag inte låter skola och fest prioriteras framför det jag mår bra av!
 
 


Lyxfällan?

2015



Åhhh jag är alltid så hopplös på saker som rör ekonomi och pengar. Speciellt det här med sparande, vilket visserligen kanske inte riktigt existerar i en students liv. 

Ofta när jag hittar något jag vill ha så vill jag ha det NUUU, jag blir totalförälskad och försöker tänka ut alla möjliga sätt för mig att se till att jag har råd. Men då studentplånboken väldigt sällan tillåter, speciellt nu i Januari får jag helt enkelt nöja mig med att sitta och drömma mig iväg över saker jag önskar jag kan köpa.
 
Däremot så kom jag under julen fram till en bra metod jag ska försöka prova på. För första gången i mitt liv har jag satt mig ner och gjort en budget, sjukt myckete vuxenpoäng på det(?!). Om jag följer budgeten och mina planer med att jobba 3 gånger i månaden kommer det leda till att jag faktiskt, tro det eller ej kommer ha lite pengar över varje månad OCH klara mig igenom sista året som student utan att ta mer studielån än vad jag redan sitter inne på (en väldigt liten summa). Och om detta mirakel inträffar så har jag ju faktiskt även råd att unna mig de saker jag skrivit upp på listan, ibland kanske en småsak och ibland förhoppningsvis en av de dyrare sakerna. Frågar ni Blondinbella är detta säkert inte hållbart för att man måste spara men kanske något som skulle kunna funka för mig. Jag kommer ju faktiskt också att spara, bara inte allt ;)
 
Sååå, här är listan för tillfället. Stora och små saker jag suktar efter, Vissa saker lär ta flera år innan jag kommer kunna köpa, andra kanske redan i slutet på månaden. Men det är väl kanske det som är bra också, att inte bara sikta högt?
 
- Timberlandskor, senaste förälskelsen. Dock återstår det att se hur länge till de kommer suktas över. Hinner jag köpa eller hinner jag tröttna?
- AppleTV, SLADDAR GÖR MIG GALEN. Och ännu värre, att man inte kan koppla in en HDMI-kabel i en apple-dator utan att köpa en adaptor för cirka 300?! Tack men nej, hejdå till sladdar och hej till appleTV om förhoppnignsvis inte allt för länge!
- Våriga kuddar från H&M, har hittat ett par ljusrosa och definitivt vårfina kuddar som jag trånar efter för tillfället. 100 kronor är dock inget jag har över nu, så det får vänta tills månaden är slut så får vi se då!
- Boomerangjacka, japp jag har blivit en sån, men för en frusen människa som mig (fryser till och med i min everestdunjacka) så ser denna ut att vara en DRÖM!
- Michael Kors väska, bloggade om den för ett tag sedan och sen dess finns den i mina tankar konstant! Okej nu överdrev jag. men den hade gärna fått flytta in hos mig, kanske examenspresent till sig själv?
 
Och så lite motivationsbilder på det!
 
 


Pride

2015



Skolan är igång och efter idag är ännu ett seminarie avklarat. Denna gång i ledarskap vilket gör det ännu skönare eftersom det inte direkt är ett ämne som är min favorit.. Men det gick bra och nu har jag cirka 5 dagars tentaplugg framför mig innan det är tillbaka till skolan för lite mer seminarie.
 
För övrigt rullar livet på, trots att det är januari har jag redan börjat få lite vårfeelings och är för mesta delen av tiden på såå bra humör! trängssuget börjar också så småningom smyga sig tillbaka så nu kommande dagarna ska jag försöka smyga in lite träning också! Om jag lyckas strukturera upp plugget vill säga men det ska nog gå bra...
 
Igår blev det en spontantripp till Malmö för att gå på bio med familjen. Vi såg familjen Pride som jag absolut inte hört talas om tidigare så mina förväntningar var lika med noll, MEN VILKEN FILM! den var verkligen superbra och helt klart något jag kan rekommendera, SE DEN!
 
 


Slut på lyx och ledighet

2015



Nyss hemkommen från dagens gruppsammankomst i skolan vilket resulterade i att onsdagens redovisning i princip är helt förberedd (applåder) och har precis tryckt i mig rester från frysen, glamorösa studentliv.
 
Nu sitter jag här och lite rullar tummarna och funderar på what to do next, städa rummet eller sitta kvar i min sköna fåtölj? valet är enkelt och jag sitter kvar ett tag till. Däremot säger mitt samvete att jag borde dra mig mot gymmet vilket tar emot något eeeeeextreeeemt! Jag känner inte för det på långa vägar, men jag vet att jag borde. Lyckades dock dra på mig en liten förkylning från nyår så konditionsträningen får utebli och fokus hamnar på musklerna (som visserligen inte existerar än, men förhoppningsvis snart!).
 
Senare idag tänkte jag försöka bygga upp matförrådet med lite matlådor inför tentaperioden och har jag tur får jag även en skrivbordsstol idag, ful men skön som sagt...
 
Nej men slut på babbel och ursäkter, lite matsmältning på det och sen gymmet!
 
 


Oskrivet blad

2015



Tiden rusar förbi i samma takt och utan att hunnit blinka sitter jag tillbaka i mitt korridorrum och både jul och nyår har flugit förbi! Trots att jag haft många skoluppgifter att göra över julen kombinerat med lite jobb har jag ändå hunnit med att vila upp mig och förbereda mig för min näst sista termin på sjuksköterska!
 
Imorgon drar det igång igen, grupparbete med förberedelse inför ett seminarie står på schemat men innan dess tänkte jag berätta lite om min jul och nyår.
 
Julafton spenderade jag med familj och kusiner hos mormor och morfar med stora mängder mat, gröt, godis och allt annat som hör julen till. När maten var uppäten var det dags för julklappsutdelning och finare julklappar kunde jag inte önska mig, ska försöka komma ihåg att göra ett inlägg med lite bilder på alll fint jag fick! Tills dess jag kan berätta att jag fick en klocka jag längtat efter i en evighet, ett par grymma hörlurar och en sminkväska så stor att jag inte vet hur jag någonsin ska kunna fylla den!
 
På nyår var det äntligen dags för mig att gå på bal igen och i min sprillans nya klänning kunde jag inte vara mer redo. Bubbel, 3-rättersmiddag, fyrverkerier och sedan dans hela natten lång med ett underbart sällskap. Var lite nojjig över att jag knappt skulle känna någon men jag hade turen att hamna bredvid ett så roligt gäng killar så det var inga problem där inte!
 
Och det var väl det, dagarna efter nyår kan jag väl inte påstå är något att hurra över, spenderat dagarna i sängen, ätit i sängen, pluggat i sängen och sovit i sängen. Inte många knop med andra ord. Igår bar det däremot av till Malmö och IKEA. Nu med rekordkort tid kvar av studierna har jag äntligen fått en ordentlig skrivbordsstol i julklapp (inte alls lagom sent). Men, så klart var stolen jag skulle ha slut och jag håller tummarna för att den kommer in imorgon så att den är redo i mitt rum tills intensivpluggandet tar vi. Riktigt hemsk är den egentligen till uteseendet, men var hittar man fina skrivbordsstolar? inte vet jag i alla fall...
 
Nåja, det var väl det, nu ska jag återgå till studierna innan jag stänger ner för kvällen och hoppas på att min fina vän äntligen återvänt till Lund lagom tills dess!
 
En snabb bild från nyårsbalen innan det bar iväg på festligheter!