Långdragare

2015Andra praktiken för denna termin kan bockas av vilket är helt fantastiskt. Tyvärr känner jag inte att jag lärt mig särskilt mycket under denna praktiken vilket gör det ännu skönare att den är över!

Fick på köpet en långhelg innan en veckas skola väntar från och med måndag, sluttentan infaller även om en vecka och jag börjar känna mig lite pirrig. Ser fram emot att få den skriven men känner mig långt ifrån redo... Nåväl, får se till att använda all ledig tid jag har till att nöta tentan! Idag ska jag åtminstone passa på att städa lite och måla naglarna (något man annars kan glömma inom vården) innan jag tar tag i böckerna igen. Ikväll återstår det att se vad som händer, antingen blir det myskväll med Johanna eller party med Gabbsan, dock inte allt för hårt party, måste vara uppe till 11, tog ett spontanbeslut i helgen som infaller imorgon, SPÄNNANDE! Efteråt ska jag och S ta en tur till Malmö, titta affärer, fika och bara vara, längtar!

Ska passa på att dra mig lite längre innan långfrukost väntar!

Hösten som jag vill ha den, utan regn och rusk, tagen för någon vecka sedan!
Pluggstuga

2015Känner mig nästintill totat isolerad. Åtminstone veckans 2 första dagar. Insåg nämligen att tiden jag har på mig att plugga inför min sluttenta börjar sina och det var dags att ta tag i det på riktigt. Som tur är så var S uppbokad både igår och även idag vilket jag för en gångs skull är tacksam för. Hade han inte varit det hade jag definitivt inte startat upp tentaplugget. Och inte nog med att pluggandet hamnar lite längre när på prioritetslistan än S så är det inte heller särskilt motiverande att sätta sig med böckerna efter en dags praktik då man varit uppe sen långt innan solen ens funderar på att gå upp.
 
Nåja, jag ska inte klaga, det känns åtminstone som att det jag pluggar in sitter relativt färskt i huvudet, så förhoppningsvis vaknar det jag tidigare lärt mig ganska snabbt till liv igen! Förhoppningsvis får jag även tillräckligt mycket gjort för att jag och han ska kunna umgås i helgen, vet inte när det skedde sist att vi hade en helg, bara han och jag. Antagligen alldeles för längesedan, men det gör att dessa tillfällen blir ännu mer värdefulla.
 
Nu ska jag sluta smita från pluggandet, några sidor till innan jag bänkar mig framför lite tv-tittande innan sängen kallar, de senaste nätterna har inte bjudit på särskilt mycket sömn så jag börjar känna mig lite mör...
 
Favoritbilden från höstens bal i oktober, i december är det dags igen, då jubileumsbankett
 
 
 
 
 
 


1 februari

2015Jag glömde ju att berätta, JAG HAR GÅTT OCH BLIVIT MED JOBB!
 
Drömjobbet dessutom. Från och med den 1a februari kommer jag jobba som sjuksköterska (kan ni fatta?!?) på avdelningen för transplantations och hjärtsjukvård.
 
Min dröm är att i framtiden bli barnsjuksköterska inom hjärtsjukvård och senare barnmorska så detta känns som ett steg i rätt riktning mot drömmen. Ska även bli skönt med 2 veckors semester innan allvaret drar igång!
 


 
 


Mitt i röran...

2015Ett tag sedan sist och precis som vanligt har jag så klart hunnit med en del. Till exempel så har jag hunnit med att byta praktikplats, från sjukhus till hemsjukvård i Bjärred och man kan väl säga att skillnaderna är ENORMA. Tempot inom hemsjukvården är minst sagt sövande för mig som gärna vill ha fullt upp hela tiden, då trivs jag som bäst!
 
Det positiva med detta är ju dock att det resulterat i ett antal tidigare hemgångar och massa tid till att plugga vilket är underbart. Har äntligen kommit igång med tentaplugget inför sluttentan och även kikat på den vanliga "praktikuppgiften".
 
Nog om skolan, annars då?
 
Jo, tack som frågar. Livet rullar på, prakti, plugga, äta, umgås med S och sova i ett enda stort virrvar. Känns inte som att jag hinner med så mycket mer. I helgen däremot lyckades jag och Anna boka in en favorit i repris, vin, pasta carbonara och mojitos. Tanken var att vi skulle traska vidare ute på nation, men efter att ha traskat runt till 2 av de öppna insåg vi att vi inte alls var sugna, en pizza i handen på vägen hem och sen avslutades kvällen med fest i husets källare istället!
 
Förhoppningsvis blir det även så helgen inleds efter att vi kämpat oss igenom ett tungt träningspass, med vin, mycket snack och kanske något gott tillbehör, mer kan man inte begära!
 
Nu kallar böckerna en stund till innan det blir lasagnekväll med S, redan hungrig!!

Helgens pastaOckså de bästa mojitosen