Praktikdagen som blev pluggdag

2015Har haft en underbart höstig helg. Mamma fyllde år i lördags så jag mötte upp resten av familjen innan vi begav oss till Danmark för en underbar dag. God mat och hösten som visade sig från sin bästa sida med solsken om än en aning kallt! Dagen avslutades med god mat hemma hos föräldrarna och en bra film att knoppa in till.
 
Igår kom mormor och morfar samt farmor över för att äta sig mätta på kakor och tårta innan jag och Johanna begav oss tillbaka till Lund. Fick även med mig en UNDERBAR present av mamma och pappa, "för att vi är så stolta över er". Vad det var kanske kommer upp i ett annat inlägg. Väl framme i Lund möttes vi av att någon lagt ut ett hot på appen Jodel mot universitetet vilket idag har resulterat i en oväntad hemmadag för min del. S erbjöd sig snällt att köra mig till praktiken i morse för att jag skulle slippa riskera något men jag valde tillsammans med handledaren att stanna hemma. Har nu i efterhand visat sig vara ganska smart då skolan nyligen gick ut med att ingen ska befinna sig på praktiken idag utan hemma. Ibland är det bra att vara lat, heh.
 
Nåja, hemmadag idag alltså, ska försöka få klart en uppgift från praktiken och kanske lite plugg inför sluttentan som äger rum om lite mer än en månad. Hade planer på att traska till gymmet men även det är tydligen nerstängt idag, kanske bäst så för att inte gå ut och riskera något.
 
 
 


Askungen

2015En fantastisk balhelg har passerat och jag sitter återigen begravd i skolböckerna, förhoppningsvis för sista gången innan examen!
 
Åter till själva balen så inleddes helgen med samling nere i borgen där balen senare under kvällen skulle hållas. Majoriteten ställde i ordning med bord, stolar och porslin under tiden som jag klädde in festsalens tak med ljusslingor och balkongerna med murgröna. Efteråt bar det snabbt hemåt och lite smått panikfixande innan taxin hämtade upp oss mot fördrinken och så småningom balen. Hamnade vid ett fantastiskt bord, stämningen var underbar och balen kan inte ha varit bättre. Sittningen avslutades med fyrverkerier som jag sett till att ordna innan vi dansade loss hela natten tills fötterna värkte. Balen avslutades sedan på söndagen med balbrunch som bjöd på väldigt god mat och en HOPPBORG, hur bra var inte det?!

Som bilden visar vann den blå klänningen, kände mig superfin! Helt klart nya favoriten!

Också lite fler bilder av varierande kvalitet, förhoppningsvis kommer de riktiga bilderna upp inom en snar framtid!


Sista veckan innan balen var extremt tuff då jag ingick i balkommitten men när man satt på balen under ljusslingorna och med veporna jag sytt svängandes i vinden utanför fönstret var det SÅ VÄRT DET!! jag är supernöjd och ser redan fram emot nästa års bal!
 
Åter till verkligheten och en bruten förtrollning, 5e veckan på praktiken är inledd och för tillfället är jag inne i en period då jag inte direkt har lust till praktik alls, det har varit så extremt rörigt med handledare, sjukdomarna som behandlas på avdelningen intresserar inte mig riktigt med mera. Men som tur är går tiden fort och snart är det ny praktikplats som gäller. Tänkte även passa på att söka lite roliga jobb för att hålla motivationen uppe, förhoppningsvis blir jag kallad på intervju och boostar mig själv lite.
 
Om en stund blir det åtminstone paus i plugget med mysfika hos Gabbsan innan jag tar tag i matlagningen. S är iväg på middag så jag antar att jag får roa mig själv tills  den är över. Misstänker istället att kvällens sällskap kommer bli en skål popcorn för min del...