Måndag..

2014



ett himla ångestladdat ord...Speciellt för mig idag då det innebär ännu en dag närmre mina tentor, fy!
 
Än så länge känns det dock ganska lugnt och jag har redan suttit och pluggat i 2 timmar, unnar mig en liten paus nu med en kopp vanilj-karamell te och bloggläsande, helt ok.
 
idag SKAAAA jag också ta tag och fota mitt rum, tänkte passa på innan min julstjärna åker ner, den ökar liksom helt klart på mysfaktorn...ljusslingan får dock sitta kvar, den är nog mer en året-runt detalj.
 
men som sagt, ett senare projekt, nu ska jag dyka ner i skolböckerna till ljudet av grävskopor utanför fönstret, tur att man inte är lättstörd,
 
XOXO


Workout

2014



Hej på er!
 
Hoppas ni har haft en bra söndag och en bra helg. Jag har precis landat i min fåtölj efter en dag fylld med plugg och slutligen en runda på gymmet vilket var skönt. Behövde släppa plugget för ett tag och rensa huvudet lite.
 
Nu ska jag snart återgå till pluggböckerna en stund innan sängen kallar. Har sovit riktigt dåligt nästan hela veckan så ska försöka komma i säng relativt tidigt och kanske få lite välbehövlig sömn!
 
 Svettig och äcklig men sjukt nöjd, beach 2015, se upp! (ja, jag är realist)
 


Smarrig musli

2014



Jag har gått och blivit en riktig sucker för hemmagjord musli, det är så gott, enkelt och det allra bästa är att du får ha i PRECIS VAD DU VILL!!
 
I mitt fall använde jag mig av dessa ingredienser:
 
Havregryn(extra fiberrika), honung, olja(smör funkar också), solroskärnor, pumpakärnor och torkad frukt
 
1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
2. Häll havregryn, solrosfrön och pumpakärnor i en stor skål och blanda runt. Här höftade jag och tog i så mycket som jag ville av varje.
3. Häll i oljan tills det börjar gegga ihop sig lite och varva med honung, jag började med 1-2 matskedar honung.

4. När "smeten" blivit lite kladdig är det dags att lägga ut den på en plåt med bakplåtspapper på. tryck ut smeten så den ligger jämt utspridd över hela och sätt in den i ugnen.
5. VIKTIGT! håll koll på muslin i ugnen, första gången jag gjorde det blev det väldigt bränt. Denna gången lät jag den vara inne i 5 minuter innan jag rörde om lite och sedan ytterligare 5 minuter. Efter cirka 10-15 minuter sänkte jag temperaturen till 100 grader och lät musli-blandningen få lite färg så att solroskärnorna och pumpafröna blev rostade och knapriga.
6. När du tycker muslin har en lagom brun färg, ta ut den ur ugnen och lägg tillbaka den i skålen, häll över cirka 1 matsked honung, blanda runt och lägg även i dina torkade frukter eller vad du nu vill ha i och lägg sedan tillbaka på plåten där det får svalna och honungen torka in. När muslin är sval är det bara att lägga över i en tät burk och avnjuta!
 
Enkelt som en plätt, nyttigt och gott!
 


Bästa målet

2014



Finns det något bättre än att starta en dag med att duka upp en riktigt god frukost med juice, musli, gott bröd och massa gott pålägg?

För mig finns det inget bättre. Jag är en riktig frukostmänniska som kan sitta länge med frukosten och bara plocka och äta. Helst ska det finnas mycket att välja på i kylen så att det inte blir samma frukost varje morgon, då är jag nöjd!
 
Idag och oftast alla andra helger när jag inte jobbar och måste stressa iväg till jobb passar jag på att mysa till det ordentligt med frukost i sängen. Perfekt vardagslyx att pigga upp annars rätt tråkiga dagar med.
 
 
Morgonens frukost bestående av hemmagjort musli(receptet kommer senare), osötat medelhavsbröd och ett glas juice.
 
 
 
 
 
 


Gratis förändring

2014



Mitt i tentaplugget fick jag en fruktansvärt bra ide. Brukar alltid ha något i tentaplugget att syssla med parallellt, mest för att ha något att se fram emot i pluggpauserna man faktiskt förtjänar att ta ibland.
 
Denna gången var det 2 av mina tavlor som föll offer för min dåliga pluggmotivation...Har egentligen varit trött på de ända sedan de sattes upp men jag antar att jag tänkte att det var bättre än inget. Nu tog jag äntligen tag i saken och gjorde något helt eget, superenkelt och fram för allt, GRATIS!!
 
Här är ena tavlan före och nedanför efter, längre ner finns även beskrivning på hur jag gjorde!
 
Före:
 
Efter:
 
Det som behövs är:

Ja, sen är det bara att klippa och vara kreativ, ingen tavla blir den andra lik och du får användning för gamla tidningar som ligger och skräpar. Varför inte byta ut modemagasinen mot svart-vita dagstidningar och sätta ihop en massa text? Bara fantasin sätter gränser! detta kan också vara ett bra presenttips om man vill satsa på något personlgt. Varför inte smälla ihop ett kollage med massa bilder som påminner dig om pojkvännen eller kompisen?
 
Jag blev sjukt nöjd utan att behöva lägga ut en krona och det absolut bästa är att absolut ingen har likadana tavlor!
 
 
 


Min dag...

2014



Behöver jag säga något? Precis som vanligt är det tentaplugg för fulla muggar! 





New

2014



Från bra bloggning till 0 bloggning...men det är väl sånt som händer. Skolan började och helt plötligt har jag inte hela dagar att fylla med massa kul saker. Som tur är så är det ju snart helg igen vilket ska bli skönt!

Fick också hämtat ut en tenta jag var tvungen att klara för att få fortsätta, så klart hamnade jag under godkänt mes några få poäng vilket gör att det är lite kaos med skolan för tillfället. Om en vecka har det förhoppningsvis löst sig men det återstår ju att se..

Nu till något roligare. I julas när jag köpte julklappar till min kära syster passade jag också på att beställa lite nya örngott till sängen. Alltid lite roligare att ha något fint där. Denna gång blev det dessa 2 plus ytterligare ett som jag kanske visar en annan gång!

Jag har visserligen ingen för tillfället som skulle få för sig att sno min kudde, men jag tyckte ändå att de var så fina.

Från Ellos kommer dessa fina! Vet att det var 3 för 2 när jag beställde, men det kanske inte gäller nu...

Nu är det skoltajm för mig, hörs kanske sen,

XOXO



The Bombshell

2014



Satt och klickade runt lite på internet när jag hamnade på denna fantatistiska sidan som verkligen har sååååå mycket fint! Speciellt när det gäller iPhone-skal. vill typ ha alla, hehe..
 
Kika in hemsidan HÄR
 
Dessa 2 skal hade jag verkligen inte sagt nej till!
 
 
 
 


Göra det bästa av situationen

2014



En liten fortsättning på gårdagens shopping-inlägg.
 
Jag älskar verkligen mitt rum och allt med det, varenda liten detalj är precis som jag vill ha det. Man kan säga att det är som min drömlägenhet fast komprimerat till ett litet korridorrum... Något jag dock HATAR är mitt fula badrum. En blandning mellan ljusblått, vitt, rött och marinblått kakel, en himla blandning japp!
Ni kan ju tänka er hur fint det är med mina rosa och lila handdukar hehe...
 
I vilket fall som, igår fick jag helt enkelt nog när jag var på min lilla shoppingtur. Jag tänkte att jag helt enkelt får göra det så bra som det går och blev därför ett fint duschdraperi rikare, Det blev betydligt bättre än mitt gamla, vita, plastiga från IKEA.
 
Ja, ni kan väl se själv, se vilken skillnad det blev, och bara för 49 kronor, VÄRT! (bortse från de rosa handdukarna som skär sig så fint!)
 
Före

Efter
 
Visst blev det bättre?
 
 
 
 
 


Skolstart

2014



Ja, då var skolan igång igen efter några dagars ledighet...eller ja, ledig och ledig men inga föreläsningar åtminstone vilket har varit skönt!

Lär bli en lång dag i skolan eftersom jag har ett seminarie på torsdag redan. Därför har jag varit så duktig och tidsinställt några inlägg, duktigt gjort av mig!

Nu ska jag fortsätta lyssna på världens mest sövande föreläsare, hörs kanske sen,

Ha en bra dag!

XOXO


Shopping när det är som bäst

2014



Ja, det är få saker när det gäller shopping som REA. Den där underbar känslan när man verkligen gör ett fynd, när man hittar den där tröjan man tittat på tidigare, men nu för halva priset!
 
Tog som sagt en liten paus igår och begav mig till ett köpcentra här i Lund. Har tidigare inte haft tid att kolla igenom årets REA så det fick bli en snabb runda igår.
 
Detta är vad jag kom hem med i klädväg!
 
Mysig stickad tröja från H&M, så tjock och PERFEKT!
 
Vinröd tröja från Gina Tricot med knutdetalj längst ner!
 
Ja, det var en bra tur helt enkelt, jag har suktat efter dessa plagg tidigare i höst!
 
 


Effektivitet

2014



Hej på er!
Idag har varit en väldigt effektiv men samtidigt lugn och mysig dag. Har knatat runt här hemma och rensat garderob, skickat in en hemtenta och ännu en uppgift och nu sitter jag och pluggar inför tentorna om 2 veckor samtidigt som jag väntar på att första lasten tvätt ska bli klar!
Jag har också hunnit fota gårdagens inköp för er som är intresserade av det, ska bara fixa in de på datorn sen kommer även ett sådant inlägg upp!
 
Sen kom jag på att jag inte tror att jag har visat hur jag bor, så jag tänkte även att ett sådant inlägg kan vara kul, det kanske dock får vänta tills det är lite ljusare ute och kan bli lite fina bilder...
 
Nu ska jag fixa in bilderna innan jag springer ner och grejjar med tvätten,
 
XOXO


i brist på annat

2014



Ditt namn? Frida
Födelseår? 1992
Hur lång är du? 163

Spelar du något instrument?
haha nej! tondöv
Dina första tankar när du vaknar? åhhh näe
Är du hungrig? nix, åt nästan precis frukost
Vart befinner du dig just nu? i mitt korridorrum
Biter du på naglarna? väldigt sällan
Vad är du bra på? le, göra andra glada
Har du några husdjur? ja, dammråttorna under sängen
Är du singel? japp
Vem är snyggast? hmm, senaste crushen är Douglas Booth (ni MÅSTE googla!!)
Vad vill du ha just nu? en hemtenta färdig att skickas in 
Ditt mål i livet? bli en grym barnmorska
Rädd för? äckliga kryp, skräckfilmer, listan kan göras lång...
Har du någon vän du känt i 10 år? jajjemen!
Har du körkort? självklart
Vilket/vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Andreas
Pepsi eller Coca cola? Coooola!
McDonalds el. Burger King? Burger king
Sjunger du? när ingen hör ja. 
Vad har du för skostorlek? 36 ( händer även att jag har 35)
Vill du gifta dig? absolut
Är du en hälsogeek? haha, snarare motsatsen, kan inte bry mig mindre
Kommer du överens med dina föräldrar? haha, det kan väl omöjligt finnas någon som alltid kommer överens med sian föräldrar?
Din hårfärg och frisyr? Blond, axellångt hår
Skorna du hade på dig idag? morgontofflor
Grönan eller Liseberg? inget av det, karuseller är inte min sak..
Vad sover du i? världens mysigaste pyjamas
Kläder du hade på dig idag? än så länge pyjamas
Favoritfärg på kläder? neutrala färger, svart, vit, grå, beige
Vilka kläder skulle du vilja ha just nu? en stor mysig stickad tröja
För ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden? bra fråga, för tillfället var det ett tag sedan jag köpte något, är stammis på ICA istället
Tatueringar du har? inga, vill gärna ha dock
Piercingar du har? 4 i öronen
Har du glasögon? ues and proud of it!
Hur ser din plånbok ut? svart, enkel
Din perfekta Pizza? tunn botten, champinjoner, skinka, ost
Favoritårstid? Vår/ sommar. 
Favoritmat och dryck? mat: usch jag kan inte bestämma mig, tycker om typ allt, dryck: te eller juice
Favoritdjur? måste säga hund
Favoritparfym? aqua di gioia
Vad köpte du senast? duschdraperi, teburk och 2 tröjor
Hur mycket pengar har du? tillräckligt för att klara mig
Hur svarar du i telefonen hemma? hemhemma säger jag väl: hej det är frida
Hur svarar du i mobilen? Hallåååååå!

Ringde du senast? pappa
Sov du ensam inatt? självklart, standard
Vem sov du senast hos? förutom hos mig själv så hos mamma och pappa
Vad gjorde du kl 08 imorse? tittade på nyhetsmorgon
Vad gjorde du för 15 min sedan? åt frukost
Det sista du sa högt? god morgon
Det senaste någon sa till dig? god morgon
Vad har du druckit idag? juice
Vad var det senaste du åt? frukost
Vad är det för färg på din ytterdörr? grå
Vad är det för väder hos dig nu?halvgrått och tråkigt
Godaste glassmaken? rocky road /passionfruktssorbet
Sover du tungt? no idea
Drömmer du mardrömmar? det har väl hänt
Favoritklädsel? svarta jeans och mysig tröja
Vad ser du om du tittar till höger? spegel och garderobet
Vad ska du göra härnäst? skriva på tentan
Humör just nu? pluggångest 
Favoritgodis? choklad och hallon/lakritsdöskallar
Sommarplaner? Jobba, resa, njuta
Hur många kuddar sover du med? 3
Morgon eller nattmänniska? inget av det tror jag? 
Har du dåligt morgonhumör? inte vad jag märkt av.. 
Är du kittlig? Ja, haha! 
Snarkar du? heh, kan väl hända 
Stjärntecken? jungfru 
Stökigt el välstädat? Välstädat. 
Längtar du mest efter just nu? våren
Om du fick väcka någon från de döda, vem skulle det vara? farfar 
Vad väntar dig om 10 år? Bra jobb, kanske barn, fint boende förhoppningsvis 
Vad luktar det just nu om du sniffar lite? duschcreme 

Saknar du någon nu? hmm, familjen kanske 
Snus eller cigaretter? fyfan, inget. 
Vill du ha barn? ja! 
Längtar du till din nästa födelsedag? klart att jag gör.
Är du snäll? klart. 
Är du blyg? ibland är jag de. 
Tycker du att du har fin dialekt? HAH NÄ! 
Syskon och deras ålder? lillasyster, 18 
Tycker folk du är snygg? brukar inte fråga. 
Har du använt någon hårprodukt idag? Japp! 
Har du bråkat med någon idag? Nej! 
Vad har du för planer till helgen? plugga, plugga, plugga 
Är du sugen på något nu? titta på film under täcket 
Brukar du bada i sjöar om somrarna? nej! 
En film? The lucky ones!
Vem får en kram? jag själv. 
Brukar du läsa horoskop? ser jag ett så läser jag
Sängstorlek? 105 (skulle köpt 120) 
Vad såg du senast på tv? greys anatomy



REA-paus

2014



Ännu en dag har svischat förbi och om bara 1 dag börjar jag i skolan igen och det är inte utan att jag känner lite ångest. Hade tänkt få betydligt mer plugg gjort under denna lilla ledighet men så blev inte fallet. Att jobba är mycket jobbigare än man tror och att sätta sig med skolböcker när man kommer hem funkar inte, åtminstone inte för mig tyvärr... Dock ska det också bli skönt att äntligen komma igång med skolan igen, tillbaka till rutinerna och kanske få det lite lättare att köra igång med pluggandet!
 
Idag har jag ändå fått en del plugg gjort. Sammanfattade en del inför tentan i förmiddags och efter lunch en stund. Sedan gav jag mig själv en välförtjänt paus och begav mig till ett köpcentra här i Lund. Har lovat mig själv att spara in pengar eftersom det lär behövas i vår så det blev bara lite små saker men ändå väl behövliga. Vad det blev får ni se en annan dag, har börjat komma in i ett nytt pluggflow som jag tänkte passa på att utnyttja. JVM finalen som Sverige spelar för tillfället är ju inget att hänga i granen så det passar ganska bra att ha på i bakgrunden.
 
Nu ska jag återgå till pluggandet, ha en bra kväll!
 
Förresten, vad kul att fler läsare börjar kika in här, alltid roligare att se att någon läser vad man skriver!
 
XOXO


Morgonstund

2014



God morgon på er!

Ligger nu i sängen och myser framför tvn. Tyckte jag förtjänade en mysig sovmorgon med tanke på gårdagens jobb. Det är ju trots allt söndag också! 

Idag tänkte jag fixa lite på rummet, är sugen på att ändra något litet. Möblerna får stå där de är, helt omöjligt att möblera på annat sätt, men blommor och allt piff ska nog flyttas om lite. Ja...och så var det ju det här pluggandet också, det måste jag också fortsätta med idag! Trots plugg och allt tror jag ändå det kan bli en bra dag, min fina korridorsvän är äntligen hemma så en fika är obligatorisk! 

Men nu: frukost på sängen! 
Just nu...




Cash is king

2014



God morgon! 
Sitter just nu på tåget mot jobb och har en heldag instängd inomhus framför mig. Med tanke på att solen för första gången på väldigt länge visar sig känns det inte sådär jättekul men what to do? Jag får i alla fall ihop lite pengar!

Igårkväll passade jag på att ta det lugnt med lite plugg och tv-tittande. Gäller ju att passa på innan skolan drar igång på riktigt! Pratade även lite med en bra vän som är i Afghanistan för tillfället, kul att höras mes folk man inte pratat med på några månader!

Ikväll kommer förhoppningsvis en korridorskompis ner till Lund och håller mig sällskap, kanske med en bit mat och film, vi får se.

Hörs kanske sen! 


Traditionella resebilden som idag bjuder på solsken!

3 januari

2014



3 dagar in på det nya året och det enda jag har gjort dessa dagar är att sitta framför datorn och skriva hemtena och plugga till 2 andra tentor. Känns inte direkt som den roligaste starten men det får bli som det blir...
 
På tal om att plugga, satt och pratade med en i korridoren igår om att sätta upp nyårslöften och att man aldrig håller det vilket gör det totalt onödigt att ha. Däremot förklarade hon att hon istället för löften sätter upp mål som hon ska klara under året, låter det inte som en mycket bättre ide?
 
Efter att ha funderat lite kom jag fram till att det verkligen är något jag ska prova, här kommer mina mål:
 
- Fortsätta på sjuksköterska och prestera lika bra som i höstas
- Skaffa sommarjobb relaterat till min utbildning
- Få in en rutin med träning
- Ta hand om mig själv mer, hud, ansikte, kropp
- Göra med vad jag vill istället för att lyssna så mycket på andras åsikter och tankar
- Leta lägenhetsmöjligheter
- LEVA
 
Vad har ni för mål?
 
 
 
 


Fortsättning på 2013

2014



Ja, då fortsätter vi på min lilla årsresume!
 
Våren övergick till sommar och efter vad som kändes som en evighet fick även jag lite sommarlov vilket för min del innebar 2 veckors semester i Grekland! Jag avskyr båtar så färden ut till de 2 öarna vi var på var väl ingen större höjdare, men väl framme var det helt underbart, långa dagar på stranden, massa god mat, lite sightseeing runt öarna med bil och massa annat kul. Tråkigt nog tog semestern slut lite för snabbt och innan jag visste ordet av det var jag tillbaka i Sverige och började sommarjobba.Många långa dagar inlåst i en butik när solen sken är inte det mest upplyftande, men när pengarna rullar in på kontot är det något man snabbt glömmer bort.
 
 
 
Hoppsan...blev lite bild-terror från Grekland...
 
Hur som helst. Hösten kom snabbare än man hann blinka. Skolan började och jag fick ÄNTLIGEN ha min efterlängtade praktik på en vårdcentral. Riktigt roligt och lärorikt även fast jag inte förrän de sista dagarna fick bli mer delaktig och hjälpa till lite! Ja, sen fortsatte skolan och allt vad tentor med mera heter. Fler och fler tentor klarade jag och det är en uuuunderbar känsla att jag snart har klarat alla! Jag fortsatte även med att jobba lite på ICA, lite extra pengar på kontot är aldrig fel!! Utöver ICA och skola blev det inte mycket tid över till annat så det är väl ungefär vad min höst bestod av och så även vinter. Hann dock med en eller 2 sittningar varav den ena med burlesque-tema!
 
 
Visst ja! Jag har ju hunnit med att vara på min första riktiga bal också! och vad är väl en bal på slottet om inte alldeles, alldeles UUUUNDERBAR! Jag hade fantastiskt roligt den kvällen och kände mig som en prinsessa i min underbara klänning!
 
 
 
Ja, det var väl det jag har hittat på 2013. Nu ser jag fram emot ett helt nytt oskrivet blad, 2014. Förhoppningsvis fortsätter skolan med lika bra resultat som förut, jag ska försöka klämma in träning nu när jag ÄNTLIGEN har fått ett gymkort och slutligen några resor, varav en som jag tror kommer bli extra bra!
 
Nu finns det inte så mycket mer att säga än: HEJ 2014!