Morgonbestyr

2016Ligger och drar mig i sängen medan Sebbe preppar för en heldag i skolan. Jag har jobbat helg plus gårdagen vilket innebär ledighet för min del. Har inga storslagna planer för dagen mer än att ta mig ner i stan och hämta ut spexbiljetter till helgen, och vila såklart, vila, vila och vila. Det återstår bara 3 jobbdagar för mig denna veckan innan vårens efterlängtade helg är här, Valborg!

Håller på att knyta ihop helgens planer med champagnefrukost, parkhäng, grillning om vädret tillåter och slutligen utgång! Dagen efter ska jag och Sebbe ha "dejt". Spex och sushi innan dess, längtar! 

Precis som alla andra månader har jag svårt att förstå var även denna månad tagit vägen, men inte mig emot, snart är maj här och förhoppningsvis även lite bättre väder! Men som sagt, innan allt fantastiskt i helgen ska jag njuta av ledigheten idag, och så är det ju löning imorgon, guld!

Bild från en kvällspromenad för några dagar sedan. Under bara Lund, kanske är detta sista våren här?
Uppladdning

2016Ledig dag med uppladdning inför vad som kommer i helgen, 3 dagars jobb varav 2 tätt inpå varandra: kvällspass med ett efterföljande morgonpass, hem och doppa huvudet på kudden mellan. Som tur är har jag en mysig middag att se fram emot på lördag som gör helgen lite lättare att ta sig igenom. Sebbe har fått för sig att han ska ut och röja som på the good old days så jag ska passa på att så gott det går med jobb att sova ut!
 
Men innan jobb tar vid imorgon ska jag njuta av ledigheten. Hade tänkt hoppa i träningskläderna för ett till träningspass idag men gårdagens träning gör sig påmind genom rejäl träningsvärk så jag tror det får vänta. Efter lunch blir det åtminstone en liten shoppingtur med Anna. Hon ville cykla, jag vill ta bussen dit. Vi får se vad det resulterar i. Jag ska åtminstone försöka hitta en träningströja som matchar mina nya tights samt ett par solglasögon av modell finare. Nu när jag faktiskt tjänar pengar på riktigt är det underbart att faktiskt kunna unna sig saker som jag tidigare bara önskat att mamma och pappa skulle införskaffa under jul eller födelsedagar.
 
Senaste unnandet slog jag till på i lördags när jag och Sebbe åkte till Stockholm över dagen. Lite spännande planering inför stundande höst då Sebbes flyttlass beger sig mot Stockholm och mellan det lite shopping. Har länge drömt om en Skagen-klocka. Så stilren och enkel, Frida mitt i prick.  Men så mitt i fick jag en snilleblixt och skrotade den iden, insåg att jag är nöjd med min Daniel Wellington och styrde kosan mot Michael Kors istället. Efter en lång tids velande kom jag ut ur butiken, lite mera fattig men med en stor påse bestående av lycka. TÄNK att jag äntligen hade råd med en väska jag så länge drömt om. OCH att jag köpt den för mina intjänade pengar, min första lön som sjuksköterska. Vilken grej!
 

Denna väska ska få följa mig länge och förhoppningsvis blir det samma sak med solglasögonen jag spanat in ett bra tag. 

Och slutligen, senaste veckans bildstorm lite komprimerad.

Påskhelgens klädsel, stödstrumpor från alla sjuksköterskors favoritbutik och klädsel sponsrad av Region Skåne, vilken grej!

Senaste tidens supercraving på husmanskost


Och sist men inte minst, underhållningen i väntan på tåget i lördags!


 
 


Parkerad

2016Typ vad man skulle kunna säga om min placering i soffan sedan cirka någon timme tillbaka. Lång dag på jobb följdes av att jag mötte upp Anna för en fika i stan. Hjärnan hade jag nog lämnat på jobb, ungefär som plånboken som låg hemma. Som tur var löste det sig ändå! Vad hade man gjort utan swish?!?

Tog en spontan tur in om en blomsteraffär med rea och kom hem med ett olivträd i miniversion som numera förgyller mina 20 kvm. 

Hade storslagna planer på en stunds vila efter fikan, men istället lockades jag med på ett träningspass, kul men extremt jobbigt. Känns att det var ett tag sedan konditionen fick sig lite träning...nåväl, efter det har jag åtminstone fått en lugn kväll. Sebbe har middag med uppsatskompisarna och jag funderar på att krypa till sängs istället för att vänta uppe. Ledig dag väntar imorgon och förhoppningsvis en bra sådan. Solsken är beställt!

Nej, jag tror faktiskt det blir sängen!