All by myself.

2015Japp, mina två glidarveckor på sjukhuset är över vilket betyder att min tid med handledare är slut. Numera är det tänkt att jag ska klara mig på egen hand vilket självklart kändes skitnervöst i måndags när jag började. Det visade dock sig att vi ändå var två personer på mina rum eftersom patienterna som ligger där kräver väldigt mycket hjälp. Hittils har det gått relativt bra och jag blir mer och mer säker på allt som ska göras. Alla är också väldigt hjälpsamma på avdelningen så jag känner mig inte orolig för att be om hjälp.
 
Dagarna gå så fort och jag hinner inte med så mycket mer än jobb för tillfället. Hoppas bara att det är nu i början innan jag kommer in i rutinerna, hade varit kul om man lyckas få inte lite roligheter också under sommarlovet. Hade åtminstone en ledig helg och begav mig hem till mormor och morfar för att få lite ledigt och solsken. Som tur var kikade solen fram i lördags och jag fick mig lite färg och välbehövlig vila!
 
Imorgon har jag en efterlängtad och välförtjänt ledig dag och jag tänkte åtminstone försöka locka med mig Sebbe till IKEA eller Emporia efter en låååång sovmorgon och frukost. Jobbar i helgen så ska försöka att verkligen ta vara på min lediga dag.
 
Nu börjar det bli dags att trampa mot tåget och ännu en kväll på sjukhuset, hoppas på en relativt lugn kväll!
 
 
 


Slutspurt och nystart

2015Hej och hå vilken fart de senaste veckorna gått i! men så mycket jag hunnit med under tiden!
 
Jag har hunnit med förmannaavslutning med världens bästa förmannakår, haft mysiga filmkvällar, kramats, njutit och framför allt - ÄNTLIGEN AVSLUTAT KANDIDATARBETET! Ja ni läste rätt, det har opponerats, responderats och lästs men nu är arbetet klart och jag har härmed en kandidat i omvårdnad och en i medicine, i januari står jag förhoppningsvis med min sjuksköterskelegitimation också.
 
Klara och upprymda uppsatspartners
 
Efter att uppsatsen avklarats har det blivit ett hejdundrandes firande i dagarna 4. Festligheterna inleddes i onsdags med födelsedagsmiddag för Gabbsan som fyllde 23, goda drinkar och så småningom utgång på nation, det kan ha varit den bästa utgången jag har haft på LÄÄÄÄNGE, jag hade SÅ kul! I torsdags möttes några tjejer i klassen upp, vi drack vin, pratade, skrattade, njöt av värmen som äntligen tågat in och sist men inte minst så ELDADE vi upp våra artiklar. Lite udda må hända, MEN SÅ BRA DET KÄNDES! Kvällen fortsatte sedan med hushäng tillsammans med några på huset. Det blev relativt tidigt i säng som uppladdning inföööööör - FULL MOON! Den traditionsenliga avslutningen på vårterminen. Det var sommarkläder, neonfärger, solbrillor och i satt och sörplade på slush-ice drinkar. Som om det inte kunde bli bättre hälsade även Nicky på i Lund efter 6 månader i Sri Lanka, lite vemodigt att hon inte kommer åtvervända till Lund men det är väl så livet är, alla rör sig åt olika håll.
 
 
 
Vaknade upp sliten och seg efter 3 dagars festligheter och drog mig i sängen hela dagen, plöjde igenom några avsnitt av Game of Thrones innan det var dags för Grand FInale med festligheter - PANDA DA PANDA på Babel i Malmö. Premiärkonsert för mig och VILKEN FEST! Dansade mig svettig till alla låtar och njöt av stämningen!
 
 
 
Som avslut på helgen begav jag mig även hemåt en snabbis igår för att hälsa på familjen, bjöds på grillat och trädgårdshäng innan det bar hemåt igen i lagom tid för att möta upp goda vänner för avslutningsmiddag, TRODDE JAG. Men oj vad fel jag visades ha. En person fick för sig att springa runt på tågspåren i Lund vilket resulterade i att jag satt fast på ett tåg i 2 timmar och 45 minuter innan jag äntligen rullade in till Lund. Kom fram lagom tills de andra hade kalasat klart på maten och kastade snabbt i mig det, hungrig som jag var. Kvällen fortsatte med många skratt och sällskapsspel innan jag stupade i säng.
 
Njöt ca 5 min innan solen försvann igen...
 
Hann också med att gosa med söta hamstrar som Gabbsan är extramamma ät i en månad, SMÄLTER SÅ SÖTA!!
 
Och idag, dagen jag så länge taggat inför, första dagen på sjukhuset med ett "riktigt" yrke - Undersköterska. Skor och tillbehör står packade och redo för avfärd. Idag bjuder schemat på ett kvällspass till 21.45. Misstänker att det blir mycket nytt att ta in och jag lär stupa i säng innan jag ens hunnit veta av det. Sjukt nervös är jag men förhoppningsvis ska det gå bra!