Lanterna

2017Kunde inte undkomma att Åhlens hade ett väldans trevligt erbjudande på nätet idag, 20 % på allt online! Kändes som ett erbjudande man inte kunde ignorera. Jag är inne i något slags mode med inredning, vill piffa och fräscha upp lagom till vårens intågande. Men då vi bor i andrahand sätter det ju vissa begränsningar på en, möbelmässigt och tavelmässigt bland annat, det går ju inte riktigt att bara kasta ut saker hur man vill, och hur gärna man vill (tro mig)!
 
Det gäller alltså bara att göra det bästa av situationen. Och i förmiddags när jag tog en liten promenad för den friska luftens skull och för att S skulle få jobba lite i fred råkade jag glida in om Åhlens, himla otur jag vet. Mina ögon föll direkt på denna vackra skapelse (objekt) och det var kärlek vid första ögonkastet. När jag då kom på det här med att Åhlens rabatt på nätet idag blev jag ännu mer kär. Traskade raka vägen hem och nu ligger en beställning på bland annat denna nedan. Då jag är ett stort fan av Rituals produkter passade jag även på att fylla på lagret av ansiktsrengöring. Det var nära att en ansiktsmask slank med men det fanns för många olika att välja på, tror jag får undersöka vilken som passar torr fnasig hud innan några förshastade beslut sker. 
 
Nåväl, åter till ljuslyktan, om någon skulle vara intresserad över hur den ser ut så kommer det nedan: 
 
Lanterna var namnet
 
Och skulle någon vara intresserad av rabatt på Åhlens är koden HJARTA17, festligt!


Helgens bravader

2017Måndag morgon men inte ens lite tillstymmelse till måndagsångest här i hushållet. Däremot väldigt mycket trötthet...


I fredags flög jobbet förbi i en blinkning, mycket att göra kombinerat vad som väntade gjorde det hela nästan till en dans på rosor. Hem och vända, hämta väska och möta upp S innan vi begav oss mot flygplatsen. Det höll på att sluta illa då vi en bit på vägen insåg att fracken, vilken behövdes för själva resans huvudsyfte hängde kvar uppe i lägenheten. En snabb spurt av S löste problemet och sen var vi på väg igen! Lite mer bråttom men till slut kom vi fram i god tid. En fredagsöl på flygplatsen och till slut landade vi i Skåne! Pappa mötte upp oss på flygplatsen och mamma väntade hemma med en god middag. Lite tv-mys på det innan vi kröp ner i min säng från studentlivet på 105 cm... tänk hur snabbt man vänjer sig av med något sådant som att trängas i en alldeles för liten säng!

Sedan kom lördagen och efter en god frukost i sann helganda lämnade vi av S i Lund för lunch som sedan skulle bli bal på Grand hotel och fest hela natten lång. Vi andra fortsatte ut på shoppingtur och man kan väl säga att jag hade väldigt bra flow!! Hittade precis vad jag var ute efter och nästan lite till. Med undantag för ett frisörbesök som jag försökte få in, tyvärr utan resultat. Vinkade av föräldrarna och möte upp världens mest saknade Gabbsan! Tänk att det var i oktober vi sågs senast, och då bara lite snabbt för en kväll. Denna gången blev det middag, snacks, bubbel för att fira hennes nya blivande jobb (som sjuksköterska precis som jag) och såklart, väldigt mycket catch-upp. Tiden flög iväg alldeles för fort men förhoppningsvis dröjer det inte lika lång tid tills vi ses nästa gång!

Söndagen bestod bara av vila, vila och vila. Hade en dålig natts sömn bakom mig så passade på att bara ta det lugnt! Jag lyckades också äääntligen parera ett frisörbesök med upphämtningen av S som kom från Lund på vägen till flygplatsen. Med ett Hollywoodsvall lämnade vi åter Skåne igen och var tillbaka i huvudstaden. Kvällen och natten hade jag lovat att viga åt  att se Superbowl vilket S varit taggad på sedan NFL-säsongen börjat. Vi hade på vägen hem fixat massa goda snacks och bänkade oss för avspark 00.30. Det var kämpigt i perioder med att hålla sig vaken för min del, men trots det gick det över förväntan. Halv 5 imorse kom vi äntligen i säng och därav mängden trötthet idag. S jobbar hemifrån och jag har långhelg vilket innebär ledigt både idag och imorgon innan jobbveckan sätter igång för min del!
Jag har åtminstone målet att komma ut på en promenad idag och kanske också en liten tupplur senare under dagen!

Min fina, fina vän med ett glas bubbel i högsta hugg!Sängens bästa vän

2017Hej från en snörvlig Frida,
 
Har i cirka en veckas tid tänkt fixa till ett inredningsinlägg, har hittat så mycket vårfint jag vill trycka in lite här och var i lägenheten, men som ni märker har det inte riktigt blivit av... Anledningen till detta stavas I N F L U E N S A. Började i början på förra veckan känna mig lite ur fas med huvudvärk i 2 dagar som sedan övegick till att kroppen började göra ont och halsen kliade. Tog mig ändå till jobbet då jag inte kände mig sjuk än, men det smög sig på under torsdagen och slutade med att jag fick checka ut från jobb en stund tidigare. Hem till soffan och bädda ner mig. Dagen efter var febern ett faktum och sängen var min bästa vän. Gjorde ett tappert försök att utnyttja helgens ledighet vilket straffade sig senare. Och så har det varit sedan dess, trött, snuvig och med en hemsk hosta. Då mina små patienter är så pass infektionskänsliga har jag också tagit det säkra före det osäkra och stannade hemma även idag. Känner mig betydligt piggare och det enda som stör är väl egentligen hostan, nu har jag fått nog av att ligga hemma!
 
Till följd av detta blir det en väääldigt kort arbetsvecka, men kanske också en lagom mjukstart för att komma igång igen. Till helgen väntar en färd ner till Skåne, S ska på studentfest som tydligen bara äger rum vart 5e år eller något sånt och jag ska krama på familj och Gabbsan, vi har inte setts sedan nationsbalen i oktober vilket är alldeles för länge!! Ska beundra hennes nya lägenhet och bara njuuuta av att få umgås, har hört att det vankas middagslagning och mys, perfekt! 
Söndagen innebär hemfård igen och uppesittarkväll i form av Superbowl, åtminstone för S del, jag brukar inte vara någon hejare på att hålla mig vaken så länge...
 
Nu - frukost innan jag ska försöka komma ut på en promenad, har inte direkt skämt bort mig med frisk luft dessa dagarna... skyller på de 4 våningar utan trappa man måste gå för att komma till oss!