Just nu...

2014



Bänkad framför Idol med en skål popcorn, åh vad skönt att höstens tv-program äntligen drar igång! 







Tillbaka till rutiner

2014



Ja, så var jag åter tillbaka till min älskade lägenhet/studentrum i Lund men inte utan en bitterljuv känsla. Jag älskar Lund, lägenheten, mina vänner som finns här och hela atmosfären men det har varit extremt skönt att vara hemma över sommaren och bara få allt serverat, middagen lagad osv. 

Idag är det sista dagen innan min tenta så för min del blir det lite lugnt tentaplugg, uppackning av de sista sakerna och kanske en liten powerwalk. Fick åtminstone en bra start på dagen (om än lite tidig kl 6.30) när solen lös in genom fönstret! (Minus byggarbetarna som hamrar utanför då) 

Solstrålar och Nyhetsmorgon, redo för dagen




På repeat

2014



En låt som nu går varm under mina pluggdagar och som kvalar in på listan som en av mina favoritlåtar för tillfället är denna myslåt:
 
 
har redan spelat den aaaaaalldeles för många gånger!
 


Dagen

2014



Bilden nedan visar ganska tydligt vad jag sysslat med hela dagen än så länge, läkemedelsberäkning... 

Hade planer på att komma ut på en promenad som de 2 senaste dagarna, men efter att en brutal träningsvärk börjar komma smygande efter gårdagens benpass lutar det mer åt lite vila (ännu mer tid till plugg, wooooho (not))

Bäst att återgå till boken innan den saknar mig för mycket! 




På tiden

2014



ÄNTLIGEN har jag fått tummen ur klistret och fixat mig en ny bloggdesign. Den förra blev jag aldrig direkt nöjd med så det är skönt att den är ur vägen. Denna är väl kanske inte heller helt 100 men åtminstone betydligt bättre än vad jag hade innan....
 
Pluggpausen blev visserligen betydligt längre än vad jag planerat men det får väl vara för denna gången!
 
Dags att återgå till skolböckerna, hörs kanske sen!


Nya favoriten

2014



En butik som verkligen imponerat på mig på sistone är Lindex. Tidigare gick jag aldrig in i butiken, tittade inte ens i skylfönstret, men nu kan ja gå där långa stunder och hitta hur mycket fint som helst. Lite dyrare än exempelvis H&M på vissa saker, men vad gör det när de är såååååååå fina!
 
Här är några av mina senaste favoriter
 
En stor och skön kofta är ett måste i höst och vinter
 
Hur fin är inte denna kjol med alla detajer?!
 
Enkel T-shirt, passar till allt!
 
 
 


Missförstånd

2014



Jag måste ha missförstått det här med att sova ut under ledigheter. Det absolut längsta jag sovit på hela sommarlovet är nog till strax innan klockan 9, och då var det för att jag gick och la mig sent...Idag vaknade jag relativt pigg klockan 7 och kunde verkligen inte somna om även fast sängen var väldigt skön och gosig.
 
Istället var det bara att ta sig upp, äta frukost och nu sitter jag här, strax efter halv 9 och redan redo för att ta tag i dagens plugg. Inte ett dugg sugen, men måste man så måste man. Får väl föreställa mig hur skönt det kommer bli sen när jag förhoppningsvis klarar tentan och slipper skriva den igen!
 
Hur som helst, ska försöka hinna titta in här lite under dagen också i mina pauser (som det alltid är gott om).
 
Då är det väl lika bra att dra igång,
 
Hörs sen!


Tröstshopping

2014



Ja, som det låter går pluggandet fortfarande inte sådär värst bra. Tur att det är en hel vecka kvar till tentan, då hinner nog lite mer fastna, och jag hinner bli lite piggare i huvudet.
 
Istället av en slump råkade jag hamna på traderas hemsida. En evighet sen jag besökte den men alltid roligt att kolla runt. Råkade glida in på en klänning med 3 minuter kvar på auktionen, tyckte den var helt underbar, tog en chans och la ett bud, 3 minuter senare var den min för 117 kronor, VILKET KAP! Så nu hoppas jag på att den hinner fram tills min födelsedagsfest den 6e september, eller att den åtminstone kommer fram över huvud taget. Håll tummarna!
 
Här är min nya favoritklänning (snart i min garderob hoppas jag).
 
 


Bananpannkakor

2014



Godmorgon,
eller det är väl snarare snart lunch-tid... Sitter här lite halvseg och försöker printa in läkemedelsberäkning i huvudet (ja, det är ungefär lika spännande som det låter). SKa jag vara ärlig går det väl lite sådär. Är sjukt seg i huvudet idag efter en natt med dålig sömn. Vid 4-tiden inatt vaknade jag av att det blixtrade något helt sjukt och sedan kom även mullret och regnet. Låg vaken ett bra tag innan jag lyckades somna om, därav den sega skallen antar jag...Får kanske unna mig en liten tupplur efter lunch!
 
Igår blev det en trevig tur till stan på förmiddagen med min syster som skulle köpa tyg för att sy nya kuddar och eventuellt en likadan sänggavel som jag har gjort (bild kommer när jag fått den till Lund). Det slutade med att vi kom hem med ett sjukt fint tyg till kuddar men inget till sänggavel, det får vänta tills en annan dag. Sedan kurrade magarna så vi begav oss hemåt igen, och det är häääär rubriken kommer in. Den ena av oss käkade nämligen den fantastiska uppfinningen bananpannkakor, snabbt, enkelt, sött och gott. recept och bilder kommer nedan°
 
Ingredienser (1 portion):
1 ägg
1 banan
lite vaniljsocker
 
Börja med att mosa bananen i en skål med en gaffel (underlättar om bananen inte är omogen). knäck sedan i ett ägg och vispa ihop samt häll i lite vaniljsocker. När allt är ihopblandat är det bara att steka, antingen som små plättar som vi gjorde eller som en enda stor. Lite olja i pannan innan man börjar steka gör att de inte fastnar lika lätt. Ett tips är dock att göra små, det kan bli ganska klurigt att vända en stor en. Servera sedan med valfritt tllbehör. Denna gången blev det med vaniljkvarg, annars är hallon exempelvis väldigt gott till. vill man lyxa till det som efterätt fungerar glass kanon!
 
 
 
 
 
 
 
 
 




Sommarlov

2014



Det blev visst ett lite sommarlov här på bloggen också trots att jag hade tänkt hålla igång... Men eftersom jag inte haft datorn igång på i princip hela sommaren är det kanske inte så konstigt!
 
Nu är det i vilket fall dags att fokusera på stundande tentor igen vilket innebär att datorn och jag lär spendera mycket mer tid tillsammans, så lite mer uppdateringar kan det nog bli.
 
Idag är det även mitt sista jobbpass för sommaren vilket känns helt FANTASTISKT!! Jag har absolut inget emot mitt jobb, att sitta i kassan och snacka med folk är roligt, men jag föredrar nog faktiskt min utbildning framför ICA. Men innan skolan drar igång har jag som jag skrivit tidigare nägra gamla tentor att ta itu med som släpar efter, lite mindre roligt men förhoppningsvis klarar jag de denna gången!
 
Tiden rann iväg, dags att bege sig till jobb, 8 timmar på ICA, sen är jag klar för sommaren!
 
TJOOOHOOO!!