Valborg

2009



Sitter nu i skolan och borde kolla på de olika partiernas hemsidor men jag känner att jag har fått tillräckligt med skola idag så istället gick jag och Alexandra in på bilddagboken och bloggen.
Dagen idag har gått ganska snabbt och historian är äntligen klar, sen om Kristoffer gillar det eller inte återstår att se men när han läste igenom och gav mig feedback så låg jag iallafall på VG+. Efter skolan blir det nog en runda i stan med Carro och sen bål med mera ikväll... var det blir återstår att se...

Dagens störande måste vara min klass. Vi satt och hade religion och ungefär 80 procent av lektionen satt VISSA med sina datorer och sen snackade konstant. Ärligt talat, vem vill höra vad dem har att säga? Jag bryr mig inte om att den, den eller den är sååå snygg!



Busted

2009



Kom precis hem från skolan och stan efter att ha vatt på piercingstudion med Alexandra. Hon tyckker att piercaren är läskig så jag fick följa med som stöd... Efter det väntade jag en stund på Södervärn på Carro coh vi tog bussen hem. Diskuterade lite Valborg som jag kom på är imorgon *förvånad*. Allting går alldeles för snabbt.
Ska på fotboll ikväll så jag hade tänkt att läsa igenom feedbacken som Kristoffer hade gett och sen göra det sista, men det visade sig att där inte fanns någon feedback så jag får väl vänta med att göra det...

Underbart väder idag.., säkert över 20 grader.



Piggelin

2009



Nu har vi precis ätit lunch(gissa vad) GRYTA! Inte särskilt ovanligt. Bara för att vi har varit duktiga och jobbat med historian hela dagen (även ALEXANDRA) så belönade vi oss själv med en piggelinglass. Jag har skrivit klart mitt arbete nu så jag ska bara maila in för feedback och hoppas på det bästa...


Ja sen lovade jag Alexandra att skriva att hon är bäst så: ALEXANDRA ÄR BÄST.




Keep on...

2009



Sitter i skolan nu och har precis haft basgrupp. Blev inte helt klar med historian igår så jag får fortsätta idag. Tänkte att jag skulle maila in mitt arbete till feedback så snabbt som möjligt så att jag slipper det sen...

Vädret är underbart idag och när jag steg upp vid halv sju var det redan tolv grader varmt. Så idag blev det sommarpremiär av shorts, dock med leggins under, men ändå. Fick också reda på att vi har kort engelska idag så jag slutar klockan ett tror jag det var. Perfekt tillfälle att göra det sista på engelskan, eller kanske ta en glass, hmm får se.

Nu ska jag ta tag i historian och göra det sista.



V.I.P

2009



Har precis kommit hem från V.I.P kvällen på skolan, hade riktigt kul och många skratt. Tyckte det var kul att få berätta om skolan eftersom att jag trivs så bra själv. Kvällen till ära fick vi också bära en tenniströja med loggan på bröstet, säxigt, eller vad säger ni?

Lite bilder från när vi väntade på att folket skulle komma...


Carro hittade snabbt en pose hon trivdes med.


Och Alexandra avgudar mig som vanligt...



Balkan

2009



Sitter nu i skolan och ska strax fortsätta jobba med mitt historiearbete. Måste bli klar med det mesta nu så att jag kan maila in för feedback.
Alexandra är en sneel hest. (hon tycker också att hon är bäst), men jag ock Carro håller inte med..

FÖR DET ÄR VI SOM ÄR BÄST!

ikväll blir det V.I.P kväll här på skolan för de som har sökt hit, och jag ska va med. Carro mumlar också något om espressohouse men jag vet inte hur vi ska hinna, tidsoptimist kallas det för...

Nu måste jag gå ska fortsätta skriva..



Darin

2009



Satt och kollade runt lite på youtube och plötsligt hittar jag en låt med Darin, tyckte inte att han var så bra innan men gosh! Denna låten är grym.

Lyssna HÄR



Molningt

2009



Vaknade upp vid sextiden av att pappa hostade så att det hördes i hela huset och antagligen hela kvarteret också. Som tur var så lyckades jag somna om.
Jag hade först tänkt att jag skulle åka in till skolan vid 8 så att jag skulle va där vid nio och gå på mattegenomgång men jag hann inte bli klar plus att jag kände att jag behöver ta det lugnt en dag, kommer inte orka annars.
Har iallafall tänkt att jag ska gå igenom excel så att jag kan det ganska bra inför provet och sen skriva på historian.
Måste få tag i Alexandra om när hon tänkt släpa sig till skolan...
Märkte ni också att det inte var lika roligt att gå upp idag när solen inte skiner?
Jag tyckte det var mycket tråkigare och i klädväg hade man ingen fantasi, fick bli mina favorittröjor och ett par jeans, funkar alltid.

Nu ska jag ta tag i excel!



Hopplöst...

2009



Har suttit vid datorn nu nästan hela tiden sen jag kom hem och har försökt att skriva på historian men det har inte blivlit något mer än det jag skrev i skolan. För tillfället känns det som att jag bara vill strunta i allt vad läxor heter och bara göra något annat än skolan. Det värsta är ju att jag bara går i ettan, hur ska det då bli i tvåan och trean, jag vill inte ens tänka på hur jag ska orka. Skulle kanske valt frisör eller varför inte textil och design. Men samtidigt, då hade jag kanske fått problem efter gymnasiet för att jag hade ångrat mig, så ändå det är kanske bättre att ta det jobbiga nu och njuta sen?

Nej nu måste jag verkligen fortsätta, har ett prov i excel att plugga till också...



Lady in black

2009



Hemma från skolan nu och har precis satt mig ner vid min kompis datorn för att fortsätta med historian. Hjärt och lungräddningen gick väl helt okej förutom att gubben hade för stor mun för att jag skulle kunna blåsa in. Fick också öva på att lägga en person i något läge och heimlich. Känns bra att kunna det faktiskt.

Här kommer dagens outfit:



Tights, svart tröja, orange/rött linne: H&M
Halsband: H&M

Inte nog med att jag blev lady in black idag, blev h&m lover också...

HLR

2009



Sitter i skolan nu och väntar på att vi ska ha Idrott och Hälsa, hjärt och lungräddning står på schemat. Har haft en håltimme innan idag och har en nu så jag har hunnit börja på mitt historiearbete. För övrigt har inget annat roligt hänt idag, förutom att solen skiner och att det är varmt som en bastu här inne...
Har också kommit fram till att valde helt fel område att fördjupa mig i, det är skitsvårt. J

Nu ska jag och Johanne fortsätta diskutera och Alexandra fortsätta sura.

Tjing! ♥



18 grader

2009



Sitter här och har fortfarande inte börjat med historian, har istället städat bland annat mitt smyckeskrin, eller nej det är jag inte klar med förresten... Jag har visst inte gjort något annat förutom att sitta vid bilddagboken och läsa bloggar. Men när jag satt här kom jag på en sak jag msåte göra snart: Se Twilight filmen. Jag hade boken med mig till Thailand och fastnade direkt men det har inte blivit att jag har sett den än.
Ni som har sett den, är den bra?

Såg även på termometern att det är 18 grader ute, inte helt fel enligt mig.



Kyle xy

2009



Imorse försökte få en helt okej bild på mina chinos och tillslut tyckte jag att jag lyckades... ända tills jag kollade riktigt noga. Min mage ser ut som om den är hämtad ur Kyle XY, alltså ingen navel. Efter att ha funderat på hur det kan ha blivit så konstigt kom jag fram till naveln hamnade precis utanför bilden...

Mhm den får duga ändå, ingorera bakgrunden...



Nu ska jag försöka börja med historian som jag bara har skjutit fram hela tiden, kanske, får se...



26 APRIL 2009

2009



Skrev precis ett långt inlägg men dum som jag är så klickade jag bort det.

Idag är det söndag (igen) och jag måste börja på mitt historiearbete. Ska skriva om Balkan... Trodde först att jag hade blivit av med mina papper om det men ordningsam som jag tydligen är så låg de där de skulle va, i mitt block. Det konstiga är att jag alltid glömmer att leta på de mest självklara ställena.

Jaja, nu ska jag läsa igenom vad som ska göras och kanske sätta mig en stund i solen.



Inkomster + utgifter

2009



Sitter här och försöker skriva upp mina inkomster och utgifter båda för att öva på excel och för att kunna hålla kolla på pengarna. Det är inte det lättaste att få det att stämma nu märker jag, men förhoppningsvis är det bara nu i början innan jag har skrivit in allt annat. Ju mer jag skriver in och ju mindre pengar det blir på mitt desto mer börjar jag inse att jag är i akut behov av ett jobb, eller högre månadspeng, det går bara neråt. Men visst, om man måste betala det mesta av sina kläder så är det inte så konstigt att det inte är så mycket att hurra över kvar.
Tur att jag ska jobba på en fotbollsturnering snart vilket ger mig 1000 papp men det lär inte räcka så länge...
Det påminde mig om att jag måste in på Vellinges hemsida!

Tjing!

Sommar?

2009



Äntligen var det helg igen och som jag har längtat!

Torsdag: Hade som sagt talet igår och det gick väl bättre än vad jag trodde. Var nervös så att jag skakade och det kändes som att rösten darrade men ingen annan verkade märka det så...
Efter skolan drog jag, Carro barro och Alexandra till triangeln för att kolla in kläder. Efter en stund åkte Alexandra hem och det var jag och Carro kvar. Vi bestämde oss för att ta en liten runda på gågatan och Hansa. Jag bestämde mig för att inte ge upp hoppet än om att hitta det svarta skärpet och vi började på Lindex. Där inne blev vi kvar en stund och vi yrade runt bland rea- varorna. Hittade en del men inget som kändes självklart att ha, så det slutade med att jag kom ut, två strumpor rikare och några tunna gummiband... Efter det gick vi runt och budgetshoppade vilket vi två är riktigt grymma på. Men efter en viss tid bland alla folk som precis som vi var ute på jakt efter något fint att ha på sig så blir man väldigt trött och vid halv sju bestämde vi oss för att ta bussen hem. Väl på bussen får Carro en oväntad skrattattack utan anledning enligt mig men efter att jag tittade bakåt så förtog jag varför. I sätet bakom mig satt en äldre tjej och sov med vidöppen mun. Tack för en trevlig dag <3

Fredag: Hade ingen lång dag, bara nationella från nio till tjugo över tio. När vi var klara där så hade jag och Carro planerat att ta en runda i stan och se om vi kunde fynda något mer idag. Efter att ha diskuterat en stund kom vi fram till att vi stanna och äter i skolan. När vi ska äta kommer vår skolchef och säger att vi inte får gå ut på grund av att det brinner i östra hamnen. Så där satt vi... Vid tolvtiden bestämde vi oss för åka och vi tog bussen till Värnhem. Om vi tyckte att det luktade hemskt ute vid oss på grund av branden så var det ingenting jämfört med hur det luktade vid Värnhem. Väl inne på Entrè gick vi runt och kollade lite kläder och provade en massa. Hittade en BH inne på Cubus och ett par svarta shorts från H&M. När vi hade gått och kollat i de flesta affärer satte vi oss ner och tog en glass och kollade på alla folk som gick förbi. Som vanligt när jag och Carro umgås så lyckas vi alltid klanta till det, eller ja jag rättare sagt. Idag blev det att spilla lite glass. Vid tretiden drog vi hem så att hon skulle hinna till sin tennis. jag däremot hoppade av på mobilia för att kolla sommarskor med pappa. Vi lyckades också hitta en vääldigt snygg kille på bussen.. right Carro barro?

Idag blev det dans som vanligt med en uppvärmning som väckte de magmuskler som jag inte har... Trodde att jag hade några men efter idag är det bevisat att det inte finns några. Efter dansen åkte vi och letade lite kläder. Hittade ett par efterlängtade chinos. På vägen hem fick pappa den lysande iden (enligt honom) att vi skulle gå på fotboll vilket jag dumt nog hakade på. Tänkte att det kunde va skönt att få en stund i solen men då tänkte jag inte på att det hade börjat blåsa och med ett par tunna strumpbyxor blev det ganska kallt efter ett tag. Höllviken vann iallafall med 2 - 0 mot IFK Malmö.

Nu ska jag fortsätta öva på Excel!



D- day

2009



Då var det torsdagen som jag inte riktigt har längtat efter, idag är det dags för talet. Jag har övat och övat och tycker att jag kan det men jag vet hur det blir när jag väl kommer upp där, totalt hjärnsläpp.
Börjar inte förrän 13.20 och slutar 14.40 så det kan jag överleva. Sitter och funderar på om jag vill vara den som börjar allt, borde vara skönt för då har man det gjort men samtidigt kan det va skönt att se hur de andra gör.... Vad tycker ni?
Ska bli skönt när det är över.

Nu ska jag ta och öva igenom några sista gånger innan jag ska till skolan.



 



22 april 2009

2009



Nu är engelskan äntligen över. Hade seminariet idag om thre olika läs-saker. Eftersom att jag inte tycker om att prata på ett främmande språk eftersom att mitt uttal suger så var jag sketanervös. Men när det väl var dags så gick det helt okej så jag överlevde...
Vid två när det var klart begav jag mig in mott stan för att hitta det svarta skärpet som envisar sig med att trilla ner. När jag köpte det så trodde jag att det skulle passa eftersom att det är elastiskt men nej, det gick inte.
SÅ, nu efter att ha sprungit i alla lindexaffärer mitt i stan så har jag gett upp, skärpet finns inte i mindre än 75 cm.
Nu får jag istället börja jakten på ett annat svart skärp.

I eftermiddag ska jag läsa in mitt tal som förresten var bra enligt feedbackkommentarerna... Om man vill ha MVG ska man kunna det utan stödord men jag vet inte riktigt hur det blir med det, ska lära mig så mycket jag kan och ta med mig stödord ifall det skulle gå åt skogen.



Kravmärkt

2009



Sitter fortfarande och bråkar med mitt tal om kravmärkt, visserligen är krav något bra och om det hade varit jag som handlat hem maten så tror jag att det mesta i vår skyl och skafferi hade varit kravmärkt. Men jag sks erkänna, jag har lärt mig en del om att skriva det, bland annat att man egentligen inte behöver bekämpningsmedel så länge man har nyckelpigor och inte odlar samma sak på åkrarna varje år, det ni.

Under en av mina 20 pauser den senaste timmen klickade jag in en stund på h&ms hmsida i hopp om att hitta något som skulle passa till vår dansuppvisning, letar för fullt efter en glittrig klänning. Och vad hittar jag där? Just det, en svart glittrig klänning. Klänningen kostar 198 papp och får bli dagens pryl. Men får se om det blir den, kanske syr en egen istället, sitter oftast bättre då...

Enjoy!



Plugg igen...

2009



Då var jag hemma från skolan igen. Kan inte säga att det var en jobbig dag precis. Kom till skolan vid tolv och hade tänkt att jag skulle skriva på mitt tal men det gick inget vidare. Kom inte fram till något speciellt.
Sen vid två hade vi datorkunskap där vi fick en uppgift som tog cirka 15 minuter att göra och sen slutade vi så jag och Josse tog bussen hem. Dum som man är så cyklade jag till bussen idag och fick därmed cykla hem...Att jag inte lär mig.

Nu ska jag ta och börja på talet och bädda sängen.




God morgon

2009



Tisdag står det i kalendern och solen börjar dyka upp.
Idag blir det skolan när Alexandra har vaknat och plugga plus datorkunskap. Tänkte först att jag skulle ta en runda på mobilia innan jag börjar för att leta efter en väska men bestämde mig för att jag är i större behov av att plugga...

Nej nu ska jag maila mitt arbete till skolan.



Läxor...

2009



Nu när jag satt här med min hög läxor så kom jag och tänka på en sak. Tänk så mycket tid av ens skoltid man ägnar åt läxor egentligen. Det är inte ofta man har en hel dag utan någon läxa att göra, iallafall inte för mig.

Idag började jag vid halv 9 med basgrupp och sedan den vanliga dosen temalektioner, ska bli skönt efter sommaren då jag äntligen får läsa bara naturvetenskapliga ämnen.
Vid tretiden hade vi teori på idrotten vilket hade varit skönt att slippa men det kan ja vara för att det är en måndag klockan tre vi har det.
Efter idrotten tog jag bussen till mobilia för att pappa skulle hämta upp mig. Han blev lite sen så jag bestämde mig för att kolla i lite affärer. Hittade bland annat ett skärp jag behöver till vår dansuppvisning, och även när det inte är dansuppvisning.

När jag kom hem blev det att börja med engelskan direkt och nu sitter jag och kämpar med talet till torsdag. Vet inte riktigt hur det kommer gå, jag är inte den som precis njuter av att stå framför folk och prata.

Hinner inte med en dagens pryl och sånt idag, msåte sikta in mig på att bli klar med så mycket läxor som möjligt.



Söndag means läxor

2009



Så var det söndag, igen. Det känns som att det alltid är söndag, fredag och måndag, alla andra dagar flyter in i varandra på något konstigt sätt. Idag blir det mest att göra engelskan som ska in på onsdag och talet till torsdag.
Sen klockan tre är det dags för skånederby i allsvenskan mellan Malmö och Trelleborg... BE THERE!

Dagens pryl kommer nog lite senare, tror det blir skorna jag hittade igår... ska bara leta fram dem på internet .



Dagens köp

2009



Dagens köp!



BH:ar lindex
Tröja: new yorker
Svart tröja: H&M dividied
Vitt linne H&M
Turkosa armband: H&M

Shopaholic? + Dagens pryl

2009



Kunde inte skriva något igår på grund av det datorförbud jag inte ens visste att jag hade men när jag kom hem märkte jag att datorn var försvunnen... BARA på grund av att jag inte hade plockat undan veckans kläder som låg överallt i rummet.
Igår fick vi tillbaka våra matteprov och fick kolla igenom dem, vilket inte var det roligaste jag har gjort, men det var ett g och det är jag väldigt nöjd med. Fick även lite feedback på min undersökning och skickade in den så nu är det bara att vänta på betyget. Efter skolan vid tretiden mötte jag upp en gammal skolkompis från grundskolan och hennes kompisar, vi gick och mös lite i stan och jag hittade en tröja jag spanat in väldigt länge som de nu sålde ut för 49 kr. (ord. pris var 199!). Hittade även en väska men den fick stanna kvar, kände inte att min ekonomi tillät mig att köpa den.
Efter stan fick jag skjuts hem och upptäckte som sagt att datorn var borta... Men det blev ändå en rolig kväll med många skratt tack vare knäckebrödsdansen på Talang, haha kolla in den HÄR om ni missade eller vill se igen...

Idag började jag med att träna dans och sedan lämnade jag och mamma av Johanna och pappa för att ta en shoppingrunda i stan, vilket är väldigt ovanligt med tanke på att mamma inte är ett direkt shoppingfreak jämfört med mig.
Började med att jag hittade en vit tröja med ett ansikte på till dansuppvisningen på entre och sedan en svart tröja till att dansa i och några armband som var dagens pryl för några dagar sen... Efter det kollade vi lite smått i olika affärer och sen åkte vi vidare till mobilia där jag sydde upp ett par jeans och hittade ett vanligt vitt linne och dagens fynd, två svarta bh:ar. Från början var det bara tänkt att jag skulle ha en som jag hittade på rea för 80 kr men efter att expediten informerade oss om att man kan köpa två rea-varor och bara betala för en så blev det snabbt en till likadan...(vilken fantasi Frida) Efter en hel dag på stan var både jag och mamma ganska slut i benen men vi bestämde oss för att avsluta på DinSko vilket jag aldrig skulle gjort, hittade ett par helt underbara sandaler med metalldetaljer, tyvärr fick dessa inte följa med hem, måste använda de skor jag har först...

Med tanke på gårdagens klipp så får tröjan från igår representera dagens pryl:



Svart tunika : Gina Tricot, skyndaskynda om ni vill ha!



Dagens pryl.

2009



Inte nog med att jag bjuder på en dagens pryl blir det också dagens citat:

Lektionen handlar om hur man ska argumentera och svanmärkt.
Åsa (läraren) när en klasskompis ställer sig upp för att rätta till byxorn och visar en bit av sina kalsonger. : "Men jag vill inte se din svan".

Nu till dagens pryl:



Skor : 149 papp, H&M



Torsdag- dan innan fredag

2009



Goddag, äntligen är skolan slut för idag. Trots många skratt och skala banan så var lektionerna riktigt dryga. Vi hade ett speciellt schema på grund av två personer som skulle prata om svanmärkt och rättvishandel. Så istället blev det att sluta tre istället för två, inte det man längtar efter men jaja.
Sista lektionen var ändå helt okej mest på grund av Alexandras skrattattacker som oftast slutar med att tårarna rinner och en svankommentar från läraren.

Skickade in min statistiska undersökning för feedback igår men har inte fått något svar så jag får väl klara mig utan. Känner att det kanske inte räcker till till ett VG men jag har gjort vad jag kan. Tänkte också att jag ska börja med mitt argumenterande tal för eller mot svanmärkta produkter och rättvishandel. Eftersom att det inte är min starka sida att prata inför folk så måste jag verkligen lägga ner mycket tid på det. Fick också reda på att jag har ett arbete i engelska som ska in på onsdag, helt plötsligt blev allt helt stressigt.

Nej, dags att finslipa matten.



Gödsel

2009



Det blev att åka till kyrkans hus idag och träffa bland annat Emma vilket var underbart, längesen sist.
På vägen hem blåste det så att man bara hörde vinden vina i öronen och det enda man kunde lukta var stanken av gödsel... men det är väl sånt man får ta när man inte bor i stan skulle jag gissa på...
Jaja kommer inte på något mer för tillfället.

Frida ♥

Friska vindar.

2009



Nu har jag gjort det mesta av matten, ska bara läsa igenom och finputsa den lite. Idag gick det betydligt bättre att göra diagram så de blev ett fint och tydligt stapeldiagram.
Funderar lite på om jag ska hasa iväg mig till kyrkans hus men jag vet inte, det blåser sjukt mycket, ska försöka få mamma eller pappa att köra mig så jag slipper cykla.
Fick reda på mitta resultat på matte B provet, WOHOO jag fick ett godkänt. Det är nog första gången jag har varit så glad över ett g.

Nej nu ska jag försöka få tag i någon av päronen

Håll i hatten!

Frida ♥



Dagens pryl

2009



Höll på att glömma dagens pryl...
Idag blir det ett par skor jag hittade när jag kikade runt på Topshop.



Kostar ungefär 150 kronor.

Visst är dem fina?

Nytt försök

2009



Dagen började med en lång kö på motorvägen på grund av ett vägarbete. Jag bestämmer mig för att åka med pappa så att jag slipper åka hemifrån lika tidigt. Det var tänkt att jag skulle byta till tvåan på mobilia men klockan blev för mycket för det så istället får jag skjuts hela vägen till skolan *lyx*. I skolan börjar vi med ett klassråd med mig som ordförande och jag undrar fortfarande varför jag gav mig in på det... Efter det hade jag inga fler lektioner men jag bestämde mig för att stanna i skolan och få hjälp med den statistiska undersökningen till fredag. Vid 11 tiden var jag klar och vi åt lunch sen åkte jag och Johanne hem. I centrum står den andra bussen och väntar på mig med helt perfekt timning och det tog hårt att inte hoppa på och istället gå och handla mjölk på Konsum.
Nu har jag vatt hemma ca 45 min och jag ska strax ge diagram mm en ny chans, har bestämt mig för att inte ge upp idag.

Frida

Dumburk

2009



Det blev inte så mycket diagram för min del idag, förstog ingenting av det. Så nu, ca 2-3 timmar efter att jag började med det lägger jag ner och ska istället titta på Ugly Betty och sen Desperate Housewives.

Oj, det har börjat...

Frida

Dagens pryl

2009



Idag blir det en vit skapelse som får äran att bli dagens pryl.



Klänningen kommer från Topshop och kostar ungefär 400 papp. Kanske dags att slå till om en student eller skolavslutning väntar?
Jag hade tagit på mig ett par enkla sandaler med en liten klack eller ett par tygskor om det inte ska vara lika fint.

Sommar?

2009



Åkte som sagt in till skolan vid 1 och skulle ha datorkunskap men det blev inte av. Efter att ha försökt komma in på datorn så bestämde läraren att vi skulle strunta i det och gå hem istället och få det i läxa, så nu sitter jag här och kämpar med excel och diagram.

Förövrigt har det vatt en väldigt varm dag, vilket jag inte trodde eftersom att jg tog på tjockt med kläder. Jag kan säga att jag svettades som en val på land.

Frida

Lunch

2009



Det jag tycker är skittråkigt med att vara hemma själv är att behöva fixa mat. Jag har absolut ingen fantasi när det gäller att laga något och tycker att det är alldeles för jobbigt.
Finns det någon som har tips på någon maträtt som går snabbt att laga och inte är så jobbigt?
Snälla hör av er...

Nej nu ska jag ringa mamma och se om hon har några förslag.

Frida ♥

Back to school

2009



Då har skolan dragit igång igen då. Kanske inte det roligaste men det börjar närma sig sommarlovet vilket innebär ingen skola och bara två år kvar till studenten.
Idag har jag bara datorkunskap vid tjugo över två så det är ganska lugnt. Tänkte innan att jag skulle åka in lite tidigare till skolan men jag kände att jag lika bra kan börja med engelskan här hemma, jag har inte börjat än men snart ska jag, kanske. får se...
Dagens outfit som består av ett par slitna jeans och skoltröja är inget att hurra över så det blir nog ingen dagens outfit men dagens pryl lär nog dyka upp här snart, ska bara välja ut en eftersom jag har lovat mig själv att bara ha EN pryl varje dag.

Frida ♥

Åhh vi älskar Malmö FF...

2009



Vilken premiär!
Jag och pappa åkte in vid halv fyra och var vid den nya arenan vid halv fem. Redan när jag kom in på arenan blev mina ögon stora som tefat och inte krympte dem när jag fick se våra platser, utsikten över planen var den bästa man kunde ha. Invigningen började med att man spelade upp den nya versionen av MFF-hymnen och en operasångare sjöng. Sedan kom Olof Persson som har spelat i mff innan och sjön Perikles gamla diskodänga "var ska vi sova i natt". När han var klar intog Advanced Patrol och Gonza den så kallade scenen och tillslut sjöng Wilmer-x. I första halvlek av matchen hände inte så men i andra så rasslade det i nätet. 3-0 till Malmö blev slutresultatet.
Den största upplevelsen var nog inte själva matchen, det var alltruntomkring och att det var en ny arena.

Dagens citat: "Fan, jag tycker tillochmed att pisset ser himmelsblått ut idag"

Förklaring: I toaletterna fanns det blått rengörningsmedel.

Gratisbio...

2009



När jag ändå håller på att tipsa om bra hemsidor där man lätt kan samla in poäng så ska jag passa på att tipsa om gratisbio.se. Här kan du väldigt lätt samla in många poäng och byta mot presentkort och en biobiljett.

Klicka in HÄR så är det kanske du som får en gratis biobiljett om ett tag!

Ps. det är helt gratis ♥

Gratis presentkort

2009



Gå in på denna sidan så kan ni samla ihop poäng till presentkort på bland annat h&m och kicks. Genom att värva dig på länken får du 50 startpoäng av mig. ♥

Dagens pryl

2009



Dagens pryl blir idag en superfin minidator från acer. Ja, vad är då så speciellt med den då? Jo den är ROSA! och helt underbar. Jag vet att min granne har en sån och usch så avundsjuk jag är på henne.



Den finns bland annat på NetOnNet och där kostar den 3390 papp.

Idag rivstartade jag dagen med att dammsuga rummet samtidigt som jag funderade på om jag ska ta och muta min trevliga syster så att hon gör det nästa gång, det är skittråkigt.
Nu ska jag ta och njuta av den sista lovdagen och antagligen sätta mig ute i solen med min bok fast idag utan påksägg, det ena tog slut igår.
I eftermiddag ska jag på fotboll på den nya Swedbank arena när den ska invigas och Malmö FF ska spela, ska faktiskt bli riktigt spännande att få se den.

Frida ♥

HAH

2009



Måste bara visa denna bilden...

Precis när jag skulle ta en bild så hoppar han upp och börjar tokslicka i mitt ansikte *suuperfresh*

Men samtidigt, om man bor i vår familj kan man inte vara helt normal...




Dagens pryl

2009



Dagen till ära blir det många prylar... Ungefär som invigning.



Tröja: H&M 149 kr
Armband: H&M 59:50 kr
Väska: H&M 198 kr
Solbrillor: Wayfarers Ray ban ca: 1400 kr

SolSolSolSol

2009



...Ja precis vad dagen har bestått av...Satte mig i solen nästan direkt idag och läste min bok.
En stund efter lunch fick jag nog av solen och gick in och satte mig och spelade playstation (tihi vilket söndags-liv, sitta och spela playstation). Även om jag inte har gjort så mycket idag så känns det ändå skönt, jag har inte orkat göra något särskilt. Eller joo jag städade ju min garderob i morse innan jag gick ut, det hade jag glömt.
Jaja, ikväll blir det nog att titta på Wipe Out, typiskt mig att titta på sånna program där folk trillar ner och slår sig... jag kan inte låta bli att skratta åt dem, precis samma sak är det när folk slår sig i verkligheten, jag vet att man kanske inte borde göra det men det är så svårt att låta bli... Som tillexempel när jag trillade över ett parkeringsstaket, även om det gjorde skitont så kunde jag inte göra annat än skratta.

Nej nu ska jag ta en titt och se om jag hittar något finfint på internet. Jag kom på en ny sak jag ska införa här på bloggen: Dagens pryl, det kan vara allt från kläder till acessoarer eller smink. Låter det bra?
Frida

Blå himmel

2009



Åhh så skönt solen värmer. Har suttit ute i trädgården nu i ungefär 1 timme och läst "Brustna hjärtans cafe" och ätit påskägg. Men nu blev det för varmt så jag bestämde mig för att gå in och ta en liten paus...

Jag satt och funderade på om jag kanske skulle ta och börja med ett arbete till skolan så jag ligger lite före men när jag tänkte mer på det kom jag fram till att jag verkligen behöver lovet så det får vänta tills skolan drar igång igen.

Nej nu ska jag ut och suga åt mig lite mer D-vitamin medans man kan, gör det du med!

Frida

110409

2009



God morgon!
Att solen skiner varje dag börjar bli en vana nu tycker jag, men visst är det skönt och allting känns så mycket gladare.
Kvällen igår var väldigt mysig och kusinerna var mysiga som vanligt. Min minsta kusin Oliver är alltid lika rolig och glad och igår var de flesta hans kompisar, fast hans bästa kompis är pappa (kan bero på att Oliver fick en lastbil av honom). Men även om pappa är favoriten så bjöd han både mig och Johanna på en puss.
Vid 12-tiden bar det hemåt igen och vid 1 gick jag och la mig.

Eftersom att dagens outfit inte var något att skryta med igår( jeans och t-shirt) så bjuder jag på en kvällens outfit. Det blev inte den svarta kjolen med hög midja...

Ursäkta för bakgrunden...


Lång blus: Gina tricot
Skärp: H&M
Halsband: H&M
Tights: H&M
Klocka: Albrekts guld?

Sommarfin

2009





Kan man göra annat än att älska denna makeupen?
Så naturlig och somrig...

Måste in på H&M och plocka till mig dem...

Platt? Naturligt?

2009



Sitter här och ska snart fixa mig inför ikväll.
Det blir en svart kjol med hög midja och knappar till ett vitt linne och en kornblå cardigan. Funderar lite på om jag ska inviga mina skor med klack eller om de får vänta...
Håret vet jag inte riktigt, funderar på att platta det och sen göra två flätor och fästa dem där bak eller om jag ska ta lite hjälp av locktången....hmm svårt val och vilket i-lands problem.

Jaja, efter lunch blev det att sitta en stund i vårsolen och läsa en bok. Kan verkligen rekommendera boken som heter Brustna Hjärtans Cafe, jag har inte hunnit så långt på den men det är svårt att slita sig ifrån den. Boken handlar om en tjej vars man dör i cancer och hon blir väldigt deprimerad och klarar inte av att sköta något längre...

Nej nu får jag hämta in kaninen och sen börja fixa mig, Johanna skulle tydligen också ha hjälp med håret, jag känner på mig att det här kommer ta lång tid... Hon är både håröm och har långt, tjockt hår.

Ha en bra påskafton, GLAD PÅSK!

Frida

Bloggtips!

2009



Just det, måste bara tipsa om en blogg:

klicka HÄR

värd att klicka in på!

Påskägg

2009



Nu har det gått ett tag sen jag skrev igen men jag har verkligen inte hunnit och när jag har tänkt att jag ska göra det så fastnar jag alltid på någon annans blogg.

Lite om i torsdags: Jag och min trevliga syster tog bussen in till Malmö för att spana in lite kläder och hon skulle låna ett playstationspel. När vi kom till bliblioteket så visade det sig att dem inte lånar ut tv-spel för tillfället på grund av stölder, skitkul. Efter det gick vi upp mot Tasty House där vi köpte lite naturgodis och rischips till mamma och pappas påskägg. När vi var klara där bestämde vi oss för att följa gågatan och vänta på pappa där för en lunch. Precis när vi var vid Gustav så ringer han och berättar att han kanske kommer lite senare för att han behöver skriva en rapport på grund av att det var en bil med släp som hade tappat alla sina saker över vår bil, så jag och syster satte oss en stund i solen och väntade och efter en stund bestämde vi oss för att titta vidare i lite affärer. När vi kommer in på H&M träffar vi Carro och Alexandra så vi följer med dem en stund och sen ringer pappa. Efter en sen lunch åker vi och möter upp mamma och påskhandlar.
På kvällen tittade jag lite på "Hjälp! Jag är med i en japansk tv-show" Måste säga att det var ett väldigt roligt program och även om det var synd om FCZ- Tore så kunde jag inte låta bli att skratta när han skrapade näsan och hakan...

Fredag: Eftersom att mamma och pappa skulle fortsätta med renoveringen av vardagsrummet så bestämde jag mig för att hålla mig undan och stanna på ovanvåningen, iallafall fram till lunch.
Efter lunch så bestämde jag mig för att baka kanelbullar (har tyvärr ingen bild, jag hann äta upp dem), hehe jag bara skojade, glömde fota de perfekta bullarna. På kvällen blev det att grilla och bara ta det lugnt. Tittade lite på Talang och fan va duktig en kille som dansade va, jag satt och gapade när han dansade.

Idag händer det nog inte så mycket men ikväll blir det att träffa kusinerna som vi inte har träffat på vääldigt länge och farmor.

Oj, det blev ett ganska långt inlägg, applåder till er som orkade läsa...

Frida ♥



Greys Anatomy.

2009



Sitter här och tittar på Greys Anatomy och väntar på att familjens fotbollsdel och fixare kommer hem. Fixaren, alltså mamma kommer inte förrän vid hav 7 men dem andra två, alltid lika långsamma med att komma från fotbollen. Matchen slutade vid halv 6, tar det verkligen 30 min att förflytta sig en halv kilometer med bil? Nej, men dem ska alltid envisas med att prata med allt och alla.
Jaja, ikväll blir det nog bara att dega framför dumburken och kanske ta itu med min garderob som man skulle kunna tro var ett bombnedslag, hah fick en ny garderob för att hålla ordning och större lådor men det verkar inte som att det funkar , det blir ändå alltid kaos.
Nej nu lagar jag snart mat själv, dem får fixa eget sen...

Frida ♥

Lättad.

2009



Var precis inne på kunskapsporten för att se om jag har fått in några betyg.

Det visade sig att fick vg på naturkunskapuppgiften, vilket är vad ja siktar på, mvg i samhällskunskap, g på g-provet i historia, vg- på historian där vg var max och vg i svenska, inte riktigt mitt mål menmen.

Nu vill jag bara få reda på matten så att jag kan pusta ut nästan helt...

Frida ♥

Alla barnen...

2009



HAHA måste tipsa om en hemsida för er som tycker om alla barnen historier lika mycket som jag!

Klicka in HÄR

Let the sun shine...

2009



Hemma igen efter en lagon lång promenad för att hämta min cykel hos mormor och morfar. När jag precis hade kommit utanför dörren kände jag lite vattenstänk och trodde att det skulle börja regna men som tur är så blev det inget.
Nu känner jag att jag har fått dagens motion så det blir nog att jag fastnar framför datorn en stund och sen kanske lite engelska, får se om jag orkar börja på det.

Poss haj,

Frida ♥

Blixtar och dunder.

2009



Vaknade i natt vid tvåtiden av ett öronbedövande smatter, muller och blixtar. Det är hemskt när man vaknar på det sättet, man flyger en halvmeter upp och inser att det är nästintill omöjligt att somna om med den ljudnivån. Konstigt nog så lyckades jag.

Lite om igår: Åkte som sagt till mormor och sen frågade jag om sommarjobb på grönsaksboden, tyvärr var det redan fullt och även kö så det blev inget. Efter det åkte vi hem och åt American Panncakes och sen drog vi till våra kusiner för att passa dem, fick även se deras 4 månader gamla hundvalp, något sötare är svårare att hitta. Vid fyra åkte vi hem för att Johanna hade match och jag fäljde med till Eslöv. Vid halv 10 var vi hemma igen och vi åt lite mackor sen däckade jag i soffan framför någon film, kommer inte ihåg vilken...

Idag är det inte alls lika fint väder så jag vet inte riktigt vad som står på schemat, kanske göra engelskauppgiften från helvetet... den är grymt jobbig. Ska iallafall komma ut en runda och hämta min cykel hos mormor och morfar, kanske å¨ker inlines dit...

För att pigga upp dagen lite bjuder jag på måndagens outfit:



Skinnjacka : New Yorker
Sjal: H&M
Tunika: JC?

Tisdag.

2009



Andra dagen på påsklovet har nu börjat, idag hade jag som planer att sitta ute och mysa lite i solen men idag verkar det som att solen inte vill samma som jag.
Nu ska jag snart till mormor och sen fråga om sommarjobb på grönsaksboden, kanske inte mitt drömjobb men det kan säkert bli mysigt (om jag nu får det). Ett jobb är ett jobb...
Efter det blir det atagligen lunch med Johanna och sen vet jag inte mer, funderar på om jag ska prata med Carro och kanske hitta på något ikväll, hyra en film eller något.
Visst ja, hittade en bild på gårdagens outfit så jag lägger kanske ut en bild sen, kanske tillochmed kommer en dagens outfit, får se.

Frida ♥



Packat & klart.

2009



Åhh så sugen jag blir på att åka till USA och framförallt Miami eller New York. Satt och kollade på packat & klart där dem åkte till Miami, all lyx, värme och shopping.
Nog om det, försöket med att spela playstation funkade inte alls vilket är väldigt irriterande, när jag väl hittar något roligt på biblioteket så fungerar det inte. När jag tittar igenom manualen så hittar jag en lapp där någon har skrivit den 14 december att spelet inte fungerar, gaaaah jag blir så trött på all teknik!
Så istället för att spela de lånade spelen lirade jag lite Guitar Hero och sen började jag med ett nytt projekt, städa bokhyllan. Jag har en gammal CD-spelare som jag inte har använt på nästan ett år så den fick åka ut och istället fick en förvaringslåda plats. Jag har inte riktigt kommit fram till en lösning med böckerna för att alla ska få plats men ändå se luftigt ut. Det får jag ta någon annan dag, nu ska jag fortsätta titta på dumburken och tonårsliv på ettan, att kunna ta hand om ett barn när man är 17-18 år är väldigt bra gjort. Jag har ibland problem med att hålla koll på mig själv, och att kunna tänka sig mig med en liten bebis är ungefär lika med noll för tillfället, det skulle innebära kaos.

Frida ♥

060409

2009



God eftermiddag, solen skiner inga sura miner... eller jo lite.
Vid elva tiden drog jag och Johanna på oss kläderna och cyklade till biblioteket för att lämna böcker. Jag hade planerat att inte låna några böcker men jag kunde inte låta bli, böcker är som en drog för mig, dem får mig att slappna av. Lånade bland annat "i taket lyser stjärnorna" och "min mamma sa att jag var sjuk". Efter biblioteket drog vi och pumpade Bettan och Calle och sen åkte vi hem för att käka lunch.
När vi kom hem njöt vi av en lunch i solen och efter det även en bok i solen.
Nu har mamma kommit hem och vi har tagit en lite fika med muffins, kladdkaka och ice coffee.
Nu tänkte jag spela lite på Playstation *hehe* men det verkar inte som att gamla otto vill starta..

Frida ♥

Kläder

2009





Jacka: New Yorker
Bikini: H&M
Skor: Din sko



Vår?

2009



Nu är det äntligen påsklov och vädert är underbart än så länge. Har inte hunnit skriva på ett tag på grund av slutprovet i matte b. Provet som var ungefär så svårt som jag trodde gick rent åt skogen. När jag satt där inne kändes det bra och att jag skulle kunna klara ett godkänt men efter provet när jag började prata med de andra så kändes det som att det bara gick neråt.
Man kan lugnt säga att lovet är välbehövt, koppla bort skolan och inte göra någonting (eller ja, inte så mycket).
Tänkte sammanfatta helgen lite:

Lördag: Började med att jag tog bussen in till Malmö och blev körd till dansen av en kompis, efter dansen åkte jag med mamma och pappa till Lund där vi kollade lite affärer och skulle köpa glass, men det sket sig, kön var enoorm. Efter en stund i Lund åkte vi istället till Nova där det var dags för vårshopping. Jag som hittade en underbar skinnjacka i fredags hade inte så mycket att kolla efter så jag försökte hjälpa Johanna att hitta vårskor. Vi gick in på Din Sko och jag hittade ett bar rutiga tygskor som hade passat perfekt nu till våren, men dem skulle hon såklart inte ha. Istället blev det mamma och jag som kom ut med vars ett par av de rutiga skorna. Inne på h&m gick jag och letade efter en jacka till Johanna men istället hittar jag bikini:n som jag har letet som en galning efter. Vid tretiden fick alla nog och vi körde därifrån.

Söndag: Jag hjälpte Johanna med att städa hennes rum och höja en hylla i hennes bokhylla så att hon kan sätta in mappar och liknande saker i den. Gjorde också lite påskpyssel och rastade kaninen i trädgården. Eftersom att mamma och pappa har fullt upp med att renovera vardagsrummet så fick jag städa undan löv i trädgården vilket var rätt skönt eftersom att man fick lite D-vitamin och frisk luft. På kvällen blev det lite tv:n och somnade i soffan vid halv 10, ja måste ha varit riktigt trött.

Idag blir det nog att ta en cykeltur till centrum och lämna tillbaka två böcker, pumpa cykeldäck och kanske till mormor och morfar för att hämta platåskor till dansuppvisningen, måste göra det i god tid så jag kan dansa utan att bryta benen.

Bilder på kläderna kommer nog lite senare idag...

Frida ♥

Helgens bilder.

2009



Hej igen, det blev varken läxor eller tv som jag sa, det blev att sortera bilder på datorn och lägga in från mobilen.
Så därför kommer lite bilder från bowlingen i lördags för att fira Johanna och pappa.


Johanna siktar på strike


Vilket även jag gör men utan framgång...


Mums, vilka säxiga skor.


Pappa som ägde ut hela familjen.



E.M.D

2009



Måste bara passa på att tipsa om några länkar för ett gott skratt. E.M.D som "skriver" mobilblogg har filmat lite när de är på väg till olika stället i Sverige, haha det var längesen jag skrattade så mycket åt ett klipp på youtube.

Klicka in HÄR, HÄR eller HÄR.

Nationella i engelska.

2009



Nu är nationella proven i engelska äntligen över. Jag trodde att det skulle vara ett mycket lättare ämne att prata om (ungefär som i nian) men det var mycket svårare. Man fick 15 min att förbereda sig på vad man skulle säga men det var inte till så stor hjälp... Jaja nu är det iallafall över och jag slipper ha det framför mig, visserligen gick det inte så bra som jag hade hoppats på men jag klarar nog mig med ett G.
Annars har det inte hänt så mycket i skolan idag, jag och Alexandra gick lite på Matte workshop inför provet och sen hade vi bara nationella kvar.
Jag börjar förstå matten nu så förhoppningsvis får jag minst ett G på det. Har gjort förberedelseuppgifterna för g så nu är det vg/mvg som är kvar, får se om jag gör dem eller tränar lite extra på  G-uppgifterna.
Nu ska jag slappna av en stund och sen blir det antingen lite mer matte eller bara Tv:n.

Frida ♥