Dag 05 - Mina syskon

2010Som jag skrev i presentationen av mig själv har jag alltså en syster vid namn Johanna. Hon är 15 vårar gammal och ska till hösten börja i gymnasiet. Fast hon kommer fortfarande vara lillasyster som typ går i 5an, även när hon tar studenten.

Även om hon vissa gånger kan vara en pain in the ass så är hon ganska grym ändå. Stunderna när vi skrattar, åt, med och tillsammans med varandra är fler och större än stunderna vi skriker på varandra. Även om det ibland kan låta som att 3dje världskriget är på väg att bryta ut (det enda som saknas är atombomben).

Men det är sånt man får ta, vi är ju trots allt tjejer båda två ;)

Hon är nog också en aning bortskämd, i alla fall av mig...

Kort och gott: jag älskar henne, min lilla lillasyster som aldrig kommer bli stor i mina ögon.Dag 04 - Vad är kärlek?

2010När det bubblar i kroppen som en kolsyrad dricka
när du fnissar som en liten flicka
När man känner något man can't deny
when the eagles fly over mountain high
När all oro är som bortblåst och förvunnen
när simba återvänder i lejonkungen
När man bara drar replik för att slippa krångla
min pappa är rik vill du hångla?
Om man spärrar upp sina ögon och man tittar bak med huvudet ut
då ser man galen ut!
Det hör egentligen inte hit å höra
det är bara en grej man kan göra
När jag dansat med Elin en sommarnatt lång
och vi satt på en parkbänk, jag var kär hon drack rom
När Elin sa att jag var den vackraste som finns,
såg in i mina ögon och kräktes på mina jeans
Våga styr som en kapten, våga fall som ett löv,våga chansa och se hur det går,
Vad är fegt, vad är mod, what is löve?

Om ni tänker efter, är inte detta egentligen exakt vad kärlek är?
Hela kroppen pirrar, man kan inte neka det, man blir sådär härligt glad.

Men jag tror också att kärlek kan vara mer. Även fast det inte är på det sättet så tror jag att du ändå alltid känner kärlek till din familj. Även dem stunder när du gärna skulle vilja stänga öronen och lyssna på allt deras tjat.

Men det jag mest tror att kärl


Dag 03 - Min bästa vän

2010Denna blir lätt, finns bara en.

I tvåan av gymnasiet hade vi en trevlig grej i skolan som hette poängjakt. Detta gick ut på att man skulle vara i lag med 2 stycken i varje lag och göra pinsamma och jobbiga uppdrag för att få ihop poäng och kaaaanske om man hade tur till slut vinna en kamera.

Ingen av mina kompisar ville vara med så jag begav mig på jakt efter en ny. Det visade sig att en tjej vid namn Amanda också ville vara med.

Vad jag kan komma ihåg hade vi aldrig pratat med varandra förr men ganska snabbt insåg vi att vi hörde ihop. Vi kompletterade varandra.

I skolan var det vi som stod för underhållningen, varje dag hittade vi på något nytt skit och skrattade alltid så att tårarna rann. Efter bara några dagar kändes det som att vi hade känt varandra hela livet.

Amanda är den vännen man kan prata med allt om utan att hon tycker man är en komplett idiot eftersom att jag vet att hon skule kunna råka ut för exakt samma sak. Ingenting är pinsamt med henne.

Det finns inga ord för hur mycket hon betyder för mig och hur bra hon är, ni får helt enkelt lita på mig att hon är grym.

Jag kommer speciellt ihåg en gång när hon var hemma hos mig och jag satt och höll i min kanin. Amanda var livrädd för att han kanske skulle bita henne. Jag skrattade så jag grät, hon satt verkligen och skrek så fort han närmade sig henne. Men till slut gick hon ändå med på att hålla i honom så jag satte honom i hennes knä och ganska snabbt kom hon fram till att han inte var så farlig. Han la sig sedan till rätta hos henne och dem blev nya kompisar.

Hon var även den som tröstade mig när denna älskade kanin en dag inte fanns längre.

Visst har vi haft våra stunder, både helt underbara där man mår så bra man kan må men det har också funnits de stunder när man undrar: hur f*n kan jag va vän med henne, eller alla de stunder vi tyckt olika om något, kanske bara en liten sak men som ändå slutat med att vi blivit ordentligt sura på varandra.

Båda två har lika starka viljor och har därför väldigt svårt för att ge sig.Ja, hon är min bästa vän och den vännen jag aldrig skulle kunna tänka mig ett liv utan. (trots alla gånger jag flippat ut på henne och bara velat skaka runt henne och frågat hur fan hon tänkte)

Dag 02 - Min första kärlek

2010Oh, tricky one....

Aja, min första kärlek var det ja.

Jo, jag tror det var i 8an eller 9an i grundskolan jag blev kär för första gången. Killen var ingen jag la märke till i skolan men när han tog kontakt insåg jag att han var supertrevlig och att jag trivdes i hans omgivning. Vi träffades några gånger och hade riktigt kul alltid. Jag tror aldrig att jag skrattat så mycket någonsin innan jag träffade honom.

Men sen hände något och jag vet inte vad, inget att spekulera i och vi slutade ses. Jag berördes väl inte särskilt mycket av detta vilket i efterhand har fått mig att inse att nej, jag var inte kär i honom. Jag var snarare kär i uppmärksamheten jag fick av honom och att någon såg mig.

Så det tog slut, likaså mitt sista år i grundskolan och jag började om på ny kula i Malmö. Jag hade kul och träffade några killar men som senare har visat sig bra som kompisar och inget mer.

Men sen en dag, en ny kille skrev till mig och jag hade aldrig sett honom förr, trots att vi bor i samma stad. Han var trevlig, mogen och jag var osäker och trodde inte han menade allvar med att han verkligen ville träffa mig...Men jag trotsade mig själv och började prata med honom. Det visade sig att han var precis som jag hade tänkt, omtänksam, rolig och mogen. Men sen kom osäkerheten tillbaka, jag fick tandställning och massa att göra i skolan så vi slutade att prata ett tag. Men jag insåg ganska snabbt att jag saknade att ha honom i mitt liv så jag tog upp kontakten igen. Vi fortsatte att träffas och jag insåg ganska snabbt att jag verkligen tycker om honom.

Det visade sig senare att han skulle flytta för skolan och när jag då insåg att jag inte skulle kunna skicka iväg ett sms eller bara skriva lite snabbt på msn och fråga om vi kunde träffas att jag vill ha honom mer än som en vän att prata med.

Och det var så det blev, han blev min pojkvän och min första kärlek.

Dag 01 - Om mig

2010Ja, var ska jag börja?

Som dem flesta kanske redan listat ut heter jag Frida. Jag är 18 år och bor så långt söderut i vårt avlånga land man kan komma.

Jag har en syster som heter Johanna, och så en mamma och pappa såklart. Och lyckos mig råkar jag också ha en pojkvän man inte kan bli annat än glad av att prata med, han är väldigt bra måste jag säga. Dock bor han lite för långt bort vilket gör att vi träffas alldeles för sällan! Men det måste jag förbättra mig med!

För tillfället går jag sista året i gymnasiet i Malmö på en knasig skola som heter Kunskapsgymnasiet. Dock ganska nice läge på somrarna då det inte är så långt till havet (fast på de 3 åren jag har gått där har jag inte varit och badat en enda gång). Jag är också en sån smarthead (ironi) som går naturlinjen i hopp om att bli något i framtiden. Ni samhällare: ta inte illa upp. Men jag gör så gott jag kan i alla fall, visst är det jobbigt men det ska nog bli bra till slut.

Efter gymnasiet hoppas jag på att komma in på arkitektutbildningen i Lund. Dock vet jag inte riktigt med det, intagningspoängen är så höga att man får svindel typ...Annars funderar jag på att bli något i riktning mot barnmorska.

Som person tror jag att jag är omtänksam, rolig glad och positivt. Inte för att bara lyfta fram de bra sidorna hos mig. Jag tror också att jag kan vara envis och döma folk utefter vad andra tycker och tänker om dem. Men jag försöker bättra mig och istället skaffa mig en egen uppfattning.
Jag är också ambitiös och har mål uppsatta för vad jag vill. Följer jag inte dem är det väl inte att världen går under men det är bra att ha något att luta sig mot.
Jag tror också att jag som person är väldigt stark i mig själv. Folks åsikter om mig är inget som direkt berör mig så pass mycket att jag går efter dem och anpassar mig efter hur folk vill att jag ska vara. Jag är på det sättet jag vill och finns det någon som har något emot det får den gärna säga det till mig, åsikter och konflikter är inget jag flyr ifrån.

Det har hänt många gånger att jag gärna velat byta liv eller utseende med någon som jag anser har det bättre eller ser bättre ut, men det har oftast slutat med att jag ändå velat vara mig själv. Jag är frisk som en nötkärna och är en människa precis som alla andra. Jag ser inte ut som en fotomodell men jag klarar mig utan det. Uppmärksamhet är inget jag letar efter, jag trivs med att vara lite halv-uppmärksammad.

Finns det någon människa jag känner inte har någon att prata med eller något liknande försöker jag alltid få kontakt och få med den in i umgänget, ingen ska behöva sitta och titta på när alla andra pratar och undra varför den inte får vara med.

Jag tror detta blir lite lagom om mig, kommer ni på någon annat som ni tycker jag ha missat så tveka inte med att lämna en kommentar!


15 dagar!

2010Eftersom att jag nu har begränas tillgång till dator och internet tänkte jag köra en liten sak här på bloggen. Under 15 dagar (ungefär den tiden jag kommer vara borta) tänkte jag berätta lite mer om mig själv här!

Dag 01
– Om mig
Dag 02 – Min första kärlek.
Dag 03 – Min bästa vän
Dag 04 – Vad är kärlek?
Dag 05Mina syskon
Dag 06 – Min drömkille
Dag 07 – Min dag
Dag 08 – Det här upprör mig
Dag 09 – Det här får mig att må bättre
Dag 10 – Detta ångrar jag
Dag 11 – Den här månaden
Dag 12 – Det här får mig att gråta
Dag 13 – Mina rädslor
Dag 14 – Min favoritplats
Dag 15 – Det här saknar jag

Från och med imorgon kör jag!Mys!

2010Nystädat rum, ny mysig pyjamas och bra film på tv,

underbart ♥

When I grow up...lalalala

2010Ahhh, tänk att tv-spel kan vara så beroendeframkallande...Jag har nu spelat just dance till WII i princip hela dagen och har absolut inga planer på att sluta...

Fick en massa bra julklappar men det får bli att visa upp dem en annan gång. Men ni kan få se ett resultat av en julklapp :DGOD JUL!

2010Tänkte bara lite snabbt slänga in ett litet inlägg och önska alla en god jul!

Hoppas ni får massa julklappar och en vit jul!

För första gången på jag vet inte hur länge (kommer inte ihåg i alla fall) så har vi snö på julafton, vilket helt klart förhöjer stämningen!

Njuuut säger jag!Konstaterande

2010Efter att tvingas lyssna på nrj 9 timmar varje dag har jag nu kommit fram till att dem har ungefär 5 låtar dem kör runt med...kul

Bara lite onödig fakta...

Maaaan

20109-timmars dagar är inget att skoja om!

Därav den dåliga uppdateringen också....

Julkorten bara väller in och det känns som att dem aldrig kommer ta slut, postnumrena snurrar i huvudet på mig och händerna är så torra att jag har fullt med vita rynkor på dem av alla brev jag sorterat.

Men jag ska inte klaga egentligen, där finns ju er som inte har något jobb, så jag ska vara tacksam för det jag har.

Men förhoppningsvis blir det bättre, man kan ju hoppas på att det inte bir övertid fler dagar och att jag då bara jobbar mellan 9-16 så hinner man lite mer om dagarna.

Skulle behöva plocka fram kläder och även plugga lite (ja man har inget liv sista året på gymnasiet helt enkelt)

Nog om mig, nu ska jag gå och njuta av att ha jobbat klart för dagen!

Adios!

Varje dag ska man väl uppleva något nytt.....

2010Varje dag ska man väl uppleva något nytt... Idag åkte jag för första gången buss till skolan med pappa som skulle till jobb. Måste vara hårt att ha julfest och inte kunna ha bilen...synd bara att dem varnar för storm så jag inte kunde fått bilenPimp my dator! Vad tycks? Skydd till dator...

2010foto0150 (MMS)

Pimp my dator! Vad tycks? Skydd till datorn från ullared!Hejdå malmö och hej göteborg!

2010foto0144 (MMS)

Hejdå malmö och hej göteborg!För att jag drar till Göteborrrrrrg!

2010Wohoo, lite extra spänning i vardagen höhö...

Nej men pappa drar på möte och jag kommer upp lite senare med tåget och möter upp honom för att sen åka till Ullared,

Wohooo!

Nu måste jag börja göra mig klar så jag inte missar tåget...

Harre bra!

Ajabaja

2010Dålig blogghelg, I know men what to do? Jag har verkligen inte haft varken lust eller tid att sätta mig ner vid bloggen. Har massa saker jag borde ta tag i men inget jag orkar ta tag i...

Hursomhelst, lite snabbt om helgen,

Igår var vi ute och åt och firade farmor vilket var supermysigt, roligt att få träffa kusinerna som vi inte träffat på väldigt länge. Hann också med en liten runda i stan för att hitta julklappar, dock utan resultat.

Idag blev det ännu en runda till stan med resten av familjen, bättre lycka denna gången kan man säga. Hittade 3 stycken julklappar så jag börjar snart se ljuset i tunneln...

Hoppas på att återkomma mer och bättre när helvetesläxorna är över...Älska!

2010
Helt klart rätt vinnare!

Lyxproblem!

2010Min facebook funkar inte?!?!

Och har inte gjort det på hela kvällen....Jag vet att det finns viktigare saker men gosh, nu märker man hur beroende av facebook man är....

Myspys!

2010

Happy feet!

2010JAAAAAA, JAG HAR HITTAT VINTERSKOR!

Vilket betyder att iskalla och ömmande tår är ett minne blott!

Annars har idag varit en sån dag man tror är för bra för att vara sann, fysiken kändes skitbra! (förhoppningsvis gick det lika bra som det kändes) och sedan avslutades dagen med att jag äntligen hittade ett par skor, lycka!

Det enda minuset idag var väl att jag fick vänta på min buss i 25 minuter och att tårna nu efter en halvtimme ännu inte töat, men vad gör det, jag klarar mig!

Nu ska jag jobba lite med mitt projektarbete :D


Och här har ni då vinterns räddning!

Mot skolan!

2010Hej!

Snart dags att dra mot skolan i snöovädret, inte så skojsigt men you gotta do what you gotta do, inte så länge kvar till jullovet så jag tror jag klarar mig :)

Annars idag har jag ett fysikprov och en redovisning i engelska inbokad idag, skojsigt värre om man säger så...

Nej, jag borde nog se till att få på mig lite kläder och borsta tänderna,

Adios!

Heeelt kär!

2010Ja, dubbla låtar av Bruno Mars, men gosh så underbar!7 december

2010Jag känner att jag är väldigt nära ett nervöst sammanbrott...jag har nu suttit med matten i cirka 1 ½ timme utan att ha klarat ett enda tal...PAAANIIIK!

Vafan gör jag?

Supertempo!

2010Pluggandet går super och böckerna flyger över hela rummet så snabbt det går!

Haha nej inte riktigt, men bra går det i alla fall. Sneglade på klockan och såg att den bara är strax efter 10 vilket innebär att dagen knappt har börjat!

Efter att jag pluggat klart för dagen ska jag försöka hinna in en runda till stan, känner att det börjar bli dags att spana in lite julklappar!

Nej, måste fortsätta med pluggandet så jag blir klar någongång! Mitt mål är att vara klar till lunch, hinner jag?Ombytta roller

2010Det känns inte helt bra när det är jag som börjar ärva kläder av min LILLAsyster för att dem är för små för henne...det borde och brukar ju vara tvärtom?!?!

Dagens outfit är ett exempel...eller jeansen är hennes gamla urväxta i alla fall. Men jag ska inte klaga, dem sitter som en smäck!Bättre sent än aldrig

2010Japp, här har vi då lördagskvällens outfit...

allt för att slippa plugga!Somewhere in Brooklyn

2010
UNDERBART ♥

Besvikelse

2010Såg fram emot min vanliga dos HARIBO godis från min julkalender, men var får jag?

ETT JÄVLA NYCKELBAND? JAG VILL INTE HA DET, JAG VILL HA GOOOODIIIS!!


BESVIKELSEN ÄR ETT FAKTUM....

2 timmar

2010Jag har nu varit hemma i två timmar, kan någon smart matematiker räkna ut hur många procent av den tiden jag har pluggat?

Jag kan berätta svaret: 0 %

Vill ni se boven i dramat?
- Jag vet att ni vill


Japp, detta är alltså Malmös skolkatalog med alla gymnasieskolor i, bara 632 sidor tjock...

Men jag måste släppa den...snart, bara några sidor till

2:a advent

2010Har nu kommit hem från jobb och en tur i stan!

Bestämde innan idag att jag skulle börja plugga direkt när jag kom hem, men precis som vanligt så har det inte blivit något på den fronten....man kan ju börja undra hur jag ska klara mig på universitetet/högskolan där man själv planerar sina studier. Aja, än är jag inte där.

OH, förresten, vi köpte julgran idag :-D

Ni får se hur fin den blev när den är klar!

Nu MÅSTE jag verkligen plugga...även om ögonen inte vill samma

Gårdagen och idag

2010Hellu!

Gårdagen blev minst sagt inte alls som planerat, men när jag tänker efter ganska trevlig ändå.

Först tog jag och Lina bussen till Alexandra där det vankades förfest, måste säga att det var längesen jag skrattade så mycket.
Efter det blev det en busstur in mot stan och även en liten promenad.
När vi äntligen var framme vid utestället visade det sig att kön var överlång plus att det snöade helt galet mycket. Men vi ställde oss i kön och hoppades på det bästa...Dock fick vi en stund senare reda på att det kostade 175 istället för 120 som vi hade trott o hade därmed inte med oss tillräckligt med pengar både för att komma in och sedan åka hem, så tji fick vi...Istället blev det ännu en promenad och ett besök på Donken, tror aldrig heller att jag varit hemme så tidigt en lördagnatt när jag varit ute...Och haft sällskap med mamma på bussen hem!

Idag vräker snön ner än en gång och jag ska jobba för sista gången detta året, iaf på Badhuset. Är det lite folk blir det dock bara två timmar :-)
Senare ska jag även ha träff med matte och fysikboken....yay!

Måste kila,

Ciao!

I'm off

2010Nu ska det dansas tills fötterna värker!

Ha en bra kväll allesammans!

Spontan utgång

2010Kan inte förstå varför mina lugna hemmakvällar alltid slutar med att jag slår klackarna i taket på någon klubb i malmö...

Och ikväll är inget undantag, känns dock som att det blir sista gången för detta året eftersom att jag sedan är fullbokad ända fram tills jag drar till Thailand, ja ni läste rätt, Thailand baby!

Hursomhelst, dagen började med att jag fick hänka på resten av familjen in till Johannas fotbollscup och sedan efter första matchen åkte jag och mamma in till Malmö och kollade affärer, måste säga att det var ytterst trevligt!

Nej, kanske dags att börja leta kläder?

Hoj!

Nytt utseende!

2010Kolla in Johannas blogg, har precis blivit klar med en ny design till henne!


Liten sneakpeak

Ni som vill se den IRL, klicka HÄR

Hallå grabbar!

2010Snön fortsätter att falla utanför fönstret, dock inte lika stora flingor och i lika stora mängder, men ändå.

Idag är det massa läxor som ska göras och förhoopningsvis blir jag klar med de flesta så jag hinner locka med mig Johanna in till stan en runda, jag är fortfarande på jakt efter ett par vinterskor....

Förövrigt så är det fredag igen vilket innebär att vi har en hel helg framför oss :D sen är det bara 2 veckor kvar tills jag får fira jullov! Älskar't!

Nu ska jag fortsätta plugga innan motivationen försvinner,

Ciao!Speedad

2010Efter en helt underbar (men kall) promenad ute i snön har jag nu öppnat böckerna och är supermotiverat (naat) till att plugga.

Men bättre att göra lite då och då än att få allting på en gång :)

Så ja, bara att fortsätta antar jag!

Tjingaling!

Oj!

2010Helt sjukt så mycket snö!

Trotsade vintern och åkte till skolan och det gick väl helt okej, visst tog det längre tid att komma dit men jag kom fram i alla fall.

Visade sig också att det bara är här hos mig, utanför Malmö som det har snöat så galet, inne i Malmö var det ganska lungt :)

Aja, imorgon ska jag plugga hemma på matten så får jag en ledig dag då istället!

Ska försöka komma ut en runda i snön och ta en promenad, det är bara sååååå mysigt!

Toodels!Torsdagsnyhet

2010Varje torsdag fyller H&M på sin webshop. Hittade precis denna grymt snygga tröja, såg även i affären att den fanns i svart!Festblåsa

2010
249 kronor på H&M

2 december

2010God morgon på er!

Snön fortsätter att falla och tydligen ska SMHI ha gått ut med en varning och sagt att man inte så gå ut sålänge det inte är absolut nödvändigt, frågan är då vad skolan räknas som egentligen?

Aja, vi får ser hur det blir, ska inte åka förrän om en stund ändå så.

Annars då?

Jo, lite segt, sitter halvt påklädd och orkar inte fortsätta utan jag sitter istället och tittar längtansfullt på sängen. Det är nästan så att den ber mig ta av mig jeansen igen och krypa ner. Men jag måste vara stark och stå emot, jag ska klara detta!

Nej, det börjar bli lite kyligt, återkommer kanske när jag fått kläder på hela kroppen!

SEE YA

Julklappstips # 3

2010Tänkte tipsa om hemsidan Cocoo.se.

Massa fina smycken i olika stilar, kan ju säga som så att jag skulle lätt kunna ha hemsida som mitt smyckesskrin....

Om ni anger koden "bloggspecial" får ni även 15 % rabatt!Today

2010

Mmmm

2010Är det inte mysigt så säg?!?Om man ignorerar den obäddare sängen och smärre kaoset vill säga

En tår i ögat

2010Så underbart sött