Hemlängtan och full växel

2016Precis som alltid när man har det kul så känns det som att tiden går dubbelt så snabbt som annars. Samma sak har det varit denna helgen. Passade också på att njuta lite extra då jag jobbar nästa helg. Trots höstens brist på solsken har vi ändå haft vädret med oss.
 
Lördagen började lugnt med sovmorgon och långfrukost innan vi begav oss till Söder för en mysig marknad som hålls där varje lördag, närodlade grönsaker och massa annat skoj. När vi hade gått igenom den gatan begav vi oss upp mot stan igen och strosade lite i affärer, lite smått shoppat men mest bara massa mys. God lunch och såklart massa skratt, det vanliga när vi ger oss ut. Kvällen spenderade vi med god mat, tv-spel och vin som S hade med sig efter sin vecka i Portugal i augusti. Igår tog vi en lugn förmiddag innan vi begav oss på middag hos en släkting till S, ytterligare massa god mat och supertrevligt sällskap. Blev ganska sent men ingen fara för min del då jag jobbar kvällspasset idag.
 
Trots massa saker att göra hela tiden, och jobb som denna vecka kommer ta upp 6 av 7 dagar så vaknade jag imorse med en extrem längtan hem. Hem till vänner, familj och allt annat som känns som hemma. Jag är extremt glad över att få bo med min fina sambo, men för tillfället skulle jag nästan kunna göra vad som helst för att komma tillbaka till mitt älskade Skåne. Det är rent ut sagt skitjobbigt med allt nytt. Nytt jobb, ny stad och i princip ett obefintligt nät av vänner att umgås med. Att ha bott här i 2 månader är inte särskilt mycket, men i dessa svackor är 2 månader en evighet och det enda som lockar är att gräva ner sig i sängen och hoppas på att vakna upp hem-hemma...  Menmen, förhoppningsvis bara en svacka som går över efter en bra kväll på jobb och ordentligt med sömn på min lediga dag på onsdag!
 
Då det trots allt är måndag känns det även som att en veckoplanering sitter på sin plats.
 
Måndag: Veckans första arbetspass som alltså är en kväll, 13.15 infinner jag mig på Karolinska och knegar på till 21.30. Glad att jag har världens bästa handledare vilket åtminstone drar ner på ångesten lite. Får även med mig rester från lördagens risotto för att lyxa till det lite. Snabbt hem efter jobb för att möta tisdagens....
 
Tisdag: ...Morgonpass kl 07.00. Det går inte att känna sig på ett annat sätt än ett vrak med kvällspasset i ryggen när man stämplar in men det är bara att bita ihop. Hem och vila lite efter jobb innan Sebbe kommer hem och vi åker för att veckohandla. Kan säga att detta är en STOR nackdel med att bo i city. Så länge man inte vill betala överpris på yoghurt och övrig mat är det enda alternativ att åka till en större matbutik lite mindre centralt. Detta brukar vi i alla fall göra en gång i veckan coh när det väl är gjort känns det superskönt med mat för hela veckan!
 
Onsdag: L E D I G! Ja vilken lyx att få ytterligare en ledig dag efter bara 2 dagars jobb. Egentligen var planen ett kvällspass även här men då S har aktivitet med sitt jobb på fredag kväll så kände jag att jag lika gärna kunde jobba in kvällen då, och dessutom casha in lite extra o.b-tillägg. Istället blir det som sagt ledighet och jag ska strosa i second handbutiker med en tjej jag fick kontakt med via en blogg, spännande!
 
Torsdag: Haj och ivaj med jobb igen. Morgonpass denna gången som förhoppningsvis rullar på snabbare än ett X2000. Pappa kommer även vara i stan så efter diverse jobb sammanstrålar vi för fikor och middag, som jag längtar!!
 
Fredag: Förhoppingsvis fulltankad efter en trevlig torsdagskväll och så ett kvällspass på det. Sebbe är som sagt iväg på sitt håll på kvällen så jag planerar att traska rakt från dörren ner i sängen när jag kommer hem och laddar upp med sömn inför lördagens morgonpass. Hoppas på att min kära sambo lärt sig smyga när han ramlar in under natten.
 
Lördag: Och så lite mer jobb på det, 5e passet för veckan och antagligen ytterligare ett zombiepass efter fredagens kvällsjobb och brist på sömn. Hoppar på bussen och hoppas att Sebbe har vaknat till liv efter festligheterna och är sugen på att carpa eftermiddagen. En god lördagsmiddag på det och njuta av att veckan lider mot sitt slut.
 
Söndag: Avslutar med ytterligare ett kvällspass innan jag ramlar in genom dörren och veckan är över. ska försöka komma i säng i tid och sova ut till morgondagens lediga måndag.
 
En riktigt maffig vecka men det ska nog gå denna gången också, får se till att passa på att vila när det väl går. Dags att plocka undan lite här hemma innan jobbet kallar...
 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?