Tekakor

2011



Lägger upp det supergoda receptet innan jag beger mig ut i trädgården och landar i en solstol med en bra bok.

Tekakor
50 g jäst
5 dl fingervarm mjölk
3 msk honung
1 äggula
13-14 dl vetemjöl special
200 g rumsvarmt smör
1 tsk salt

1. Lös upp jästen i mjölken. Sätt ugnen på 250º
2. Tillsätt honung, salt, äggula och 13 dl mjöl. Klicka i smöret och blanda noga.
3. Låt degen jäsa under bakduk i 45 minuter.
4. Knåda degen och dela sedan den i 20 delar. Forma delarna till små bullar.
5. Låt jäsa i 5 minuter.
6. Kavla runda kakor och nagga med en gaffel.
7. Låt jäsa i 30-40 minuter.
8. Grädda 8 minuter i mitten av ugnen.
9. NJUT!


De är dock inte färdiga på bilden eftersom jag fick lite bråttom när de var klara....hehe







 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG




SPARA?