Som ett brev på posten...

2017Hej från sjukstugan...
Hade lite känningar i halsen när vi var uppe i Norrland förra veckan men som tur var försvann Var rädd att det var S förkylning som hade smittat mig men eftersom jag inte kände av något mer tänkte jag att den faran var över. Trodde jag. Började med lite halsont under nattpasset i onsdags och igår när jag vaknade upp hade jag ännu mer ont. Fick sms om att min utlovade ledighet med torsdagens natt hade dragits tillbaka så det var bara för mig att ringa mig sjuk, typiskt! Nåväl, med facit i hand tror jag det var smart, dels för att inte riskera att smitta mini-barnen på jobb men också för att jag var ännu mer krasslig imorse när jag vaknade, trots nästan 12 timmars sömn! Då jag har jobbhelg blir det även att jag får stanna hemma imorgon också till att börja med. Surt för pengakontot...
 
Jakten på kuddar till sängen som matchar de i soffan fortsätter och det visade sig vara betydligt svårare än vad jag trodde det skulle vara, jag har verkligen letat runt i alla butker jag kan komma på. Hittade ett sista förslag idag när jag tog en kort promenad till mataffären. Har inte riktigt bestämt mig för om de passar eller inte, får vänta och se vad S har för åsikt. Men kuddarna i soffan är jag som sagt väldigt nöjd med samt "ommöbleringen" av växter och lite annat. Eftersom att jag inte har något tålamod tänkte jag visa upp hälften av vad jag åstadkommit denna vecka!
 
Hela soffhörnan. Kom på att jag kanske inte visat det efter ommöbleringen. Vi bytte plats på soffa och säng för ett tag sedan för att få det lite mer öppet, tycker vi lyckades bra med det!
 
Kuddarna lite närmre, en grönmönstrad och en lite ljusare grön för att dämpa. Jag är väldigt nöjd!

 
Och så fönstret, tog lampan i köket och flyttade in den här, det är ju trots allt här man är största delen av tiden samt flyttade runt 2 blommor.
 
Nu ska jag sjunka ner i soffan och vila ögonen en stund, hoppas på att krya på mig snabbt!
 


Verklighet och nattuggla

2017Åter till verkligheten efter en välbehövlig paus i Norrland tillsammans med S och mängder av mat. Precis som det ska vara vid högtider med andra ord. Jag hade väl hoppats på att mötas av mängder med snö men då påsken låg sent i år och det veckan innan varit ganska varmt fick jag nöja mig med några snöhögar här och där. Nåväl det blev väldigt bra ändå, vi fick ledighet och tid att umgås med varandra vilket var precis vad vi behövde tror jag!

I går passade vi på att krama det sista ur ledigheten med god mat och ännu mer tid ihop. Lyckades även övertala S om att uppdatera kuddarna i sängen och soffan till något mer vårigt, men mer om det i ett annat inlägg!

S har första jobbdagen efter ledigheten idag medan jag har turen att få njuta ytterligare en dag, allt som allt har jag varit ledig 8 dagar vilket känns helt sjukt, kommer jag ens komma ihåg hur jobb fungerar? återstår att se imorgon. Då rivstartar jag med mitt första nattpass N Å G O N S I N och jag är mer än nervös kan jag säga. För det första är jag urkass på att sova på beställning, vilket jag typ verkligen behöver se till att göra imorgon innan jag går på, för det andra är jag usel på att hålla mig vaken, verkligen USEL!! Och nu ska jag alltså göra det mellan 21.00-07.15 och dessutom med huvudet på skaft?! Nåväl, lite tur i oturen är åtminstone att det hade blivit något fel med mitt schema och det bara handlar om en natt. Kaffe och socker lär bli receptet för överlevnad..

Annars då? Jo då rullar det på, räknar ner till nästa ledighet och väntar in våren, trodde äntligen att den hade gjort entre tills jag rullade upp imorse och såg snö på marken? Har även en tråkig jobbhelg framför mig men precis som resten lär väl även denna flyta på, håller i nuläget på med projekt byta bort tidig söndagsmorgon för att få dubbel sovmorgon i helgen, återstår dock att se om någon är sugen...

I övrigt har jag som sagt fått ett litet ryck och skulle gärna skicka ut all inredning genom fönstret och köpa allt nytt, än så länge har jag dock behärskat mig och endast flyttat runt lite. Och så de nya kuddarna i soffan som jag hintade om, dock får de fortsätta vara hemliga tills även sängen fått sig en uppdatering. Nackdelen med att sängen står bredvid soffan är att allt måste matcha (om man frågar mig åtminstone, S ser knappt skillnad ;))...

Nu ska jag slå igen datorn och hoppa ur morgonrocken innan S kommer hem och jag blir påkommen med att strosat runt i det hela dagen!


Sista middagen i Norrland, utomhus och med solnedgången som sällskap, ville aldrig att solen skulle gå ner, eller hoppa på flyget tillbaka till Stockholm