Onkologen

2013



Idag gäller det på riktigt, idag ska jag få se vad det verkligen innebär att vara sjuksköterska. Idag ska jag för första gången få vara på sjukhuset och följa med en sjuksköterska. Eller rättare sagt ska jag göra det hela veckan, men idag är första gången.

Har blivit tildelad en plats på onkologen vilket ska bli riktigt intressant men samtidigt är jag livrädd, hur kommer jag hantera att vara i en omgvning av väldigt sjuka patienter som inte är garanterade en framtid? Som kanske dör inom en månad, eller en vecka? Jag har ingen aning om vad jag har att förvänta mig, men jag är säker på att det blir bra!

Nu ska jag ta och fixa lite matlådor innan jag beger mig mot sjukhuset, 13-22, långt pass!

Ha en bra dag!
 


Nostalgi när den är som bäst

2013



Kommer ni ihåg när man var mindre och Justin Timberlakes "Cry me a river" spelades? Ååååh, den var ju så bra!

Läste på någon blogg att Justin Timberlake gjort en ny låt och gissa om jag blev glad!??! NOSTALGI PÅ HÖG NIVÅ! Det bästa med allt detta är att han gjorde mig inte besviken, fy fasen vad bra den är!!
 
REEEPEEAAAAT PÅ DENNA!
 
 


Alla hjärtansdag i bilder

2013





Partyparty!!

2013



Maten står i ugnen, jag är klar, IKVÄLL KOMMER BLI EN BRA KVÄLL!


Älskade rum

2013



En spegel har fått flytta in i rummet och nu är det nästintill perfekt, lite blommor på balkongen till våren och en fåtölj sen är jag supernöjd 😍



Te, plugg, snö

2013



Blev en ganska lugn dag i skolan med introduktion till en ny kurs som drog igång idag. Dock var det väldigt intressant och roligt då det är anatomi, fysiologi och sånt jag verkligen tycker är intressant.
 
Var tänkt att jag skulle ha föreläsning nu på eftermiddagen men den kändes ganska oviktig så jag prioriterade att komma hem och få lite plugg gjort istället. Med tanke på klasskompisars uppdateringar om föreläsningen känns det som ett smart val.
 
Har redan blivit klart med en uppgift och snart ska jag ta tag i nästa innan jag tar och lagar lite mat,
 
Hörs kanske sen!


10 februari

2013



Så, då har ännu en helg passerat och jag har precis landat i min säng i Lund igen. Det var en mysig helg som bestod av god mat och massa mys med familjen, kul att träffa dem!
 
Snart ska jag ner och hämta lite tvätt som snart är klar sen är det 100 % mys som gäller, var precis borta på ICA och köpte lite gottis till ikväll, det förtjänar jag!
 
Imorgon är det ny vecka och jag börjar två nya kurser vilket jag ser fram emot riktit mycket, äntligen ska jag få läsa anatomi och lite annat roligt!!
 
Nej, måste springa ner till tvätten innan min tid går ut,
 
Kram
 


Hem-hemma

2013



Ja, det är som det låter. Jag är hemma hos mamma, pappa och min syster på snabbvisit!

På grund av förkylningen som långt ifrån inte ger med sig utan snarare förvärras hade jag inga planer på att festa ikväll så då kan jag ju lika bra göra de glada genom att hälsa på (och så får ju jag gratis middag, hehe)

Igår hade vi avslutning på nollningen vilket var väldigt trevligt. Vi serverades 3-rättersmiddag som bestod av svampsoppa, oxfilé och crème brulee. Det blev dock en tidig kväll för min del vilket har varit skönt idag!

Nu har jag precis tagit en tupplur och ska snart packa ner lite saker jag ska ha med mig härifrån imorgon,

KRAM



Snuvigt värre!

2013



Ja det är minst sagt en envis förkylning jag lyckats dra på mig...
 
precis när jag trodde att jag inte kunde få värre hosta och ännu mer rinnande näsa så visade det sig igår att det visst det gick. Som grädde på moset har jag dessutom sjukt ont i tandköttet vid en visdomstand.. Men, det kunde ju faktiskt varit värre.
 
Nåväl, igår hade jag min första examination på sjuksköterska och jag blev godkänd, helt underbar känsla att kunna gå därifrån och veta att man kan lägga uppgiften bakom sig. Idag var det tänkt att min grupp skulle mötas upp i skolan för att jobba med ett annat arbete men eftersom jag mår som jag gör vill jag varken riskera att bli sjukare eller att smitta de i min grupp.
 
Istället får dagen gå åt till att plocka undan lite på rummet, lägga in allt nytvättat i garderoberna och förhoppningsvis även hinna vila en stund. Ikväll har vi avslutning på nollningen vi haft i form av sittning och sedan fest. Får se hur mycket jag orkar vara med på men sittningen hade jag åtminstone tänkt vara med på, god mat och sällskap brukar alltid bli trevligt! (sen att jag för en gångs skull får chansen att använda mina nya pumps och fin klänning är ju alltid ett plus ;) ).
 
Bild på skorna lånade från min kära systers blogg!
 
 


Tråkig dag

2013



Ja det är väl inte direkt årets mest upplyftande dag, näsan rinner som en kran på högsta sprutt, jag har otäck hosta, svullen i halsen och inte som om det är nog så har jag muntlig examination idag. Dem lär väl få hyra in en tolk för att ha en chans vad jag säger...när jag ändå håller på kanske dem vill ha ansiktsmask också för att slippa forkylningsbalterierna...haha

Som tur är så har jag inte den förrän klockan 1 så jag hoppas jag hinner piggna till lite mer tills dess!

Under tiden roar jag mig med att hänga i tvättstugan, segt nu men åh vad bra det känns när tvättkorgen är tom sen!



Aoo!

2013



Förkylningen som härjat runt i Lund har slutligen nått mig, jag menar, varför skulle jag ha turen att slippa liksom?
 
Började med kliande i halsen och lite svag hosta i söndags och i natt valde den att bryta ut helt, rosslande i bröstet och riktigt irriterande hosta, great!
 
Som tur är har jag ledigt från skolan idag men skulle ändå in en runda för att göra ett grupparbete, vilket jag dock kan glömma, inte värt att smitta ner de andra i gruppen. Så istället sitter jag här i min pyjamas, fixar och trixar lite på ett arbete i en kurs jag läser utöver sjuksköterska, vad gör man inte för att få CSN? Visserligen ska det inte vara inne förrän 15 mars, men tiden brukar springa iväg och det skadar ju inte att börja lite smått redan, att skriva 12 sidor på några dagar innan är jag inte så sugen på att göra.
 
Annars är jag sjukt sugen på att shoppa och klippa mig. Shoppingen får dock vänta tills jag inte flåsar som en valross för minsta lilla rörelse och frisörbesöket får även det vänta, nu SKA jag spara ut till långt hår!!
 
Anyway, ska strax rota fram lite lunch ur frysen innan jag bosätter mig i sängen för en film, VILA, VILA, VILA måste jag göra, jag har ju inte tid att vara sjuk!!
 
Så sugen på denna tröjan bland annat, tänk svara jeans och converse nu på våren och ett par slitna shorts till sommaren, MUMMA!