Birthday

2013



Idag smäller det, för exakt 21 år sedan blev världen en betydligt bättre plats, lilla jag föddes!



Friday!

2013



Inte för att det direkt spelar någon större roll för mig eftersom att jag fortfarande har sommarlov...men ändå, det är fortfarande något speciellt med helger.
 
Förkylningen sitter fortfarande i med ett järngrepp. Idag har jag dock lyckats höja fräschetsnivån, en tur in i duschen och sedan vanliga kläder istället för pyjamas. Bäddat sängen och packat saker har jag också fått gjort, sen att jag nu någon timme senare känner mig halvt utslagen är en annan femma...Men, nu är det gjort i alla fall och för tillfället sitter jag och väntar på att pappa ska komma och hämta mig. Blir en tur hem över helgen för att fira födelsedag och sådant trevligt!
 
Med tanke på att jag legat inne de senaste dagarna har jag inte sådär jättemycket roligt att bjuda på, men en låt jag fastnat för kan jag bjuda på, Veronica Maggios senaste närmre bestämt!
 
Så medan jag hämtar andan får ni lyssna på denna,
 


Influensa

2013



Ja det är väl som man brukar säga, när man minst behöver det blir man sjuk. Kände i tisdags att halsen gjorde ont på precis samma sätt som innan förkylningen slog till så jag tryckte i mig te, glass och allt möjligt för att möjligtvis kunna förhindra den, eller åtminstone göra den lite mildare, men icke! Vaknade igårnatt av att jag frös så extremt mycket samtidigt som kroppen var kokhet. Så igår var det bara att bänka sig i fåtöljen med täcke, te, C-vitaminer och massa saft.Planerna på sista-minutententaplugg inför idag kunde jag bara glömma, var helt utslagen!
 
Därför blev det tidigt i säng för att förhoppningsvis tillfrisknat tillräckligt för att orka ta mig till tentan idag. Tyvärr skedde inget mirakel och det fick bli att jag skippade den tyvärr... Somnade istället om och slutade med cirka 11 timmars sömn. tror febern är på väg bort men förkylningen blir bara värre och värre...suck, jag som fyller år i helgen och allt...weell, nu blir det att kurera mig i 2 dagar och hoppas på det bästa. Tror jag ska dra igång en serie snart!
 
Nu vet ni i alla fall varför jag varit lite frånvarande,
 
Hörs kanske sen, annars en annan dag!
 
Kram


Flytt, plugg, tenta

2013



Ja, därav den dåliga uppdateringen. Det började i måndags med tenta som gick helt okej faktiskt, hämtade också ut min kuggade tenta och det visade sig att frågorna var EXAKT samma som den jag precis skrivit, en aning surt med tanke på att om jag hade hunnit hämta ut tentan tidigare hade jag kunnat göra ännu bättre ifrån mig. Men det kan jag inte göra något åt nu så bara att hoppas på det bästa!

I tisdags blev det en mini-tripp till Göteborg med shopping, fika och på vägen hem avslutades dagen med ett besök på Gekås i Ullared. Alltid bra att fylla på förrådet med schampo och sånt.

Och slutligen i onsdags var det dags att lämna hem-hemma och flytta tillbaka till Lund för terminen. Till en början kändes det konstigt att vara helt själv igen men nu när jag pluggar till nästa tenta är det ganska skönt faktiskt!

Igår och idag är det plugg som gäller igen, jobb hela helgen vilket innebär att jag inte kommer hinna plugga då så det får bli extra mycket idag!

Nu ska jag dra igång, kanske kikar in lite senare om jag hannar framför datorn,

Kram



Happ...

2013



Uppgivenhet, dumma tenta



Dagens

2013





Idag

2013



Kors i taket! Ring aftontidningarna! jag har övergett mjukiskläderna och pyjamasen idag och faktiskt tagit på mig ordentliga kläder!

Kände att jag behövde en paus från pluggandet så tog en liten tur för att få några ärenden gjorda. För en gångs skull är jag också väldigt nöjd med outfiten, kanske för att jag äntligen fick inviga mina fina vans på riktigt!

För att fira denna händelse bjuder jag även på outfiten här:

Eller inte...bilden vill tydligen inte laddas upp, den får komma i ett annat inlägg,

Kram så länge!



Promenad

2013



Pluggandet har äntligen börjat gå framåt, som tur är...
 
Som belöning för dagens slit tänkte jag ta en promenad med min grymma granne. Väldig lyx att ha en jämnårig bara några meter bort. På tal om lyx sitter jag i köket nu medans mamma lagar mat, för er som bor hemma förstår kanske inte riktigt hur jag menar, men för er som flyttat förstår nog precis.
Den där känslan av för det första slippa laga maten själv, och för det andra att bara vara, typ som att umgås utan att egentligen säga något, det är bara mysigt liksom...
 
Nej, nu börjar jag snart flumma iväg, börjar bli lagom seg i huvudet av allt plugg. Snart dags att stänga ner för idag. Hoppas också på att det blir andra delen ur Torka aldrig tårar ikväll!!
 
Kram


Små citroner gula

2013



Idag är en sån dag jag gör allt annat än det jag inte borde göra...sitta på We heart it och klicka runt på youtube bland annat...Och som ni kanske kan gissa er fram till så är det plugga jag borde göra istället. Menmen, jag har ändå kommit en bit på vägen med pluggandet och lite pauser måste man ha.
 
Var tänkt att jag kanske skulle träffa en kompis i dag men det blev uppskjutet så idag borde jag verkligen få massa plugg gjort för att kunna träffa henne.
 
När jag satt inne på youtube hittade jag en trailer för ännu en film jag verkligen hade velat se, Små citroner gula. Läse boken under semestern men glömde bort filmen. Försökte se om den går på bio fortfarande men tyvärr inte, så det blir att vänta tills den kommer och går att hyra.
 
Nu måste jag ta tag i tentapluggandet, längtar tills det blir lite roligare saker att skriva om i bloggen,
 


Allsång

2013



På tal om höst och allt sånt så var det ju sista Allsång på skansen igår. När jag var liten minns jag hur mycket jag verkligen AVSKYDDE detta program som mamma och pappa tvunget skulle se varenda tisdag...Nu däremot har det snarare börjat bli tvärtom, det är jag som tjatar om att jag vill hinna hem till Allsång osv. Kanske ett tecken på att jag börjar bli gammal? Haha...
 
Tror det var förra veckan som Jonas Gardell var där och skojade och sjöng. Det var det som fick mig att vilja läsa Torka aldrig tårar och igårkväll blev det även avsnitt ett ur serien, man kan väl säga att jag har snöat in en aning på detta I vilket fall som helst är det en väldigt sevärd serie, att det verkligen gått till så är bara helt sjukt...
 
Oj, nu kom jag in på lite sidospår när jag bara skulle berätta att Måns tydligen ska sluta som programledare vilket är synd, han har verkligen fått liv i programmet. Hade gärna åkt upp och sett det denna sommaren men så blev inte fallet och ny ska de tydligen ha en ny programledare....aja, får bli en annan gång.
 
Nu ska jag fortsätta med pluggpausen som blev till städande på rummet, hmm...
 
Hörs sen!
 
 


Höst?

2013



Det är full storm ute ochän så länge är det grått på himlen, dock ser solen ut att tränga igenom när som. Även fast jag fortfarande har sommarlov i 2,5 veckor till så kunde jag inte låta bli att få den höstkänslan i kroppen när jag vaknade i morse. Den känslan som gör att man vill ge sig ut på en riktig shoppingtur och köpa en massa nya höstkläder och skor eller bara gosa ner sig framför en riktig feelgood-film.
 
Shoppinturen kan jag ju dock glömma. Pengarna på kontot är väääääldigt slut och jag har fortfarande tentapluggandet...Dock tänkte jag leta fram en bra film istället som paus-belöning till mig själv, en riktig kärleksfilm är jag sugen på!
 
Nej, nu ska jag ta lite att äta innan jag börjar dagen,
 
kram


Tisdagskväll

2013



Min kväll ska spenderas framför böckerna. Har ännu inte blivit klar med dagens mål så det är bara att fortsätta tills det är klart!

Förhoppningsvis är jag klar till allsång på Skansen, tänkte sätta mig med Gardells bok och en kopp te. Om det är något som är sommar så är det just allsång, speciellt när man sitter i uterummet med en filt om benen och en kopp te, MYS!

Vad är sommar för er?

Kram



Besökare

2013



Att se att antalet besökare går upp desto mer man bloggar är verkligen jättekul! Absolut inte för att jag planerar att bli någon mästerbloggare, men lite läsare är aldrig fel!

Idag fortsätter tyvärr mitt tentapluggande...har bara 4 dagar kvar att plugga på, sen jobbar jag hela helgen och på måndag är det tenta. STRESSIGT! Samtidigt ska jag också försöka packa ner alla mina saker för att flytta tillbaka till Lund, mycket på en gång!

Aja, tänkte bara säga god morgon och ha en trevlig dag innan jag tar tag i allt!

Hörs sen!

Denna frukost hade man ju inte sagt nej till...



Effektiv

2013



Ja, effektiv kan man minst sagt säga att jag har varit idag. Åkte hemifrån redan vid halv 8 imorse för att hinna till Lund och tömma de sista sakerna innan besiktningen av det gamla rummet! Besiktningen gick bra och det gamla rummet är ett minne blott, ska dock bli spännande att se vem som flyttar in där efter mig!

När det var avklarat fick jag spurta ner till vaccinationscentralen för att ta en sista hepatit-spruta (något alla sjuksköterskor gör). Snabbt och smidigt gick den över sen bar det hemåt igen. Fastnade på biblioteket och hittade Jonas Gardells serie Torka aldrig tårar, har sett serien flera gånger och tänkte nu läsa böckerna. Brukar faktiskt vara så att böckerna är bättre men vi får se!

Slutligen var det dags för frisören och hejdå till hemska utväxten! Jag är äntligen blond igen och håret fick en uppfräschning, skönt att bli så nöjd när man provar en ny frisör!

Nu har jag landat i soffan med första boken, KAN INTE SLUTA LÄSA!

Hoppas ni haft en bra dag!

Underbara boken och finfina håret!



DIY

2013



Bättre sent än aldrig brukar man ju säga coh här kommer äntligen tipset jag lovade er!
 
Jag hittade det ultimata tipset på en grymt bra blogg. På detta sätt får du verkligen chansen att visa upp dina favoritsmycken! Resultatet blir såhär:
 
 
Vad som behövs:
- Någon sorts ståltråd
- Penna eller något att vira ståltråden runt
- Hammare
- Häfstift
- Tavelram
 
Hur?
Med hjälp av pennan gör man små öglor med ståltråden genom att vira den runt pennan. Ta sedan ramen och plocka bort allt så att du endast har kvar själva ramen. Med hjälp av häftstiften fäster du ståltråden på baksidan genom att göra ytterligare ett hål.
 
 
Sedan är det klart! Och det bästa är att du kan själv välja hur många hål med mera som du vill ha! BUSENKELT!
 
Bilder och ide från: violetdetails
 
 
 
 


Bio

2013



Okej, sommaren kanske inte är den ultimata årstiden för att gå på bio egentligen...men det betyder ju inte att man verkligen inte kan göra det! Jag är grymt sugen på att se 'Känn ingen sorg'. Den verkar vara en riktig feelgoodfilm som utspelar sig i ett somrigt Sverige, kan knappast bli bättre liksom...
 
Dock tycker jag att det känns meningslöst att gå på bio själv så innan jag får se den måste jag hitta någon att se den med, vilket inte är det lättaste. Min kära syster verkar inte vara lika sugen som jag på att sen den tyvärr. Men men, jag hittar väl någon så småningom. I värsta fall får jag se till att se den när den kommer ut på DVD eller något!
 
För er som inte hört talas om den, kolla trailern nedan!
 


Söndag

2013



Söndag för de flesta innebär en lugn dag med familjen, för mig innebär det 7 timmars jobb mellan 15-22, kanske ingen dröm-söndag men det får gå. Sen är jag i alla fall ledig i 5 dagar!

Det dåliga humöret från igår är på väg bort, kanske för det jobbiga passet på jobb är klart, eller kanske för att jag är piggare, who knows!?!

I vilket fall som så ska jag försöka få lite gjort innan jag beger mig mot jobb, bland annat plocka ihop saker som ska in till nya korridorrummet och måla naglarna,

Ha en fin dag,

Right now, samlar kraft för att gå upp



Bitter

2013



Ja, det beskriver mig väl ganska bra idag....är på allmänt dåligt humör, har sovit urkasst och vill egentligen bara gräva ner mig under jorden. Dock måste jag sitta på jobb i 9 timmar och se glad ut istället, jippi...12-21, jättekul...
 
Inte nog med det, jag måste sitta en hel timme sedan för att vänta på bussen som i sin tur tar en timme hem (massa byten).
 
Så nej, idag är inte min dag, hörs när jag är på bättre humör.


Goodmorning sunshine!

2013



Och så var det fina vädret tillbaka igen och min motivation till at plugga som bortblåst...
 
Stranden känns betydligt mer lockande än skolböckerna, men what to do? måste man så måste man. Förhoppningsvis sätter jag tentan denna gången så att jag slipper göra den fler gånger. Då kommer det ju vara värt alla missade solchanser!
 
Annars idag händer inte så mycket mer, insåg precis att det är fredag vilket innebär helg för det flesta, för min del innebär det dock att jag har 2 långa jobbdagar framför mig. Båda dagarna denna helg råkar också vara att jag jobbar till sent på kvällarna så det lär inte bli mycket helg för min del tyvärr...lite tråkigt
 
Ska försöka hålla lika bra uppdatering som igår med lite roliga kollage osv. hittade lite roliga DIY-tips på internet så tänkte också dela med mig av ett sådant, jag själv älskar att pyssla och hålla på!
 
Hörs sen, xoxo


Syskonmys

2013



Precis som jag tidigare berättade har min dag bestått av tentaplugg...jättekul verkligen!
 
Nu ikväll har det dock varit betydligt mysigare, jag och syster har haft myskväll. Först med Carrie diaries på tv och snart ska vi dra igång portkod 1321, PERFEKT KVÄLL!
 
Hoppas ni haft en bra dag!
 
 


How to...

2013



Eftersom att jag äntligen blivit ägare till ett par vans passar inget bättre än att visa hur jag tänkt matcha dessa! För tillfället är jag väldigt mycket inne på att blanda vans med något sötare, men mest troligt lär jag väl tralla runt i något liknande detta i höst!
 
 
Jeans och linne: Ginatricot, Ring: JFR.se, Väska: Lindex, Skor: VANS


Oinspirerande

2013



Eftersom att det inte händer så mycket mer i mitt liv för tillfället än att jag tentapluggar och jobbar tänkte jag att istället för att tråka ut er med vad som hänt under min dag, vilket är samma som dagen innan så slår jag ihop lite kollage som jag bjuder på istället. Betydligt mer inspirerande och säkert roligare att titta på!
 
Tjuvstartade redan i morse med min önskelista, nästa blir ett klädinspirerat!


Wishlist

2013



Efter lite knepande och knåpande har jag lyckats få ihop ett kollage med min önskelista. Blev en dyr lista denna gång men dock inte så många saker!
 
1. IKEA // 2. Skeppshult // 3. Fjällräven // 4. H&M // 5. Canon // 6. IKEA // 7. GANT
 


Pluggdag

2013



Hej på er!

Gårdagen i Danmark var väldigt mysig även om jag inte är ett stort fan av karuseller, det var mysigt att bara gå runt och titta. Några få karuseller åkte jag såklart men långt ifrån de värsta haha!

Idag måste jag komma igång med att plugga inför min tenta om typ 1,5 vecka, håller tummarna för regn men för tillfället verkar solen inte vilja samma, den kommer fram mer och mer tyvärr. Får väl bli lite pluggpauser ute i solen senare kanske.

Ska också försöka knåpa ihop ett kollage med lite saker från min önskelista, fyller år om ett tag (24 dagar för att vara exakt)

Hörs sen!

Lite bilder från i lördags

Nause



Grannlandet

2013



God morgon!

Tidig morgon för min del idag eftersom det idag bär av mot vårt kära grannland Danmark. Resten av familjen är sugna på att åka till Tivoli så det ser ut som att det är vad som står på schemat idag, jag är inget direkt fan av karuseller men det blir säkert bra ändå!

Igårkväll blev det en mysig kväll på stranden med massa snack och en del volleyboll innan det blev för fuktigt och kallt och dags att bege sig hemåt.

Nu måste jag se till att bli klar innan bilen rullar,

Hörs kanske sen! <3



Sommar...

2013



 
 
Här är det ju livat inne, eller inte haha...men är det sommar så är det. Tror att jag idag för första gången på över 2-3 veckor öppnade datorn. Visserligen har jag ju både mobil med internet och iPad men det är ju inte riktigt samma sak!
 
Menmen, det får bli som det bli nu under sommaren, jag gör ändå inte mycket mer än att jobba. Trist men sant. Nu är jag dock ledig lite mer så ikväll blir det förhoppningsvis en tur ner till stranden med vänner för grill och volleyboll. Innan dess borde jag dock ta tag i tentapluggandet...men jag har varken någon lust eller ork så vi får se hur det går med det.
 
För övrigt är mitt nya rum i Lund i princip klart, väggarna är målade och de nya möblerna är uppsatta, nu saknas bara lite tavlor och hyllor på väggarna samt kuddar och annat som gör det mysigt, längtar sååååå tills det är dags att flytta till Lund igen. Lär väl bli om 2-3 veckor :). Annars har det nog inte hänt så mycket, tror inte ens att jag har varit på stranden.
 
Eller JO! nu kom jag på BÄSTA saken som hänt sen jag skrev. Jag och min syster var på Big Slap i helgen vilket är en housefestival som startade i år i Malmö. Vädret var på topp och artisterna var verkligen TOPP! Sebastian Ingrosso, Afrojack, Nicky Romero, Adrian Lux, Rebecca & Fíona, Nause. HELT FANTASTISKT! Hade extremt ont i fötterna igår och var extremt seg i skallen på jobb.
 
Nu får jag nog sluta babbla, bjuder på lite samlade bilder från Instagram innan jag säger hejdå!
 
Grym utsikt på powerwalk
Flytt
Älskade, älskade skor
Big Slap (Video, vill ni se kolla in de på lindvall_frida på Instagram), Ingrosso
Ännu en video från Instagram på Big Slap, Afrojack
Morgonens frukost i solen