Bättre lycka idag!

2015



nä, jag kan inte direkt påstå att jag hade turen med mig igår. Lyckades under natten dra på mig en extreem nackspärr vilket gjorde att jag vaknade varje gång jag vände på mig, detta fortsatte under dagen och jag hade verkligen skiiiiiitont av minsta lilla rörelse. Som om det inte var nog där så oste regnet ner på vägen till skolan och med min tur knäcktes mitt paraply såklart på vägen dit. Det resulterade i en sönderblåst och kall Frida. Lyckades åtminstone vara med på uppropet inför vår uppsatskurs innan jag traskade hemåt och satte mig i min fåtölj uppstöttad av ett gäng kuddar. En bra bok och en tupplur senare vaknade jag på liiite bättre humör och lyckades trots allt få en del gjort, storhandling och stortvätt. Inte det mest optimala med nacken men jag kämpade på. Som grädden på moset på denna dag lyckades jag även missfärga mina favorittrosor, tack för den!
 
MEN, nog om oturen, idag är en ny dag och även sista föreläsningen för terminen innan uppsatsskrivandet drar igång på riktigt. Min uppsatspartner ska hem till familjen över påsk vilket innebär att även jag får 7 dagars ledighet, VÄLBEHÖVLIGT kan jag säga! Passande nog fick jag även hem ett stort paket från Adlibris med böcker jag beställt på rean så nu har jag att göra under ledigheten. Nackspärren är också på väg bort vilket känns skönt.
 
Innan jag fastnar med en av böckerna och Johanna kommer hit för lunch ska jag passa på att sortera lite av tvätten och ta en svängom med dammsugaren, the glamorous life of att bo själv!
 
Alltid väldigt fokuserad på snapchat ehm... Föreläsningarna menar jag!




Grannland och matfrossa

2015



Nästan nyligen hemkommen och precis nerkrupen i sängen med en bok jag snart ska gräva ner mig i. Helgen har varit intensiv men sjukt mysig.
 
Helgen började för min del i fredags vid 10-snåret då jag trampade ut från tentasalen. Tentan gick sådär men vad gör det när helgen var kommen. Trampade ner till stan för att göra några sista ärenden inför helgen och stundande ÖVERRASKNINGSFEST! En bra kompis från huset fyllde nämligen 25 i fredags så jag och Sebbe styrde upp en överraskning som bestod av hamburgare med alla tillbehör man kan tänka sig, kladdkaka till efterrätt och 25 vänner som överraskade. En toppenkväll med andra ord!
 
I lördags hoppade jag på ett öresundståg för att möta upp familjen i vårt grannland Danmark, närmre bestämt Köpenhamn. Väl på tåget fick jag mail om att min tenta i läkemedelsberäkning var godkänd (sista läkemedelsberäkningen!!!!!) vilket lyfte mitt redan underbara humör ytterligare! En mysig eftermiddag och lite firande för pappa som idag fyller 51. 

För att fira ytterligare blev det idag kakor och tårta tillsammans med mormor, morfar och farmor, sockerchock är bara förnamnet. Och ändå slutar det inte där, när gästerna hade begett sig hemåt igen bar familjen sig iväg igen. Denna gång styrde vi bilen mot middag på Vapiano och jag lyckades klämma ner en pasta med egentillverkad pesto och pinjenötter, UNDERBAR!
 
Så nu alltså, proppmätt och slutkörd, den där förlorade timmens sömn tänkte jag försöka ta igen efter några sidor i boken, men innan dess, helgens bilder!

Antagligen det bästa mailet på LÄNGE!

Ett urval av alla kakor jag frossat i!

Och en social syster på Vapiano på det!

Nu väntar dejt med boken och imorgon börjar uppsatsskrivandet, kandidatarbetet kör igång!




 
 


Klubbar

2015



i dubbel bemärkelse till och med. Hittade en zoo-klubba bland mina pennor som får agera pluggmotivation samtidigt som jag skäms-lyssnar och dansar med till Eric Saade..
 
Ytterligare ett seminarie är åtminstone avklarat i skolan och nu försöker jag tagga om. precis som igår blir det maxat plugg resten av dagen. Just nu känner jag varken ångest eller något inför tentan. Den kommer antagligen vara svårare än jag från en början trodde men jag orkar inte riktigt bry mig, jag satsar på att göra mitt bästa.
 
Precis som igår tänkte jag försöka unna mig ett gympass, komma bort och sortera allt det man lärt sig under dagen typ! Dock för jag se om tiden räcker till, imorgon tänkte jag ta kvällen ledig och gå på spex på huset, eventuellt unna mig några drinkar också. Och på torsdag är det dags för spex med familjen, denna gång i AF-borgen.
 
 
 
 


"Hell week"

2015



Som en klasskompis så fint beskrev kommande vecka på....ett rent helvete om man får säga så, vilket man får! på fredag gäller det, sista ordinarie tenta om man bortser från sluttentan i januari. Skrämmande när man tänker på det så. Nåja, jag har insett att jag varit lite för optimistisk inför tentan och att "det löser sig" inte riktigt passar in i sammanhanget. Men vad finns det att göra, plugga på som att det inte finns någon morgondag och hoppas på det bästa, om inte annat får jag väl bara skriva om den lite längre framåt, men det hade varit skönt att bara kunna räcka fingret åt salstentor och glida igenom resten.
 
Hur som helst. Helgen bjöd på 20-årsfirande av Johanna med presenter, alldeles för mycket mat och för lite plugg. Men det är väl så det ska vara när man är hemma och hälsar på! Min present till henne verkade åtminstone ha gått hem och jag är själv sugen på liknande. Fortfarande lite trött från helgen känner jag mig dock, blev sent i lördags och igår kom jag inte i säng förrän lååååångt senare än vad jag hade planerat. Också en biverkning av studentlivet antar jag.
 
Idag fortsätter jag nötande av akutsjukvård fram tills jag och Gabbsan ska gå och träna, min rumpa och ben ska nog få sig en ordentlig omgång Förhoppningsvis sammanstrålar vi även hos mig för gemensamt kvällsplugg!
 
Pigg morgonselfie från i lördags 

Passade på att låna selfie-pinnen, äääälskar klänningen!

Dagens sällskap, invigning av nya muggar


 
 
 
 
 


Välförtjänt ledighet

2015



En riktigt tuff vecka går mot sitt slut och jag har idag genomfört ännu en aexamination, klarat vet jag inte än dock! Har tidigare fått höra att den var väldigt svår, dels för att man egentligen hade behövr mycket mer tid och även för att det var väldigt höga krav på ens presentation. Tanken var i alla fall att vi fick ett patientfall för ett tag sedan att arbeta med och sedan skulle vi upprätta en plan för fortsatt vård. Måste faktiskt säga att det gick över förväntan och nu väntar jag på resultatet som kommer nästa onsdag.
 
Idag har jag även begett mig hemåt för att fira Johannas födelsedag som inträffar imorgon. Sk bli skönt att komma från studentlivet för en helg, inte festa utan bara njuta av släkt och familj och god mat. Tyvärr blir det ju en del tentaplugg också med tanke på den stora stundande tentan nästa vecka, sista tentan på min utbildning!

Men som sagt, lite njutning ska jag nog också hinna med!

Istället för att jag ska slippa babbla på om veckan ger jag istället veckan i bilder - TADAAAA!

Förälskade mig i mitt nya påslakan, kap på IKEA och nu kan jag, Norah och Gabbsan synka påslakan (ungefär som att synka mens), jag tjuvstartade dock!

Fick ett ryck och gjorde en vimpel, få ingredienser men ett himla bra resultat! Har man tur så delar jag med mig av hur man går tillväga!

Och det mest fantastiska, årets första uteglass (som jag här redan slurpat i mig), magnifikt!

Nu sätter jag på glasögonen och gräver ner mig i en nylånad bok!





 
 


Kaos utan kaos

2015



Ännu en vecka av tentaplugg inleds idag och trots att den stora tentan inte är förrän nästa fredag känner jag mig ändå sjukt stressad. Kan dels bero på en muntlig examination jag har på fredag som jag fasar inför. Denna vecka känns det också som att jag har SUUUUPERMYCKET att göra och mina listor känns milslånga, nästan så att raderna i min kalender inte riktigt räcker till och inte heler dygnets timmar. Men det finns väl inte mycket mer att göra än att bita tag i punkt 1 och jobba sig neråt. Jag har åtminstone redan hunnit med 2 av dagens måsten och ska strax bege mig neråt med veckans lass av tvätt.
 
Som tur är hade jag mysigaste helgen på länge och det känns redan tomt utan Johanna. Som tur är beger jag mig hemåt i helgen för att fira hennes 20-årsdag (Vad hände med lillasystern som precis började på gymnasiet?!?). Presenten är åtminstone numera löst och jag ser fram emot en helg med släkten, vila upp sig är aldrig fel.
 
Nåja, nu väntar tvättmaskinerna och skolböckerna på mig, Ikväll blir det förhoppningsvis träning med träningspartnern,
 
Later!
 
Gårdagens pannkaksfrukost






Syskonhelg

2015



Mamma och pappa är iväg för melodifestival-weekend i Stockholm så denna helg har jag mysigt sällskap i form av Johanna och man kan inte säga att vi hållt igen på aktiviteter!

I fredags började jag med att skriva min tenta i läkemedelsberäkning vilken kändes helt okej, jag tror jag klarar den så länge jag inte gjort något slarvfel(100 % rätt krävs för godkänt). När tentan var skriven röjde jag lite på rummet innan Johanna gjorde intåg, en runda nere i stan innan det vankades hemmagjord pizza och festligheter hela kvällen lång med temat St. Patricks day. Jag hade en toppenkväll och tror även att Johanna är beredd att hålla med.

Mindre kul var det kanske när hon var tvungen att stiga upp kl 06 för att jobba igår, men hon tog sig igenom det och vi firade lördag på IKEA och köttbullar, fint så! Kvällen fortsatte med middag framför Melodifestivalen innan vi kraschade i säng.

Idag vankas pannkaksbrunch, en tur till gymmet och bara uppladdning inför kommande vecka och ytterligare tentaplugg. 

Köttbullarna man aldrig tröttnar på

Redo för party




Sprängande solsken

2015



Solen ser verkligen ut att göra allt för att pressa sig igenom persiennerna, och klockan är bara 06.55, vem är jag ens?

Jo, den som om några minuter ska hoppa ur sängen, släppa in solen förbi persiennerna, hoppa i kläderna och bege mig till gymmet med Gabbsan. Morgonträning när den är som bäst, SOM jag saknat våra turer till gymmet!! 

Resterande tid av dagen blir det sista tentaplugg och kanske en promenad, detta vädret går inte att ignorera,


/ MVH tjejen med vårkänslor 




Fikafavorit

2015



Precis sagt godnatt till Gabbsan, Norah och Fredrik som varit uppe för en sen kvällsfika bestående av te och chokladbollar, mina fina vänner!

Tidigare idag har jag hängt med näsan djupt nere i läkemedelsboken med undantag för en timme då jag unnade mig en promenad ner till stan för att få lite sol i mitt bleka ansikte. Med massa D-vitamin rikare traskade jag sen hem igen och fortsatte med plugget. Det är skönt att jag bara har en dags pluggande kvar innan tentan, känner mig väldigt redo att skriva den och hade jag fått välja hade jag redan skrivit den imorgon!

Tyvärr går det inte så istället har jag planerat in en morgontur till gymmet med Gabbsan innan jag kör en repetition med pluggandet och sedan satsar jag på att vila mig i form. Har även ett möte med balkommitten imorgon vilket jag ser fram emot!

En stund framför tvn väntar nu innan det ännu en gång är dags att sova!

Äntligen är min nya vårjacka invigd, som jag älskar den!

Jag må sitta inomhus större delen av tiden när solen lyser, men denna utsikt gör det lite lättare!






Drömmar om IKEA

2015



Har hamnat i en fas då jag för tillfället tycker att heminredning och liknande är roligare än kläder...Kanske för att butikerna inte riktigt kommit igång med vårkläder?
 
Har suttit och drömt mig bort ett bra tag nu inne på IKEAs hemsida om allt jag vill ha...Kopparna nedan är ju helt FANTASTISKA! definitivt något jag måste ha!
 
Tallrikarna var inte så pjåkiga de heller...
 
 
Åter till plugget med tenta och helgen i sikte!
 


Pluggmani och knäböj

2015



Nyduschad och nästan precis hemkommen efter ett grymt pass på gymmet med min träningspartner. Det var ett tag sedan vi körde ett pass tillsammans så gött att komma igång igen. Extra skönt är det när man sitter och pluggar till tenta hela dagarna.
 
För övrigt så verkar det faktiskt som att våren äntligen börjar komma till Lund, solen har skinit senaste dagarna och temperaturen har varit ganska så behaglig. Synd bara att jag inte riktigt har tid att njuta av solen för tillfället. Men det kommer väl dagar jag kan ta tillvara på vädret så småningom, om så lite som 2,5 vecka har jag trots allt om allt går som planerat skrivit min sista tenta inom utbildningen!
 
Det jag lite lever på nu under tentaplugget är festligheterna som äger rum på fredag. Johanna kommer till Lund för att fira sin första och godkända tenta på ekonomiprogrammet (överstolt syster) och även skrivit sin andra tenta på fredag och sedan fortsätter helgen förhoppningsvis i bra takt. På lördag hoppas jag på IKEA och på söndag kanske ett träningspass. 
 
Hann njuta lite av våren under en promenad med Norah för någon dag sen!

Nu ska jag krama om mina slutkörda ben och strax krypa ner i sängen!
 
 


Varmaste dagen?

2015



Relativt utvilad och redo att ta tag i dagen! Idag står plugg, plugg och plugg på schemat. Har ett patientfall tills imorgon och en tenta på fredag så ingen tid till att ta det lugnt.

Blev extra motiverad till att plugga när jag precis surfade in på Aftonbladets hemsida som skrev att idag har potential att bli årets varmaste dag... Tack för den...

Får väl öppna balkongdörren och andas in våren mellan räknetalen.

Först ska jag dock börja med att unna mig en lång dusch och långfrukost, det är ju trots allt söndag! 


Lördagshäng

2015



Jag borde sitta med näsan i läkemedelsboken men istället hänger jag hos Gabbsan, ser på när hon rensar garderober och har det sådär lördagsmysigt. Vaknade klockan 10 idag (?!) och blev chockad över mig själv innan jag traskade ut för frukost i korridoren, möttes av ett gäng mysiga korridorare så det blev minst sagt en riktig långfrukost, SKÖNT!
 
Igår blev det pluggmaraton hela dagen med Gabbsan innan vi begav oss ner för en traditionsenlig tur till stan, lite småärenden och jag lycjades hitta ett nytt cykellås. Har för ungefär 3e eller 4e gången lyckats knäcka nyckeln i låset så nu var det dags att uppgradera sig - kodlås! På kvällen fick jag hoppa in och hjälpa till lite på nationen innan vi dansade loss till Schlagerkväll. Relativt lugn kväll för min del då denna dag är tänkt att ägnas åt tentaplugg.
 
Ikväll tänkte jag dock unna mig chips, läsk och melodifestival. Ser fram emot en lugn kväll utan att behöva göra något, bara ligga i skönaste mjukisbyxorna och favorittröjan, UNDERBART!
 
Men först, ta tag i pluggandet!


07.31

2015



Var igår när jag stupade i säng väldigt nöjd med min stundande sovmorgon idag och såg väldigt fram emot att då sova ut... Men att döma av att klockan precis slagit strax efter 7 gick det ju inte allt för bra med sovmorgonen...

Jag lyckades åtminstone rycka upp mig lite igår, tog ett pass till gymmet och skaffade mig lite endorfiner i kroppen och kände hur humöret steg. Väl hemma blev det en god smoothie och sedan även en stunds kvällsplugg (tänka sig). Inte riktigt den mängd plugg jag hade hoppats på att få gjort men alltid en start!

Idag vankas det grupparbete en stund i skolan. Förhoppningsvis blir vi klara lagom till lunch så jag får hela eftermiddagen till att plugga. Då tvättkorgen också svämmar över har jag  äntligen tagit tjuren vid hornen och bokat tvättid även fast det antagligen är det tråkigaste som finns...

Men först ska jag unna mig en lååång frukost!

Gårdagens smoothie- mango, hallon, banan, vaniljyoughurt och havregryn för lite extra mättnad. Har jag förresten sagt att jag älskar min smoothiemaskin? En mixer där smoothien hamnar direkt i muggen som man sätter lock på och dricker direkt ur!






Dra täcket över huvudet

2015



Idag är en mindre bra dag och jag känner mig på allmänt dåligt humör, inte sugen på att göra något, inte träna, inte plugga, INGENTING! Helst av allt hade jag velat snabbspola så att dagen är över eller spola tillbaka tiden så att jag redan i morse stannat hemma från skolan. Det närmsta jag kan komma detta är väl dock att dra täcket över huvudet och vänta på bättre tider.
 
Bestämde mig i alla fall för att strunta i sista föreläsningen och göra lite ärenden på stan, lämna tillbaka en bok och handla sakerna som min ICA saknade sist jag var där och det var väl någonstans här det gick åt skogen och humöret sjönk i botten. Att jag hamnade mitt i en hagelstorm och svettades som en gris inne på ICA spädde på det dåliga humöret och jag traskade hem lagom bitter. Till råga på allt så har jag även råkat äta upp mina favoritgodisar... snusklubbor fast i karamellformat! Eller råkat och råkat...jag tänkte inte på att de började sina...
 
Nu borde jag verkligen ta tag i pluggandet men mitt taskiga humör säger titta på tv, återstår väl att se vem som vinner och hur bra min självdisciplin är...
 
UPP TILL BEVIS!


U-N-D-E-R-S-K-Ö-T-E-R-S-K-A

2015



ÄÄÄÄNTLIGEN är allt klart och i sommar kommer jag jobba som undersköterska på en kirurgiavdelning i Malmö. Behöver jag ens säga att jag är ÖVERLYCKLIG över detta?!
 
Jag älskar verkligen min utbildning till sjuksköterska och vill i framtiden gärna arbeta på hjärtcentrum för barn alternativt som barnmorska och då är detta ett steg åt rätt håll. Att jag sedan kommer få betalt för att göra det jag älskar under hela sommaren är ju också ännu bättre! 
 
Ica har varit ett bra jobb, och det är skönt att jag kan fortsätta med det fram till sommaren, men det ska bli heeeelt fantastiskt att få jobba på sjukhuset, JAG ÄR SÅ LYCKLIG!
 
Undersköterska Frida alltså, från och med i juni anställd inom region skåne, YES!
 
/ Oövervinnerliga Frida


Ny vecka, nya tag

2015



Förra veckan var minst sagt kaotiskt med få stunder då jag kunde andas ut. Det var presentationer i skolan, en kyl som ekade tom, massa annat som skulle fixas och slutligen jobb hela helgen. Dock unnade jag mig lite shopping inför kommande vår. Ska försöka knäppa några bilder på det!
 
Kan inte direkt säga att jag känner mig redo för en ny vecka men det är väl bara att tuta och köra ändå. Som tur är börjar skoldagen inte förrän i eftermiddag med en föreläsning innan jag kan bege mig hemåt igen vilket är skönt.
Denna vecka är det också en del som ska hinnas med men förhoppningsvis blir den lite lugnare än förra. Dock börjar det närma sig tenta nästa vecka vilket bara det ger lite ångestkänslor. Men för övrigt i skolsynpunkt hoppas jag veckan flyter på, ett patientfall ska skrivas till på fredag och några föreläsningar att gå på men annars inte så mycket mer tror jag.
 
Rummet ser däremot ut som kaos och tvättkorgen svämmar över så det borde jag försöka hinna med de närmsta dagarna... och så var det ju träningen också. Har inte tränat på en vecka nu så det är egentligen hög tid...MEN HUR HINNER JAG?!
 
Aja, ska sluta beklaga mig och ta tag i mina måsten för dagen, att kunna klona sig hade dock känts som ett bra alternativ för tillfället.... Nummer ett är att ta sig förbi telefonkön hos nordea, hittils är kötiden uppe i 18 minuter...
 
Ja men ungefär såhär...