Favoriten

2013Senaste favoriten som går på replay på min spotify!
 


Semester

2013Ja, då var semestern över för denna gång och imorgon börjar allvaret igen med jobb på schemat i några veckor framöver.
 
Har haft 2 väldigt sköna och välförtjänta veckor om ni frågar mig med sol, bad, MASSA mat. Perfekt om man ska sammanfatta det lite kort!
 
Har varit ute på 2 jättefina och mysiga öar vid namn Naxos och Amorgos. Jag som avskyr båtar var väl inte så jätteglad över att få börja semestern med en 8 timmars båttur och sedan avsluta den med en 5 timmars båttur men jag överlevde (uppenbarligen).
 
Men som sagt, nu är jag tillbaka och med ett normalt internet och dator dessutom så lite mer uppdateringar ska jag väl kunna slänga in, tills dess lite instagrambilder som jag lyckades ladda upp under semestern, kvaliteten är ju inte den bästa men håll till godo tills de riktiga bilderna kommer upp!
 
Fina Amorgos
Solbränd och fin
 
 
 


Slutspurten

2013Sista tentan skrivs imorgon och just nu sitter jag och försöker plugga in det sista. Vet väl inte riktigt hur mycket som egentligen fastnar kvällen innan, men lite kan man ju alltid hoppas på!

Eftersom jag får sommarlov ska det på kvällen firas med fest och på lördag bär det hemåt, ska bli underbart att få komma hem och umgås med familjen utan några som helst krav på att behöva plugga, nu är det snart slut! Inget plugg på 2 månader!

Nu ska jag läsa igenom det en gång innan jag belönar mig med film,Kladdiga muffins med fluff

2013Nu, äntligen kommer receptet jag lovat. Har suttit och pluggat sen runt 8 så nu förtjänar jag en första paus!
 
Jag utgick från detta receptet med fixade oxh trixade lite, till exempel så tog jag lite mindre socker och aningen mer kakao.
 
Ingredienser
2 ägg
3 dl socker
125 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
ca 4 msk kakao
1 nypa salt
Mini-marshmallows

Rör samman ägg och socker. Smält smöret och ha i det. Blanda de torra ingredienserna och vänd i det i smeten. Blanda noga.

Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten mellan formarna. Strö över massa marsmallows. Värm ugnen till 175 °C och grädda i cirka 10 minuter. Dom ska fortfarande vara ganska kladdiga i mitten, det stelnar lite när de svalnat.

 

Så lätta och så goda, kombinationen, smälta/krispiga marshmallows och kladdig chokladmuffin, HIMMELSKT!

Nu ska jag återgå till skolböckerna, återkommer kanske senare!