Morgonstund har allt annat än guld i mun

2015



Skittrött tjej på tåget mot Malmö. Idag står jobb på agendan och precis som vanligt kunde jag inte se till att komma i säng i rimlig tid. 5 timmars sömn är snäppet för lite men jag ska nog lyckas ta mig igenom dagen.

Ikväll bär det hem till familjen. Har en balklänning som ska fixas så jag passar på att kombinera det med jobbhelgen. Hoppas på en god middag ikväll också!

Nu ska jag försöka vakna till liv innan jag är framme vid jobb, toodels!




Att utnyttja dagen

2015



Ja om det är något jag har gjort bra idag så är det helt klart att ta vara på dagen. 

Tog en lite lagom sovmorgon och studsade upp ur sängen när jag insåg att solen sken. Förberedde en god frukost som jag passade på att inta på balkongen. Inte illa pinkat med utomhusfrukost i april! Satt och glassade och njöt ett tag innan jag tog tag i pluggandet ett tag. Innan jag begav mig mot skolan blev det även en snabb lunch på balkongen, söp i mig de sista solstrålarna på balkongen och traskade iväg med lätta steg.

Föreläsningen visade sig vara alldeles perfekt lagom lång för att jag nu i eftermiddags skulle hinna med ytterligare lite tid utomhus och tro det eller ej, andra gympasset för veckan.

Efter att ha smaskat i mig en apelsin som legat och blivit solmogen och duschat bort svetten i duschen vankas det en stund framför tvn. Imorgon ska vi träffa examinatorn för att få feedback på uppsatsen, håller tummarna för att vi har gjort rätt!

Om detta inte är att fånga dagen så vet jag inte vad som är det!






Morgonstund och solsken

2015



Det börjar närma sig slutet på april och äntligen börjar värmen smyga sig på. Helgen bjöd på pangväder och så även gårdagen.

I helgen bjöds det på solsken och festligheter på kvällarna. I söndags var det dock fullt upp med möten och plugg så den underbara varma dagen gick jag tyvärr miste om. Däremot igår blev det ett nytt tillfälle. Det var tänkt att jag och Amanda som jag skriver min uppsats med skulle sitta hela dagen och skriva, men efter en snabb omröstning kom båda fram till att vi istället skulle spendera dagen utomhus. Sagt och gjort, vi packade ihop våra saker och jag flyttade upp på taket på huset och satt där resten av eftermiddagen vilket var underbart!

Kvällen bjöd sedan på ytterligare ett möte och en tur till gymmet. Efter helgens alkoholintag tänkte jag att det var dags att göra sig av med lite energi och chipsen jag tryckt i mig. Superskönt och helt slut stupade jag i säng vid 22, somnade på nolltid!

Idag behöver jag inte bege mig till skolan förrän vid 13 så jag tänkte passa på att äta en mysig frukost på balkongen (när byggarbetarna tar paus) och sedan bocka av "att göra-listan". Förhoppningsvis blir det en stund i solen också.

Hur det ser ut när man gör ett försök till att strukturera upp sitt examensarbete.

Invigde selfiepinnen med en "groupie" på lördagens vinhäng.






Helgledigt

2015



Första delmålet av uppsatsen är uppnått och inskickat. Nu hoppas vi på att feedbacken är bra så att vi slipper börja om ännu en gång. Veckan har varit tung men den som väntar på något gott... Om det är detta som menas med att skriva kandidatuppsats så förstår jag helt klart varför det är så totalt utmattande!
 
Nu tar jag välförtjänt ledighet. Helgen inleds med en runda ner till stan för att fixa nödvändigheter inför helgen med Gabbsan. Känns som en evighet sen vi hängde så ska bli skönt att catcha upp lite! Hoppas på att hon vill följa med mig till Butteriks så jag kan hitta något roligt att ha på mig inför kvällens sittning och fest med tema Fiesta! Så småningom blir det även den traditionella fredagsölen med världens bästa gång.
 
OLÉ!


Smått kaotiskt

2015



Hooooly moooooooly vilket kaos det har varit senaste veckan. Efter påskhelg, ledighet samt min lite smått spontana tur till Göööteborg förra veckan hamnade jag och min partner till examensuppsatsen waaay back vilket resulterat i att jag suttit från morgon till kväll senaste veckan och plöjt igenom artiklar som vi eventuellt ska ha med i uppsatsen. Som grädden på moste jobbade jag även en dag i helgen vilket inte direkt gav mig mer tid. Lyckades ju tydligen också missa årets varmaste dag när jag satt där inne på jobb också...
 
Nu börjar vi dock se ljuset i tunneln hoppas jag och idag ska vi förhoppningsvis börja skriva så smått på uppsatsen, vet en som kommer vara lyckligast när helgen tågar in (JAG).
 
Nåväl, lite bilder kan jag bjussa på innan dagens tortyr drar igång!

Helt underbart vårväder var det i Göteborg, strosade runt där några timmar innan jag mötte upp pappa för att bege mig till ULLARED! Köpte på mig några vettiga saker (eltandborste) och några mindre vettiga (selfiestick). Kul var det!

Trots högar av artiklar att gå igenom unnade jag mig en promenad med ett gäng gosiga tjejkompisar


Vilket resulterade i två små minibuketter

Hanns även med en vinkväll på min matta i lördags, festligt värre!


Uppsatsen kallar, ge mig styrka!


 
 


Påskhelgen

2015



På väg tillbaka mot normala rutiner igen efter en mysig påskhelg som avrundades med underbart vårväder.

Helgen bjöd på massa god mat, lite godis och även ett jobbpass i söndags. Det kan ha varit det segaste passet någonsin, fint väder ute vilket resulterade i få kunder och 8 vääääldigt långa timmar.

Jag stod för tårtan på påskafton, maräng, lemon curd och blåbär!

Ett nytt spel uppfanns i familjen, samma princip som julklappsspelet men med påskägg istället, tips på bra underhållning!

Helgen avslutades igår med att Jag mötte upp Norah i Malmö för att sedan guida henne ner till Höllviken. En snabb lunch senare begav vi oss ner till stranden och en lång promenad. Lägligt nog kom vi tillbaka från promenaden lagom till fika igen innan det bar tillbaka till Lund. Kan utan tvekan säga att gårdagen lätt kvalar in på topplistan över bra dagar! Jag är så glad över mina vänner!

Fina Höllviken, längtar så till sommaren!








Idag har jag haft sista lugna dagen på ett bra tag så jag passade på att utnyttja den till max! Gymmet, tvättpass, plugg och mys med mina fina tjejer och vips så var dagen över. Nu sitter jag och tar det lugnt med en bok och laddar upp inför morgondagen, då vankas det utflykt!






Mat i stora lass

2015



Precis som alltid när jag beger mig hemåt till resten av familjen blir man överöst med mat, fika, godis, you name it! Det är lite som en konstant matkoma ungefär. Men inte för att jag klagar, jag är helnöjd!

Lämnade hemmet i torsdags för att ta en liten shoppingtur med Johanna på emporia innan vi mötte upp resten av familjen, lyckades få med mig en del kap hem som jag spanat på ett tag och såklart lite mer utöver det. 2 fikor hanns även med, först lunch och sedan en kaffe-fika på epsressohouse medan vi väntade in pappa. Kvällen bjöd på hemmagjorda hamburgare DIREKT FRÅN GRILLEN (vilken dröm) innan jag somnade som en stock. Har dragits med världens nackspärr hela veckan plus att onsdagen bjöd på fest, inte konstigt jag var sliten...

Fika 2/2



Igår sken solen och hela familjen var ledig tillsammans och vi bestämde oss för en liten roadtrip, sagt och gjort och vi hamnade i en butik ute på landet med väldigt mycket prylar och såklart fika! Bra dag som avslutades med en riktig lyxmiddag och soffhäng.

När man äntligen kan använda solbrillor

Idag jobbar Johanna och mamma så jag får väl se vad jag och papper hittar på tills de är klara, föesta steget blir att ta sig upp och äta frukost!