Kvällsjobb och måndagsdrömmar

2017Man kan väl säga att jag tjuvstartade veckans jobb lite igår med en söndagkväll på jobb, alternativt avslutade förra veckans... Eftersom jag var ledig fredag-lördag känns det dock mer som tjuvstart på denna veckan. Men nog om det.
 
Som sagt väntar ytterligare ett kvällspass idag innan några mornar. Har en sån där riktigt tung vecka framför mig med endast en dags ledighet och 6 dagars jobb. Det känns dock lite lättare att veta att detta lär bli sista 6-dagarsveckan på läääänge då jag från och med februari äntligen ska gå ner lite i tid på jobb. Till en början kändes det nästan pinsamt och jobbigt att erkänna för sig själv, och andra att jag, 24 år gammal som borde vara ung och pigg inte orkar jobba 100 % när så många andra gör det. Men efter att ha hört mig runt bland personalen och pratat med min chef var det tydligen ett rimligt beslut att inte jobba 100 % på en intensivvårdsavdelning, och ännu mindre när det är för pyttesmå barn och deras krisande föräldrar. Denna avdelning går inte att jämföra med en "vanlig" vårdavdelning har jag insett nu och ser fram emot mina 90 procentiga arbetsveckor vilket för mig innebär ett pass mindre varannan vecka, underbart! Hoppas på att min magkatarr som kommer på besök då och då ska dra sig undan!
 
Detta blir även sista veckan jag jobbar helg på 3 veckor vilket också det känns som en dröm. Helgerna har på något sätt klumpat ihop sig för mig vilket resulterade i att jag bara varit ledig 1 helg på 6 veckor... knasigt! Kort och gott kan man säga att jag jobbmässigt förhoppningsvis går mot lite lugnare tider.
 
Senaste tiden har jag också fått tillbaka suget efter att fortsätta plugga vidare till en specialistutbildning. Sen jag var liten har jag varit fullt inställd på att plugga vidare till barnmorska. När jag tog examen för snart 1 år sedan var jag dock inställd på att skaffa mig massa erfarenhet och jobba måååånga år innan dess, kanske till och med skaffa barn innan. Men nu har jag börjat tänka om och börjat kika runt på alternativen. Det visade sig dock ganska snabbt att barnmorskeprogrammet i Stockholm inte är det lättaste att komma in på då de här går på antal år man arbetat medan Lund går på högskolepoäng... Fick tänka om utterligare en gång och nu lutar det åt barnsjuksköterska. Jag har lyxen att genom jobbet få utbildningen betald vilket innebär att man pluggar på halvfart i 1,5 år i 10-veckorsintervaller och varvar detta med jobb på avdelningen. Detta var jag väldigt anti innan då jag inte var särskilt sugen på att "låsa" mig till en avdelning i 2,5 år totalt, men som S sa igår, jag måste ju jobba någonstans, så varför inte här. Jag tycker ju trots allt att mitt jobb är fantastiskt (kanske med undantag för när det går en hel dag utan att man hinner äta eller gå på toaletten...). Så ja, det ska bli spännande att se vart detta slutar, idag ska jag försöka få tag på chefen och luska fram lite mer vad det innebär med detta pluggande.
 
Dags att hoppa i kläder och packa matkassen, håller tumarna för en bra jobbkväll!


2 0 1 7

2017December flög förbi i raketfart, antagligen till följd av mängden jobbpass jag hade men vad skönt nu, nytt fräscht år!
 
Men innan jag går in på det nya året så en liten summering av sista veckan av 2016. Hade turen att belönas med 4 dagars ledighet över julen, vilket inom vården ses som högsta vinsten man kan få! Så fort sista passet innan jul var slut hoppade jag på flyget ner till Malmö och välkomnades av hela familjen på flygplatsen. Tänk att jag inte varit hem-hemma sen augusti, GALET! Det var en underbar känsla att landa i sängen med familjens trygga röster i bakgrunden. Julen blev precis som en jul ska vara, släkt, vila och mat i överflöd. Känns som att jag gick i konstant mat- och sockerkoma under dessa dagarna. Biljetten hem var bokad till den 25e, men då mitt arbetspass byttes från morgon till kväll dagen efter hade jag turen att hitta en biljett en dag senare istället. Stod i valet och kvalet med detta eftersom det trots allt ledde till att jag betalt en biljett i onödan, MEN som en skänk från ovan plingade det till på kvällen den 25e, mitt ursprungliga flyg var INSTÄLLT på grund av storm. Kan man ha mer tur? Kontentan blev alltså att istället räddades av ombokningen då detta flyg visade sig bli fullbokat väldigt snabbt efter inställda flygen. Tidigt i ottan landade jag åter i Stockholm den 26e och jobbet kallade. S gjorde mig sällskap en dag senare och mitt i allt lyckades vi klämma in dejtkväll, mat, drinkar och bio blev det. Välbehövligt då det var ett tag sedan vi umgicks bara vi.
 
Julafton firade vi hos mormor och morfar
 
Inte ett besök i Höllviken utan en promenad till stranden. Passande nog precis innan stormen slog till.
 
Mest välbehövliga kvällen på länge
 
Straffet för julledigheten blev att jag istället åkte på nyårshelgen, men det gjorde jag mer än gärna! Tidig morgon på jobb på självaste nyårsafton innan jag flög hem, svidade om och begav mig på nyårsmiddag med S. Skålade in tolvslaget med bubbel och nyårspuss med min favoritperson innan vi begav oss hem hand i hand. Valde promenad framför kollektivtrafiken vilket var en perfekt start på året, lagom kallt och fyrverkerier som lyste upp då och då. Kvällspasset dagen efter kändes det som att jag hade stenar fastkedjade runt fötterna, men precis som alltid tog jag mig igenom det med.
 
Denna vecka bjuds det som alltid på jobb, jobb och jobb men jag hade åtminstone turen att få semester godkänd på fredag vilket innebär 2 dagars ledighet i rad, det har jag inte blivit bortskämd med på senaste tiden. Dubbelt så bra med tanke på att även min kära sambo är ledig då.
 
Nu väntar snart ännu en kväll på jobbet, tur att vägen dit åtminstone känns lite mer behaglig till följd av all snö som kom igår i MÄNGDER! Och än har det inte slutat snöa. Det är ju SÅ MYSIGT!! 
 
Riktigt såhär mycket snö har vi väl inte nu, men nysighetsfaktorn är på samma nivå!