Drömmer

2014



Snart har 2014 passerat i en rasande takt. Det känns som att det var förra månaden jag satt i min korridor omgiven av bra vänner och väntade in det nya året med en god middag och inte nästan ett år sedan!?
 
Men det är väl som man säger, tiden går fort när man har roligt och det är väl en sak jag kan garantera att man har som student, SKITROLIGT! Visst finns det perioder av tentor man bara vill elda upp böckerna och ta en sista minutenbiljett till Tjottahejti, men det är då man tar ett djupt andetag och öppnar boken på nytt. Jag är verkligen glad för att jag inte gett upp de gånger jag varit nära att göra det och jag tänker inte ge upp nu heller med bara cirka ett år kvar. Och ja, jag har väl kanske börjat räkna ner lite smått. 1 termin kvar i skolan, 1 termins praktik, 3 salstentor sen är jag nästan helt redo för examen!
 
Sitter för tillfället omgiven av vetenskapliga artiklar, böcker, pennor och massa annat skit och försöker fokusera på hemtentan men inte utan att jag längtar tillbaka till min favoritstad jag hann upptäcka i år. Jag var redan innan jag åkte till New York säker på att jag skulle älska staden. Jag menar, vem älskar inte alla filmer och bilder man sett därifrån? Staden som aldrig sover, The big Apple, Manhattan, drömmarnas stad.
 
Det var ett par intensiva dagar vi hann med och jag åkte därifrån många tusen kronor fattigare men med känslan av att jag MÅSTE åka tillbaka. Kanske en längre tur över sommaren eller en snabbvisit på en vecka, vem vet? Men dit ska jag!
 
Här kommer lite bilder jag hittade när jag satt och tittade igenom albumet!
 
 
 
 
 


Vit jul?

2014



Dan före dopparedan och termometern visar +8 grader. Jag får väl precis som vanligt se mina drömmar om en vit jul besegrade..Men man kan väl inte få allt antar jag...
 
Idag ska jag försöka skriva klart näääästan hela hemtentan och hjälpa mamma med det sista julfixet. Tänkte vara en sådan exemplarisk dotter idag, sen får vi se om det håller eller om jag fasntar framför dumburken...
 
Anyway, nu när nytt år börjar närma sig finns det väl inget som passar bättre än en liten nyårsresume?
 

Beskriv året med tre ord.
Snabbspolat, glädje, kärlek

Vilka ser du som de största händelserna under året?

Haha kanske fjantigt men när jag ÄNTLIGEN fixade alla tentor jag haft efter mig. Och när jag fick en uppenbarelse om att fyfan vad livet är gött, vad nöjd jag är med i princip allt! och New York, resan till mitt älskade älskade New York!

Har du blivit bättre på något?

TRÄNA! det är nästan så jag kan börja kalla min träning en rutin (med undantag för kommande julhelger). umgås med mig själv börjar jag också bli bra på, och planera! typ planera så bra att jag faktiskt börjar känna mig liiiiite vuxen

Vad var extra dåligt med året?
Hmm även fast början på sommaren med midsommar och allt var AMAAAAAZING får jag nog ändå säga sommaren. Stora planer på resor och kul suddades ut på grund av brist på jobb, no money no honey så att säga...

Vad var extra bra?

Att skolan har gått SKITBRA, att jag nästan konstant har skrattat mig genom livet. Att jag har kommit min bästa vän ännu närmre. Att ALLA mina vänner är så braaaa!

Vad lyssnade du på?

Den låt jag lyssnat mest på i år måste vara "Tommy tycker om mig" med Markus Krunegård. SÅ JÄVLA HÖGT OCH KÄNT SÅ JÄVLA MYCKET. Har lyssnat ihjäl The Growlers. Har nog lyssnat på det mesta som väckt dansen i mig. Jag har dansat i duschen hur mycket som helst!

Vad skrattade du åt?

Åt alla fantastiska vänner och sjuka påhitt vi gjort, åt Fredrik som så bra smält in i vårt kompisgäng. Att en människa kan vara så rolig är sjukt. 

Vad grät du till?

Jag tror faktiskt inte jag gråtit åt något speciellt, det sulle vara tårar av glädje när jag klarade sista tentan som släpade kanske, hehe

Lärde du känna några nya människor?

Massor! Så många, underbara, roliga, fantastiska. Och även idioterna, men de sållades bort ganska snabbt...

Och så slutligen; dina planer inför 2015?

Ta mig igenom sista året av utbildningen, förhoppningsvis få ett rackarns bra sommarjobb. Spendera ledig tid under sommaren med fina vänner, unna mig en resa, fixa lägenhet (korridor tar död på mig) och slutligen, bara vara!. 

 


Chokladtryffel

2014



Jag har totalt fått dille på alla möjliga former av julgodis. Fick ett ryck igår och det blev både kola, eller åtminstone något som från början skulle bli kola och tryffel. Kort och gott så blev tryffeln den mest lyckade av de 2. Där snackar vi saker som bara smääääälter i munnen. Men vad förväntar man sig samtidigt av en kombination av grädde och choklad?
 
Nyttigt kan jag åtminstone inte påstå att det är, men här kommer receptet!
 
För cirka 20 stycken behövs:
 
2 dl vispgrädde (receptet sa 2,5 dl men efter lite research visade sig 2 dl fungera bättre)
250 gram mörk choklad
kakao att rulla bollarna i
 
Låt grädden koka upp. När den gör det rör ner chokladen och se till att smeten är riktigt slät. När chokladen har smält i grådden häll upp blandningen i en låda (jag tog en matlåda) och låt svalna i kylen. När blandningen har stelnat och är så fast att den går att rulla gör då små bollar av den och avsluta med att rulla i kakao.
 
KLART!
 
Bild lånad från alltommat.se
 
 
 


Dan före dan före dopparedan

2014



Ja tänk, i övermorgon är dagen då alla (eller väldigt många åtminstone) blir som ett barn igen, JULAFTON!
 
Och ja jag vet att julafton inte handlar om att få dyra julklappar utan umgås med familj och släkt och visst uppskattar jag det också men det är ändå inte utan att det pirrar lite i magen när jag tänker på vad jag ska få i julklapp. Som fattig student blir det ännu mer spännande, finns så många saker jag behöver men inte har råd till, så hoppas åtminstone att jag kanske får något av det...
 
Annars då? Jo, tack som frågar. Sitter just nu och skriver på en av mina 3 hemtentor jag har som ska skrivas över julen och försöker få de klara så snabbt som möjligt. Min plan är ju att skriva klart de så att jag endast kan fokusera på tentan som även den är i januari. Vill aldrig mer behöva slåss mot omtentor...
 
Däremot fick jag ett superroligt samtal idag som eventuellt kan göra min framtid beytydligt enklare! Dock ska man inte ropa hej för tidigt så jag avvaktar lite med att berätta vad det handlar om. Men håll tummarna för mig åtminstone!
 
Nu ska jag återgå till pluggandet innan det blir matlagning och myskväll här hemma, lite paketinslagning ska också hinnas med!
 
Selfies är roligare än tentaplugg, speciellt när man har massa roliga effekter att leka med...
 


Nedräkningen

2014



Ja, om några ynka dagar i skolan är jag fri från åtminstone föreläsningar i cirka 3 veckor, HURRA! Däremot är det ju det här med universitetslivet och aldrig ledig, hemtentor ska skrivas under julen och en fruktsnsvärt tråkig ska det hinnas med att plugga till.
Kursböckerna är åtminstone beställda (framförhållning), en av alla hemtor är tro det eller ej också färdiga och jag har börjat rensa frysen för hemfärd. Jag blir visserligen inte borta så länge, men det är väl skönt att rensa frysen lite då och då!  

Nu ska jag gräva ner mig i sången efter en städdag på nationen, imorgon väntar affischeringsrunda, ännu en tråkig del i att vara engagerad... Tur att det positiva slår det jobbiga med hästlängder!




Avslutning och julbord

2014



Kan inleda med att det nu endast är 10 dagar kvar till julafton vilket jag tycker är helt GALET! Känns som att det bara var några veckor sen jag började skolan efter sommarlovet och nu har jag snart 2 veckors julledigt framför mig!

Gårdagen var riktigt lyckad och jag hade superkul! God mat, bra sällskap och bra musik! Idag är jag lite lagom sliten men vad passar då bättre än att möta upp familjen för julbord och adventsmys! Om jag lyckas komma fram vill säga, har suttit fast på samma tåg i 20 minuter för att tåget saknar förare?! Skånetrafiken kan verkligen son grej...

Har tyvärr inga bilder från igår, vilket antagligen är ett tydligt tecken på att det var en grym kväll! Men jag ska se om jag lyckas leta fram något, klänning blev helt perfekt!

Så länge bjuder jag på en bild från imorse när jag vaknade av solen som lös in! 




Full fart!

2014



Ja, det har varit full fart ända sen jag steg upp i morse och började med luciafirande på huset, så mysigt!

Efter det hoppade jag snabbt in i duschen för att skynda till Malmö, först en mysig tur med fina vänner och sedan en lika mysig tur med pappa och min syster, lite allmänt julklappsspanande och jag panikletade en klänning till kvällens finmiddag på huset. Avslutning för alla som jobbar på nationen! Till slut lyckades jag hitta en klänning som är superfin, väldigt djup i ryggen, men samtidigt cool. Vi får se hur den blir tillsammans med ett par nipple covers och fixat hår. Förhoppningsvis blir det bra, annars får jag väl gå naken ;)

Förresten så var jag ju på sittning igår, Harry Potter var temat. Om jag får säga det själv så tycker jag att jag lyckades fixa en bra utklädnad bara på det jag hade hemma. 

Här har ni resultatet från igår!




Väntan...

2014



Ännu en morgon då jag väntat in tiden för att kunna ta mig till skolan och ännu en dag med opponering. Idag är det inte vår projektplan som ska opponeras på utan vi ska få opponera, betydligt skönare även fast igår gick bra, inte allt för många saker att ändra på!

Efter skolan idag ska jag försöka ta mig till gymmet en runda innan ett gäng tjejkompisar kommer över för lite julmys och julklappsspel! Jag har fixat 3 sorters julgodis så hoppas de blir nöjda :) jag tyckte de blev supergoda åtminstone!

Förresten så fick ju jag ett par nya skor hemskickade igår PLUS nya bilder till mina tavelramar! Ska bara fota de och sen kommer bilder på de upp, jättenöjd blev jag!

Nu är det dags att göra sig redo för skolan, hör senare!


Opponering

2014



Godmorgon,
 
Sitter nu och väntar lite på att tiden bara ska gå, ska snart bege mig till skolan för att ha opponering på projektplanen jag och min skrivpartner har gjort För er mindre insatta är alltså själva grunden till kandidatuppsatsen vilket är EXAMENSARBETET!! craaaaaaay!!! Att jag bara har cirka ett år kvar är HELT SJUKT!!
 
hur som helst, känner att antalet utropstecken ovan inte var hälsosamt så tillbaka till ursprunget, projektplan allts, och opponering. Med andra ord ska en annan grupp komma men konstruktiv kritik på det vi skrivit vilket jag hela tiden fasat lite för. Jag vet själv med mig att jag är fruktansvärt dålig på att ta emot kritik så det kan bli spännande detta. Som tur är får vi ju lov att argumentera mot kritiken och det är något jag känner att jag är betydligt bättre på, just för att jag är så fruktansvärt dålig på att ha fel...
 
Nåja, dags att ta tag i min laxbit som väntar på att bli tillagad innan jag beger mig ut i det snöblandade regnet mot skolan. Får tänka på kvällens mysigheter med kra kompisar som sällskap så ska jag nog ta mig igenom denna dagen också,
 
på återseende kompisar!


Julpyntat

2014



Möjligheterna är väl inte jättestora i ett rum på 20 kvm men lite julstämning har jag allt lyckats få till! Och inte att glömma apelsinerna med nejlikor som ger ifrån sig en UNDERBAR doft

Bland annat en stor och fin julstjärna och fint pynt på balkongen till och med!












Sporadisk uppdatering

2014



ja, inte är det jämn uppdatering här på bloggen!
 
Men har man börjat närma sig slutspurten på sin utbildning, jobbar och älskar att umgås med vänner så finns det inte mycket tid över till att sitta vid datorn mer än när uppsatser skrivs.
 
Men idag däremot, efter kvällsjobb idag och i relativ fas med skolan har jag äntligen en dag helt utan planer!
 
så, vad har jag hunnit med desa månader jag varit frånvarande?
 
MYCKET! jag har tagit igen alla mina tentor jag haft efter mig, fyllt år, umgåtts med vänner, festat, haft praktik, varit på konsert (Markus Krunegård), varit på Ullared (himmelriket) och mycket mycket mer!
 
Men tillbaka till nuet, december, 17 dagar kvar till jul och sakta men säkert börjar jag få något som liknar julfeeling. Lussebullarna bakades i torsdags och julpyntet är uppe sen en vecka tillbaka. UNDERBART! Däremot uppkommer alltid det ständiga problemet med julklappar, VAD SKA MAN KÖPA?! vad köper man till sin syster som till exempel har råd att köpa det hon vill ha själv? eller till sina föräldrar som säger att de har allt de behöver? Jag kan väl samtidigt tänka mig att jag inte heller är den lättaste att köpa julklappar till, visst finns det många saker jag är i "behov av" men oftast väldigt dyra tyvärr...skrivbordsstol, glasögon, gymkort är några exempel. 
Sen finns det så klart också den roligare delen av önskelistan, klocka, högtalare, urbanears denne fantastiska väska ni ser nedan, kärlek vid första ögonkastet!
 
mIchael kors i modellen Selma, så fin!
 
Nu ska jag ta tag i livet och göra mig en smoothie till lunch, i eftermiddag kanske det dyker upp lite julpyntsbilder eller annat skoj