Småstjärnorna

2015



Efter en trevlig gårkväll till massa schlagermusik är jag snart redo för ytterligare festligheter. Idag står tjänstemannafest på schemat Vid klockan 3 ska alla deltagare infinna sig utanför Helsingkrona för att i lag leka lekar under eftermiddagen innan vi går på sittning och efterföljande utgång lite senare. Mitt lag har blivit tilldelade temat småstjärnorna vilket jag tycker är HUUUUR KUL SOM HELST! Hade till en början svårt att bestämma mig för utklädnad men så småningom kom jag på det. Det är väl klart att man ska vara Britney spears?!
 
Outfiten hänger redo och jag kör nostalgilåtar, Britney Spears, Backstreet Boys och Spice Girls!
 
Något i denna stil blir det ikväll
 
Tiden rinner iväg, dags att börja tagga!


Fredagsförväntningar

2015



Naglarna har precis fått sig en ny vårig färg, lagom tills det är dags att fira helg. 
 
Gårkvällen bjöd som sagt på Eurovision och mys med choklad, Måns gick vidare men det var kanske ingen överraskning, konkurrensen var väl inte särskilt stor just igår. Morgonen bjöd på balkongfrukost med Johanna, lagom tajmat för att intasa samtidigt som byggarbetarna hade sin morgonpaus. Lite otur med att solen gick i moln precis när vi satte oss, men det blev ganska bra ändå!
 

Snart ska jag knalla ner för att hjälpa till på fredagspuben vi har här på nationen. Ska flippa burgare och servera öl i mängder innan det är min tur att svida om, knäcka första ölen och dricka in fredagen. Vi roddar tydligen förfest i min korridor innan vi beger oss ut på nationen. Några i korridoren ska fira tenta, jag ska fira att uppsatsen är klar, det kan inte bli annat än bra!
 
Men först lite lunch och sedan ner mot puben, det kommer bli en bra fredag det här!
 
Bjuder på min favoritbild för tillfället. Sebastian, jag och Robin. Fina, fina ni!


 
 
 


"Ready for exam"

2015



Asså JAAAAAAA! Jag har tjatat en del om denna uppsats och att den är klar men nu är den banne mig klar på riktigt. Den har tagit sig igenom plagieringstestet med vääääldigt bra procentsats och handledaren har ÄNTLIGEN gjort den redo för examination. Det är alltså helt finito, klart, slut i rutan och nu kan vi inte göra mer än att vänta på examinationen som sker mellan 2-4 juni. Samtidigt som det är en stor lättnad så är jag fortfarande sjuuukt nervös för vad examinatorn kommer anmärka på (man kommer nämligen aldrig förbi felfritt). Men det finns ju inte så mycket mer att göra åt det nu än att tro på vad vi skrivit.
 
För övrig händer det väl inte kanonmycket i mitt liv för tillfället. Njuter av att inte ha allt för mycket att göra utan bara gå och småpilla med lite allt möjligt. Efter optikern i måndags blev det en lugn eftermiddag, åkte på en rejäl huvudvärk så låg mest och vilade ut den. På kvällen blev det kanelbullemys och en film tillsammans med Sebastian, alldeles lagom ansträngning för en måndag. I tisdags smet jag iväg till gymmet och körde ett skönt morgonpass. På eftermiddagen hamnade jag nere hos Fredrik med alla förutom Fredrik som var iväg på fotboll. Det blev en trevlig pratstund med Gabbsan, Norah och Carl åtminstone. (Nu du Carl är du omnämnd i bloggen om du läser). Och för er andra kan jag berätta att Carl är typ den första människan jag lärde känna när jag började i Lund. Alltid glad, genomsnäll, en fantastisk vän med andra ord! När kvällen smög sig på mötte vi upp ett gäng från Helsingkronas förmän för att gå på bio, Mad Max. Det var absolut inte en film jag själv skulle valt men jag blev ändå positivt överraskad! Och så slutligen igår, en lugn dag då jag faktiskt begav mig till skolan och mötte vår handledare för antagligen sista gången. Positiva besked och sen begav jag mig hemåt med ett stort leende på läpparna. Johanna rullade in på eftermiddagen och kvällen spenderades med en fantastisk drink på Winbladhs innan vi hamnade på min korridor med sällskapsspel, såpbubblor, chokladbollar och öl. BRA KVÄLL!
 
Denna dag har inte heller gått i många knop, smet iväg till gymmet när Johanna begav sig till skolan. Mötte sedan upp Norah för att tröst-blåsa såpbubblor och sörja Norahs kuggade tenta. Det slutade med att vi båda 2 somnade till Mulan och lagom tills filmen var slut begav sig jag och Johanna ner mot stan. Jag hämtade ut min recept för glasögon och johanna provade kläder. Snart fortsätter våra mysdagar framför delfinalen i eurovision och ett marabou som sällskap!

Helt fantastisk rabarberdrink!






 
 


Måndag utan ångest.

2015



Ja som jag skrev förra veckan är ju uppsatsen så gott som klar och jag har ett antal lediga dagar att fylla ut med diverse saker. Även fast det låter huuur lyxigt som helst är det svårt att ha något att göra varje dag. Lägenheten/rummet är så gott som kliniskt rent, garderoben har ordning och reda och massa matlådor ligger i frysen och väntar.
 
Helgen har åtminstone flugit förbi och jag har hunnit med massa roligt. Fredagen bjöd på strålande solsken och även en sittning som tack för att man jobbat för nationen. Då 50% av vårt vanliga festgäng var i Uppsala och roade sig över helgen blev det lite lugnare tempo, dock inget mig emot!
Lördagen vaknade jag upp och åt en mysig lördagsfrukost och begav mig efter lunch mot ett köpcentra för lite shopping med Gabbssan. Jag var beredd på att hitta lite smått och gott som jag är i behov av, dock utan resultat. Det enda jag kom hem med var en ny växt till fönstret, vilket inte är helt fel det heller visserligen. På kvällen rullade jag ner till Gabbsans korridor för tjejmys framför Bridget Jones innan jag stupade i säng.
Precis som alla andra söndagar brukar de inte gå i särskilt hög hastighet och jag kan väl inte påstå att det var något annorlunda med gårdagen, plockade undan lite, satt en stund på balkongen innan molnen drev in, gjorde veckans inköp på ICA och läste ut en bok. En helt perfekt söndag med andra ord!
 
Idag väntar en tur till optikern, har skjutit på det i ett år nu så jag antar att det är hög tid att ta tag i. Har även börjat få huvudvärk igen så idag kanske orsaken kan komma fram. Lite i smyg hoppas jag på att synen förändrats så jag äntligen kan få hitta ett par glasögon jag trivs i som sitter där de ska. Misstänker att detta får bli dagens händelse innan jag kryper tillbaka in i rummet och fortsätter dagen med en bok.
 
Fredagens sittning med temat vilda västern.
 
Smög mig på Olivia med selfiepinnen
 
Innan molnen drev in igår






 
 


Pöl av dagar

2015



Ja det är väl ungefär så som det känns när man inte har några speciella planer under dagarna, de flyter ihop helt enkelt. Som tur är det helg nu vilket innebär att min ledighet får sällskap av alla andras också. 
 
Vaknade redan vid 06.45 av att solen lös igenom persiennerna och svagt kunde jag till och med höra fågelkvitter. Jag som hade tänkt sova ut riktigt länge sa hejdå till sovmorgonen och tro det eller ej klev ur sängen. Passade på att bränna av tredje passet för veckan på gymmet, gäller att passa på när man väl är uppe. Gymmet var nästintill tomt och jag NJÖÖT!
 
Resterande tid av dagen ska spenderas i tvättstugan innan jag möter upp Gabbsan efter hennes praktik och rullar ner i stan. Traditionsenliga rundan på systemet för att fylla upp inför kvällens stundande sittning med Wiid-west som tema. Jag är inte supertaggad på att festa men det kanske ändras ikväll, om inte så blir det en tidig kväll och kanske en film.
 
Men först är det som sagt dags att ta tag i lite tvätt.

Onsdagens uppsättning kanelbullar, har nu sisådär 3 påsar med kanongoda bullar. Skänkte en påse till familjen vilket verkar ha uppskattats!

Mötte upp syster och pappa för en liten tur i Malmö igår, klappade lite hästar och njöt av solen.

Samlade vuxenpoäng genom att köpa blommor till min balkong och slutligen tog jag en läskande glass utanför domkyrkan med Gabbsan, bra dag!








 
 


Rastlös ledighet

2015



Jaha, sista orden på examensuppsatsen skrevs idag om vi har turen med oss när vår handledare granskar det. Mest troligt kommer vi få lägga till och ta bort något men i det stora hela är vi färdiga vilket känns ganska sjukt. Jag har alltid föreställt mig att uppsatsen ska vara ett helvete och att jag skulle sitta och sliiiiita mig i håret dygnet runt och inte kunna sova för att jag drömmer uppsatsmardrömmar. Men riktigt så hemskt var det inte, vi har relativt gott om tid till deadline vilket nu har gett oss några dagar ledigt, närmre bestämt fram tills nästa tisdag om inget oväntat händer.

Mitt problem nu är alltså ett enda stort moln av i-landsproblem, vad gör man egentligen när man inte har något att plugga på? Jag misstänker att dagarna lär passera ändå utan problem, men det är en märklig känsla att inte ha något skolrelaterat att syssla med. Idag har jag åtminstone hunnit med en tur till gymmet (hann även med ett igår) och utöver detta alltså inte gjort ett smack!

Har åtminstone planerat in lite smått varje dag för att ha något att pilla med när alla kompisar är i skolan. Som det ser ut nu så blir det kanelbullebak imorgon och förhoppningsvis en tur ner på WInbladhs, precis som alla andra onsdagar!

Fick prova på att promenera med världens sötaste Bambi i söndags. Snällare hund är nog svårt att hitta!

 

Lite nervöst var det allt!







Maximal carpning av dagen!

2015



Tentan gick som på räls (eller kanske inte riktigt), men nu är skiten skriven och jag kan inte göra något åt saken förrän den 29 augusti om det nu skulle visa sig att jag inte klarar den.
 
Efter tentan mötte jag upp Gabbsan och vi bestämde oss för att njuta av vädret och begav oss ner till stan för en promenad. Jag var sugen på att unna mig något fint och Gabbsan skulle ha tvål. Något fint hittade jag inte uten det slutade med att vi yrade runt inne på ICA med målet att "hitta något kul". Det slutade med att jag rullade ut från ica med tandborstar och russin, väldigt mycket party över det!
 
Nu har vi precis kommit ner efter att ha käkat middag på taket. Kan ha lyckats göra den godaste pizzan jag ätit på evigheter. Salami, färska champinjoer, rödlök och paprika visade sig vara en ypperlig kombination. Speciellt samtidigt som solen värmde i ansiktet och fåglarna kvittrade. Kvällen kommer bjuda på mys, mys, mys och ännu mer mys. Ska måla naglar, packa in ansiktet i ansiktsmask och kanske se en tjejig film. Får ständiga uppdateringar från vännerna som röjer i Göteborg och blir bara mer och mer säker på mitt beslut att stanna hemma!
 
Vet helt seriöst inte hur många bilder jag tog på dessa drömmiga träd. Måste bjuda på några, men ska skona er från de flesta!
 
 
okej, förlåt. slut på träden.
 
Och finally, snodde en matbild från Gabbsan, lyckades trycka i mig maten innan jag kom på att ett instagram-moment var lägligt.
 
 
 
 
 
 
 


Pre-tentaväntan

2015



Jaha, alla andra på nationen taggar för tandem och jag sitter och väntar på att tiden ska gå så jag kan få komma iväg och skriva min tenta. Tandem, vilket är att massa studenter från Lund beger sig upp till Göteborg för att sedan cykla ner på en tandemcyklel i par under natten har väl aldrig lockat i sig, cirka 30 timmars festande är nog inte riktigt min grej, men nu när man ser alla taggade människor känns det ändå en aning bittert.
 
Nåja, jag ser åtminstone fram emot att få tentan gjord och ha en lugn kväll i Gabbsans sällskap ikväll. Imorgon är planen att jag möter upp familjen för lite shopping på dagen och på kvällen tänkte jag och Gabbsan åter sammanstråla och bege oss neråt för att möta upp de tappra festarna i Lundagård, hoppas vi lyckas tajma in det!
 
En aning vemodigt alltså, men det ska nog bli en bra helg ändå, tror min kropp behöver en helg utan fest och stoj!


Sköna maj välkommen!

2015



Min frånvaro lyser här på bloggen men så får det vara nu för tillfället. Dygnet har tyvärr inte mer än 24 timmar trots att det ibland känns alldeles för kort!
 
Förra veckan vet jag inte riktigt vart den tog vägen. 2 dagars uppsatsskrivande innan det vankades långledigt. Jag och min uppsatspartner var extremt överens om att vi förtjänade några dagars ledigt och det har varit HELT underbart. I torsdags rullade även Johanna in i Lund för valborgsfirande och systerhäng. Förhoppningsvis blir det mer av den varan inom en snart framtid!
 
Valborg rullade på och jag hade antagligen den bääästa helgen på väldigt länge. Grillning, traditionellt parkhäng trots skitväder, lite mer grillning, mängder av skratt, nya vänskaper, spex, sushi, balklänning och ännu mer skratt är väl en snabb summering av helgen. Jag känner fortfarande mig en aning sliten men det är väl med all rätt. Ska försöka att röja undan dagens dos av plugg i rimlig tid och förhoppningssvis komma i säng i tid också, men jag vet ju hur det brukar sluta.
 
På fredag väntar tenta, en satans omtenta för att jag hamnade 3 poäng under godkänt på vad som jag hoppades skulle vara min sista tenta. Jag har inte alls pluggat så mycket som jag hoppats på, men det är väl att bara bita ihop, isolera sig från omvärlden och köra fullt ut dessa sista dagar.

Hann även med att inviga Johanna på systemet...


Och kasta tårta på kuratelet!

Och så klart insjungning av våren!