Välförtjänt sömn

2015Halva veckan avklarad och jag har precis vaknat efter en välförtjänt sovmorgon. Att vakna vid 8 när man brukar gå upp 5 är ju sovmorgon, trots att lite mer sömn hade uppskattas.

Veckans enda lediga dag är det i alla fall för mig och jag får se vad dagen bjuder på. Hade hoppats på värme och solsken men fick istället storm och kyla...hoppas att mamma och pappa kanske har någon bra plan för dagen, dagarna hos de börjar också räknas ner så det gäller att utnyttja tiden.

Igårkväll trotsade vi åtminstone blåsten och tog en runda minigolf. Kallt som bara den var det och när vi var nästan halvvägs valde himlen att öppna sig, typiskt! Men vi gjorde det bästa av det och på sista banan visade sig solen igen. Kul var det! 

Från gårdagens minigolf, inte låter vi regnet hindra oss!
Somartider

2015Livet på sjukhuset rullar på och när denna vecka når sitt slut, efter att jag har spenderat helgens alla kvällar på sjukhuset har jag kommit halvvägs genom mitt sommarjobb. 

Även fast det är så satans tungt, patienter som behöver väldigt mycket hjälp, har ont, är ledsna och en och en annan gång råkar ut för en olyckor med diverse kroppsvätskor så har jag det bra. Kollegor som är lätta att prata med, som hjälps åt och så ett varierande schema där jag både hinner med sovmorgon och soliga kvällar. Hade tur som fått en ledig helg just när värmen kom till Skåne. Den tropiska hettan resulterade i 2 underbara dagar på stranden, cirka 6 dopp i det ISKALLA vattnet och härlig solsveda. Har länge förnekat min huds låga tolerans mot solen men i helgen var det dags att face the fact - jag är så nära ginger man kan komma utan att faktiskt vara det. 

Ledigheten avslutades med en tur till Ullared i söndags då jag bland annat införskaffade solskyddsfaktor 30, nu väntar jag på ytterligare en ledig dag när värmen är tillbaka.

Går för tillfället på övertid och borde ha sovit för ett tag sedan, men kvällar i uterummet medans regnet smattrar på taket prioriteras framför sömn av mig, och vad gör det när man bara har en tidig morgon kvar innan jag får vila ut en dag? Ingenting!

Hur majoriteten av sommarkvällarna spenderas, ett glas rosé och en bra bok.