Norrland

2016Herregud, jag vet knappt vart jag ska börja, julen var lika mysig som vanligt med veckan som följde efteråt, AMAZING!
 
Efter att ha hunnit med julfirande och mellandagsrea var det alltså äntligen dags att hoppa på flyget mot Skellefteå den 27e. Eftersom att jag typ aldrig (?!) flugit själv innan var det sjuukt pirrigt. Fine att lyckas hoppa på ett flyg, men jag skulle dessutom även lyckas byta flyg på Arlanda. Detta gick dock hur bra som helst och innan jag visste ordet av var jag äntligen framme hos Sebbe i Skellefteå. Känslan när jag gick av planet och såg honom vid bagagebandet var så sjuk. Att se en person som man endast sett i Lund på ett helt annat ställe är konstig, det blir som kaos i hjärnan... Nåväl efter att ha dumpat väska och övrig packning fick vi ett ryck och gick på spontanbio. Jag röstade på en man som heter Ove men fick ge mig för Star Wars som trots allt visade sig vara helt okej. Har i princip blivit tvingad av Sebbe sen i somras att ta oss igenom de andra 6 så det var skönt att äntligen se den sista, nu är jag klar med skiten!


Måndagen inleddes med så kallad sightseeing av centrala Skellefteå, lite shopping och inköp av alkohol inför nyår. Lagom start på mitt besök där uppe. Dum som jag var tog jag endast på mig ett par tunna handskar vilket jag fick lida för sen, smärtan i fingrarna av kylan var HEMSK! Kan säga att det har aldrig varit så skönt att komma inomhus som då. Efter en nap och dusch var det dags för middag och en "riktig hockeymatch" som det så fint beskrevs som. Kan väl inte skryta om att vara en återkommande besökare på hockeymatcher men det var ganska bra tryck inne på arenan och långt ifrån så tråkigt som jag trodde de skulle vara. Numera kvalar fotboll in på tråkigaste underhållningen.
 

I tisdags var det dags för den första aktiviteten, längdskidåkning. På med underställ, täckbyxor och hela paketet. Väl framme visade det sig att det kommit för lite snö för att åka inne i skogen men istället hade det gjorts en bana runt en stor plan. Eftersom jag ALDRIG åkt längdskidor kändes detta som en stor lättnad. Det gick enligt mig över förväntan och under största delen av tiden gick det framåt istället för bakåt. Lyckades ta mig runt några varv utan att trilla vilket Sebbe inte lyckades lika bra med, en vurpa från hans håll blev det! 
Vaknade på onsdagen med grym träningsvärk i främst armarna men tydligen hade inte Sebbe planerat in vila i veckans aktiviteter så det var bara att hoppa upp ur sängen och än en gång på med understället. Denna dagen bar det av till en isbana UTOMHUS. För en trogen skåning var detta en konstig sak, skridskoåkning i Skåne innebär inomhusåkning i en ishall, inte utomhus bland snö och träd. Det började lite vingligt på skridskorna men blev lite bättre för varje stund som gick. Efter ett tag fick jag också en klubba i handen och order om att passa pucken till mitt sällskap, hockeyproffset (även känt som Sebbe). Fanns en viss skillnad i våra skridskokunskaper men då den ena spelat hockey och den andra inte kanske det inte är så konstigt... Lyckades undvika några allvarligare skador trots några små vurpor. På kvällen bjöds det även på jacuzzibad ute i kylan, underbart skönt!
 

Torsdagen, nyår. Ja vad finns det att säga. Precis som alltid när det gäller nyår för min del brukar planerna bestämmas i sista minuten. Denna gången innebar det att jag och 7 andra begav oss till Piteå för nyårsfirande. God mat, lekar och alkhol. Precis som nyår brukar vara! Till följd av detta firande bjöd fredagen på vila och hamburgare i Piteå innan bilen gick tillbaka till Skellefteå. Kvällen bjöd på film och en stoooor påse godis!
 

I lördags var det dags för en runda skidor igen, denna gången slalom. För mig som endast åkt cirka en gång i Skånes största backe var detta ett orosmoment. Efter en stunds bilande var vi framme i en fantastisk miljö, snö så långt man kunde se och perfekt väder. Hyrde in mig på ett par pjäxor innan jag begav mig till barnbacken. Det var betydligt svårare än vad jag kommer ihåg men efter en stund tyckte jag och kanske främst Sebbe att jag hade koll på det och släpade med mig till den riktiga backen. Väl uppe inser jag mitt misstag då det är så brant att man i princip inte ser fortsättningen på backen och definitivt inte slutet... Men efter några smärre sammanbrott och vurpor lyckades jag ta mig ner och placerade mig i barnbacken resten av dagen, men jag var nöjd ändå! Fick även se en ren på väldigt nära håll på hemvägen när Sebbe var någon centimeter från att köra på en, fina djur men väldigt mycket i vägen!

 

Och så slutligen, Söndag. Det jag tjatat om ända sedan jag bokade resan upp  SKOTERÅKNING! En biltur upp till Lappland och Arvidsjaur, på med skoteroverall och hela köret och sen bar det iväg. Början av turen var väldigt skumpig och jag kände mig skeptisk till hur folk faktiskt kan tycka om detta. Men när vi kommit lite längre upp och såg utsikten, berg och all snö förstod jag varför, WOW VAD HÄFTIGT DET VAR!! Passade även på att prova köra skotern när vi kom ut till lite öppnare områden, kan säga att jag är sjukt sugen på att skaffa skoterförarbevis tills nästa gång jag kommer upp. Det går inte med ord att beskriva hur härligt det var!!
Ingen toppenkvalitet men överkomlig! Nu är jag åtminstone tillbaka till verkligheten och några sista dagar i skolan innan examen väntar nästa vecka. Efter en fullspäckad vecka är jag sjukt rastlös denna veckan och det nästan kryper i kroppen för att jag inte har något att göra... får hoppas att Johanna kan ställa upp på en runda ut sen.
 
 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?