Chokladtryffel

2014



Jag har totalt fått dille på alla möjliga former av julgodis. Fick ett ryck igår och det blev både kola, eller åtminstone något som från början skulle bli kola och tryffel. Kort och gott så blev tryffeln den mest lyckade av de 2. Där snackar vi saker som bara smääääälter i munnen. Men vad förväntar man sig samtidigt av en kombination av grädde och choklad?
 
Nyttigt kan jag åtminstone inte påstå att det är, men här kommer receptet!
 
För cirka 20 stycken behövs:
 
2 dl vispgrädde (receptet sa 2,5 dl men efter lite research visade sig 2 dl fungera bättre)
250 gram mörk choklad
kakao att rulla bollarna i
 
Låt grädden koka upp. När den gör det rör ner chokladen och se till att smeten är riktigt slät. När chokladen har smält i grådden häll upp blandningen i en låda (jag tog en matlåda) och låt svalna i kylen. När blandningen har stelnat och är så fast att den går att rulla gör då små bollar av den och avsluta med att rulla i kakao.
 
KLART!
 
Bild lånad från alltommat.se
 
 
 








 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG




SPARA?